Bojkot Prve Srpske Lige od strane domaćih CS:GO ekipa

Kako Sport Klub saznaje, šest od osam srpskih timova koji su trebali da učestvuju u trećoj sezoni Prve Srpske CS:GO Lige su odlučili da bojkotuju takmičenje zbog kako navode neprofesionalnog odnosa organizatora prema njima.

Ekipe koje bojkotuju ligu su:
Binary Dragons
Resistance
Lunacy
Squared
Skill Arena
JESTE

Ekipe proWince i Psychoactive se nisu odazvale na poziv ostalih ekipa da bojkotuju ligu.

Izjave predstavnika pomenutih šest ekipa koje bojkotuju ligu Vam prenosimo u celosti:

Odlučili smo se za bojkot takmičenja nakon što duže vreme nismo uspeli da pronađemo zajednički jezik sa organizatorom lige E-Fragom, koji se izuzetno neprofesionalno poneo prema nama. Ono što izdvajamo kao glavni problem su nejasna pravila, koja ostavljaju previše prostora organizatorima da manipulišu takmičenjem, i daju mu slobodu da radi šta hoće, kao i izuzetno lošu komunikaciju svaki put kada smo probali da dođemo do zajedničkog rešenja problema.

Sama treća sezona kako timovi navode kasni nedelju dana, a jedan od razloga je i to što organizacije nisu dobile na vreme pravilnik takmičenja, koje usput ne poštuje zvanična pravila Internacionalne Esport Federacije (IESF), organizacije koja stoji iza IeSF 2017 esport takmičenja u Južnoj Koreji, gde bi pobednik Prve Srpske Lige trebalo da ide kao predstavnik Srbije.

Kvalifikacije za treću sezonu završene pre nego što su timovi imali pristup zvaničnim pravilima, što dodatno baca senku na integritet celog takmičenja.

Komunikacija sa organizatorima, u kojoj su igrači naterani da redovno odgovaraju na sva pitanja organizatora, koji je sa druge strane odgovarao sporadično na pitanja, samo u slučajevima kada mu to i odgovara. Takođe, organizator ima prava da kazni novčano ekipu u slučaju da nije zadovoljan načinom na koji se sa njim komunicira, a kada su timovi nezadovoljni zbog izbegavanja odgovara na sva bitna pitanja, nisu u mogućnosti da urade bilo šta povodom toga, zbog ćega i apeluju na SESA-u da organizaciju takmičenja na kom će se odabrati predstavnik Srbije na IeSF 2017 prepusti nekom drugom ko će organizovati efikasan turnir na kom će se u svakom momentu znati sva pravila, i na kom igrači neće morati da strepe da li će neko svojevoljno donositi odluke koje će uticati na ishod samog takmičenja.

Najveći problem leži u tome što predstavnici organizacija i timova koji učestvuju u takmičenju nemaju kome da se obrate, i prepušteni su na milost i nemilost organizatora koja ima svu moć u svojim rukama, da odlučuje i radi šta želi, zbog čega je ekipama jedino preostalo da izađu u javnost sa ovim informacijama i pokrenu bojkot Prve Srpske Lige.

Nadamo se da će se organizator Prve Srpske lige oglasiti zvaničnim saopštenjem povodom ovog događaja.

Izvor: Sport klub

Komentari