Dalje ide supertim – ali onaj “mešano evropski”! Kad izgubiš svaku rundu pištolja i ne zaslužuješ dalje – FaZe savladao G2 i ide u polufinale

Rani prepodnevni sati doneli su nam prvu borbu za mesto u polufinalu turnira u Kijevu. Nije to bio lep “kanter”, nije tu bilo nekih spektakularnih poteza. Bilo je grešaka na obe strane, ali čini se da ih je FaZe pravio manje pa se sa pravom našao u polufinalu. Aleksi “allu” Jali i Havard “rain” Nigard danas su iskočili u prvi plan, pa su najzaslužniji za prolaz njihovog tima u polufinale.

StarLadder i-League StarSeries 

“Palata Ukrajina”, Kijev

Četvrtfinale #1

G2 Esports 1:2 FaZe 

Mape : de_inferno 7:16, de_nuke 16:11, de_train 10:16

G2 Esports

Rišar “shox” Papilon        54

Dan “apEX” Madeskler     56

Keni “kennyS” Šrub       53

Netan “NBK” Šmit            42

Aleksandre “bodyy” Pianaro  44

FaZe

Fin “karrigan” Andersen 51

Fabien “kioShiMa” Fie  42

Aleksi “allu” Jali        63

Nikola “NiKo” Kovač   53

Havard “rain” Nigard   62

*pored imena igrača stoji broj ostvarenih fragova 

Nije plej-of isto što i grupna faza. Zapravo, ponekad nije ni bitno sa kog mesta idete u četvrtfinale, samo je bitno da se tamo nađete. To nam je tokom prepodneva pokazao evropski miks tim FaZe. Uprkos što su plasman u četvrtfinale ostvarili u poslednjem momentu, uspeli su da savladaju francuski G2 koji je do jutros bio neporažen. Ali kada izgubite svaku rundu pištolja, onda jednostavno i ne zaslužujuete dalje.

Nije ovo bio preterano zanimljiv meč. Čak su i mape bile dosta jednostrane. Uglavnom je jedan tim dominirao – a na prvoj mapi dominirao je tim Fina “karrigan” Andersena. Aleksi “allu” Jali verovatno je imao jak doručak, pošto je već u prvoj rundi inferna napravio ace! Međutim FaZe je ispustio stečenu prednost već u narednoj rundi,što je uglavnom bila praksa tokom čitavog meča.

G2 je posle solo manevra Kenija “kennyS” Šruba (1vs3)  stekao prednost na mapi, ali su igrači FaZe uzvratili sa pet uzastopnih rundi i tako stigli do prednost od 9:6 na poluvremenu. Ponovo je FaZe dobio rundu pištolja, što im je dalo podstrek da pobegnu na 14:6. Poslednji pokušaj Francuza bio je het-trik fragova Rišara “shox” Papilona, ali je “mešano evropski” tim prvi prešao ciljnu liniju – 16:7 za vođstvo od 1:0.

Koliko ovo nije bio tipičan meč govori podatak da je G2 birao inferno i izgubio, a FaZe birao nuke i takođe izgubio. Opet je FaZe dobio rundu pištolja, a u uvodnim rundama mape bilo je izjednačeno – 4:4. Nije uspevao FaZe u narednim rundama da se izbori sa Francuzima, koji su na pauzu otišli sa tri runde prednosti (9:6). G2, poznat kao tim koji dobro igra runde pištolja, izgubio je i četvrtu “pištoljku” za redom! FaZe je uspeo da se vrati u meč, ali je Evropljane presekao Dan “apEX” Madeskler sa quad kill-om. Upravo je on sa 29 fragova bio najbolji na nuke-u. G2 je uspeo da dođe do prednosti, i da je do kraja mape održi i uvede meč u odlučujuću mapu – 16:11.

I train je počeo u istom stilu. Pogađajte, FaZe je dobio rundu pištolja! Francuzi ovog puta nisu uspeli da u FaZe-voj anti-eko rundi naprave čudo, pa je FaZe stekao lepu prednos na startu (4:0), što je nateralo francuski supertim na time-out. Rizikovao je G2 u nastavku sa force-buy-om, što im se isplatilo, ali FaZe je i dalje držao prednost od pet rundi.

Usledila je runda sa pištoljima, ponovo je FaZe bio dominatan, ovog puta čak bez izgubljenog čoveka. Bio je G2 nateran u ćošak, ali su opet uspeli da se pištoljima izvuku i ostave sebe u životu. Ništa u ovim momentima nije izgledalo “normalno”. Ipak, ovu čudnu razmenu udaraca dobio je FaZe, koji je do kraja uz veliku pomoć Havarda “rain” Nigarda uspeo da izdrži i dođe do pobede od 16:10 i plasira se u polufinale turnira.

Na redu je par North – HellRaisers.

Četvrtfinale : 

G2 1:2 FaZe

U toku : North – HellRaisers

15:00 Natus Vincere – fnatic

18:00 CLG – Astralis

Foto: GFuel

Komentari