Čudesno, vatreno, hrabro – Gambit ! Kad imaš komandanta kakav je “Zeus” moraš da napreduješ – zverska patija “AdreN”-a, Gambit u četvrtfinalu!

Bravo majstori, bravo Danilo Teslenko! Čovek koji je bio sinonim za Natus Vincere, izbačen iz tog tima, pronašao je svoj novi dom u Gambitu! Šta znači kada imate komandanta, šta znači kada imate iskusnog igrača koji vam daje inspiraciju da igrate – ukrajinski velemajstor! Nije ni čudo kakvu je partiju pružio onda Kazahstanac, Dauren “AdreN” Kistabajev, koji je sa 34 fraga odigrao partiju života. Gambit ide u četvrtfinale, FaZe će imati samo još jednu šansu.

 

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 4.runda

Gambit 16:14 FaZe

Mapa : de_overpass

MVP meča : Dauren “AdreN” Kistabajev 34 fraga, ADR 124.0, rejting 1.62

Gambit 

Danilo „Zeus“ Teslenko 21

Mihail „Dosia“ Stoljarov 23

Dauren „AdreN“ Kistabajev 34

Abaj „HObbit“ Kasenov 13

Rustem „mou“ Tlepov 16

FaZe

Fin „karrigan“ Andersen 24

Aleksi „allu“ Jali 22

Fabien „kioShiMa“ Fie 24

Filip „aizy“ Ejstrup  19

Havard „rain“ Nigard 19

Meč je bolje otvorio evropski miks tim, FaZe, nakon što je Fabien “kioShiMa” Fie otvorio meč sa tri fraga u prvoj rundi. Usledila je rezultatska klackalica, a nije tim nije uspevao da slomi drugi. E to je pravi Major turnir!

Blagu prednost na poluvremenu imao je tim sa istoka Evrope.  Gambit je u drugom delu igre udvostručio prednost na CT strani pobedom u rundi pištolja i to je bio prvi put da je jedan od timova stekao značajniju prednost. Ubrzo je Gambit imao čak pet rundi prednosti i bio nadomak pobede (14:9). Ali FaZe nije odustao. Skoro svi njihovi mečevi bili su jako tesni na ovom Majoru, pa su tako ispoštovali tradiciju i ovaj meč uveli u 30.rundu. A tamo, nažalost nisu uspeli da savladaju gospodina “AdreN”-a, koji je odigrao zversku partiju. Možda i najbolju u karijeri.

 

U međuvremenu, izvučeni su parovi 5.runde, a u poslednja tri meča saznaćemo poslednja tri učesnika četvrtfinala. U toku je meč North – GODSENT, zatim sledi duel FaZe – EnVyUs i za kraj, Astralis igra protiv Liquida.

Do sada su se u četvtrfinale plasirali sledeći timovi : Virtus.pro, Natus Vincere, fnatic, SK Gaming i Gambit. 

ELEAGUE Major 4.dan, rezultati : 

North 16:9 G2 Esports (overpass)

EnVyUs 11:16 fnatic (cobblestone)

mousesports 4:16 Liquid (nuke)

GODSENT 16:8 OpTic Gaming (cache)

SK Gaming 19:17 Astralis (dust2)

Gambit 16:14 FaZe (overpass)

Raspored do kraja dana : 

U toku  :  North – GODSENT

01:15 FaZe – EnVyUs

02:15 Liquid – Astralis

Foto: hltv.org

 

Komentari