Americas Minor (A grupa) : Luminosity i Immortals u plej-ofu, večeras se igra grupa B

Sinoć su odigrani mečevi grupe B na Americas Minor šampionatu koji se igra u Santa Ani. Brazilci su bili više nego uspešni, pa su ekipe Luminosity i Immortals obezbedili plasman u plej-of. 

Americas Minor igraće se sve do 11.juna, kada ćemo saznati koja će dva tima predstavljati američke kontinente u kvalifikacijama za PGL Major u Krakovu. Do sada je odigran samo jedan Minor šampionat, i to azijski. Kroz taj turnir mesto u glavnim kvalifikacijama obezbedili su Renegadesi, tim čije boje brani srpski dvojac Nemanja “nexa” Isaković  i Aleksandar “kassad” Trifunović. Pored tima iz Australije, mesto u kvalifikacijama obezbedio je i kineski tim TyLoo.

Što se tiče šampionata na kojem učestvuju timovi iz Južne i Severne Amerike, za sada dominiraju oni sa latino kontinenta. Dva brazilska tima pronašla su put do polufinala, i sada ih samo jedna pobeda deli od glavnih kvalifikacija za Major. Immortalsi su bili bolji od ekipe compLexity na cache-u (16:8), dok je LG na startu takođe na mapi cahce bio bolji od NRG eSportsa (16:11). “Besmrtnici” su zatim dobili LG sa 16:5 na overpass-u i čekirali mesto u plej-ofu. LG je na kraju, uspeo da kao drugi iz grupe ode dalje – pobedom nad ekipom NRG, ponovo, samo ovog puta sa 2:0 (16:14 cbble, 16:14 train).

Večeras su na programu mečevi grupe B. Favorit za prvo mesto svakako je Cloud9, koji će na startu turnira ukrstiti koplja sa ekipom paIN Gaming iz Brazila, dok će se u drugom duelu sastati Misfits i Counter Logic Gaming.

Foto : Immortals Twitter

Komentari