Dan odluke – više niko nema pravo na grešku! Kakvi okršaji za mesta u četvrtfinalu- Astralis protiv SK Gaminga, EnVyUS protiv fnatica

Izgovora nema, a samo pobednici se pamte. Danas ćemo saznati ko je spreman za odlazak u “Fox Theatre” na završnicu ELEAGUE Majora. U četvrtfinale. Ostalo je još  šest mesta, a za sada je poznato da su “starosedeoci” Virtus.pro i Natus Vincere pronašli put do četvrtfinala. Takmičenje su završili timovi HellRaisers i FlipSid3.

Mečevi koji odlučuju o putniku u četvrtfinale (timovi koji imaju skor 2-1) : 

21:00 SK Gaming – Astralis 

Astralis nikako da dobije malo oduška! Četvrti meč i još ijedan zuzetno nezgodan protivnik. Mada imaju momentum na svojoj strani, pošto u ovaj meč ulaze raspoloženiji od Brazilaca. Astralis je turnir počeo porazom od GODSENT-a, ali je uspeo da dobije OpTic sa kojim je igrao već tri puta u nepuna dva meseca, a danas su pobedili, i to vrlo ubedljivo G2 Esports. SK Gaming je deživeo potpuni debakl u meču sa Natus Vincereom, mada treba im dati malo “oduška” jer su ipak igrali na mapi dust2 koja im ne odgovara a i igraju sa zamenom u timu. Ali ovo je Major i izgovora nema, mada će tim koji izgubi u ovom duelu biti u dosta nezavidnom položaju jer će biti prinuđen da igra meč u kojem će morati sa spašava živu glavu. Šanse su 50:50, a nadamo se dobrom meču za gledanje.

17:15 EnVyUs – fnatic 

Oooou kakav par za one koji žude za starim vremenima! Dva bivša Major šampiona i jedan koji sigurno ide dalje! Fnatic ima šansu da zadrži “Legends” status, a EnVyUs da ga obnovi nakon dva Majora za koje je morao da igra kvalifikacije. “Momci u plavom” priredili su pravi “CS orgazam” u pobedi nad ekipom GODSENT, s obzirom da su je rasturili i apsolutno podsetili na dane kada su harali scenom. Defintivno je da je ovo jedinstvena prilika za oba tima, jer ko kog bude izgubio čeka ga zaista težak posao, jer potencijalno bi mogli  da nalete na SK, Astralis, FaZe, Gambit…

22.15 Gambit – FaZe

Gambit Danila “Zeus” Teslenka možda nije mogao da se nosi sa Virtus.pro-om koji igra vrlo dobar turnir, ali sa FaZe-om itekako može. FaZe igra zaista lude mečeve, prvi su dobili protiv FlipSid3-a, a onda su ispustili pobedu protiv SK u produžetku, da bi danas opet igrali produžetke ali su ovoga puta su izašli kao pobednici protiv Liquida. Sve se svodi na to kako će svoje timove pripremiti “Zeus” i “karrigan”.

Mečevi eliminacije (timovi sa skorom 1-2) :

16:00 North – G2 

Lavovi sa severa ili katana sa tla Francuske? Vrlo interesantan duel u kojima će razočarana ostati neka od dve scene – danska ili francuska. North igra daleko ispod nivoa, a da ne beše magičnog dečka danskog kantera, Emila “Magiskb0Y” Reifa, North bi ispao sa turnira. Oni su danas u produžetku pobedili HellRaiserse i sačuvali živu glavu, a da bi igrali četvrtfinale moraće to da urade još dva puta. Prvo im na putu stoji francuski G2 Esports koji takođe igra ispod nivoa, mada je G2 uspeo da savlada fnatic u prvom meču ali su onda izgubili u poslednjem momentu od Virtus.proa, a da stvar bude još gora danas im je Astralis očitao bukvicu. North-u dajemo blagu prednost u ovom duelu.

 18:30 mousesports – Liquid 

Evropski “miševi” su krenuli fantastično u meču protiv trostrukog Major šampiona, ali su onda odjednom stali i fnatic je pobedio. Kako god, mousesports ima prednost u duelu sa Liquidom, mada Amerikanci igraju bolje nego što se od njih očekivalo. Dva puta su igrali dramatične mečeve i oba meča su izgubili (1.runda od EnVyUs-a, 3.runda od FaZe-a) a jedinu pobedu ostvarili su protiv prežaljenog FlipSid3. Verujemo u Nikolu “NiKo” Kovača i njegov tim.

19:45 GODSENT – OpTic Gaming 

Smena generacija ili stari vukovi mogu još uvek da naprave rezultat? Švedski tim GODSENT krenuo je putem stare slave pobedom na startu protiv favorizovanog Astralisa, ali ih je onda sapleo Gambit, da bi im “decu danas napravio” EnVyUs. OpTic Gaming je preživeo, nakon dva poraza od Virtus.pro-a i Astralisa, a večeras su pobedili ekipu FlipSid3 i tako sačuvali nade o eventualnom plasmanu u četvrtfinale, što bi bio njihov najveći ostvareni uspeh u istoriji.

Nakon ovih mečeva igraće se još tri. Pošto će dakle šest ekipa imati skor 2-2, ti timovi će biti žrebani u tri nova para, od kojih će tri pobednika zaokružiti spisak četvrtfinalista na ELEAGUE Major-u u Atlanti. Klupko se odmotava, a vi ostanite uz portal cs-go.rs

23:45 Runda 5 – Meč #1

00:45 Runda 5 – Meč #2

02:00 Runda 5 – Meč #3

Foto: hltv.org

Komentari