Đavolski dobra partija domaćeg tima! Otvorila se “vrata pakla” i progutala “lavove” – North ispao, HellRaisersi u polufinalu

Đavolski dobra partija HellRaisersa!Istočnoevropski pakleni momci napravili su veliki uspeh i eliminisali danski tim North sa turnira! Danci su još jednom platili ceh neiskustvu, a domaća publika će imati za koga da navija u polufinalu. HellRaisersi su napravili veliko iznenađenje, ali ovaj tim već dva meseca u nazad beleži odlične rezultate i sada su naplatili trud. I ne planiraju tu da stanu.

StarLadder i-League StarSeries 

„Palata Ukrajina“, Kijev

Četvrtfinale #2

North 1:2 HellRaisers

Mape : de_cobblestone 16:9, de_cache 14:16, de_overpass 11:16

North 

Emil “Magisk” Reif         56

Kristijan “k0nfig” Vieneke  50

Rene “cajunb” Borg     71

Matijas “MSL” Lauridsen   51

Filip “aizy” Ejstrup    37

HellRaisers 

Kiril “ANGE1” Karasiov  55

Martin “STYKO” Stik   55

Patrik “Zero” Žudel     61

Vladislav “bondik” Nečiporčuk 60

Bense “DeadFox” Burec  56

 Odlika velikih ekipa je ta da odigra timski. Još kad odigra đavolski dobro – nema vam spasa. Obe ekipe su tokom grupne faze doživele samo jedan poraz i pobedila u tri meča, tako da je ovo po kvalitetu bio najujednačeniji meč, mada se North mogao nazvati blagim favoritom.

 “Lavovi iz Kopenhagena” su i izgledali kao favoriti na prvoj mapi, bez obzira što je domaći tim bolje krenuo na mapi cobblestone, pošto su poveli sa 3:0.  Opet je mađarski majstor Bense “DeadFox” Burec igrao jako dobro, ali u toj prvoj rundi koju je osvojio danski tim uspeli su nekako da ga zaustave. HellRaisersi su ispustili tu početnu inicijativu, a North je to žestoko kaznio pa je na promenu strana otišao sa prednošću od 10:5.

HellRaisersi su dobili i drugu “pištoljku”, najviše zahvaljujući moćnom performansu Martina “STYKO” Stika koji je u toj rundi imao čak četiri fraga. To je smanjilo deficit HR-a na samo minus dva, ali nisu uspeli da kapitalizuju momenat gde su slomili ekonomiju Danaca, tačnije, Rene “cajunb” Borg je u eko rundi zabeležio tri fraga i rešio mapu u korist “lavova” – 16:9.

Prešlo se na pik HellRaisersa – na cache. Trend dobijanja rundi sa pištoljima se nastavio, pa su HellRaisersi na startu već imali lepu prednost (5:0). Međutim, Danci su uspeli da se vrate, posle solo majstorija gde je “cajunb” rešio sitauciju jedan na jedan u svoju korist, a zatim i “k0nfig” koji je sam “rešio” dva igrača protivničkog tima. Ovi potezi potpuno su vratili North u život pa su Danci kaskali samo jednu rundu prilikom promene strana,

Ali neverovatno je, i prosto se ne sećamo kada se tako nešto desilo – da na dva meča na LAN turniru za redom, samo jedna ekipa pobeđuje u “pištoljkama”. “Đavoli” su iskopirali FaZe pa su i oni pobedili u svih šest rundi pištolja. To je mnogo olakšalo situaiciju HellRaisersima, koji su konstanto bežali Dancima, ali su Skandinavci uspeli da izjednače na krilima magičnog dečka danskog kantera – Emila “Magisk” Reifa  (13:13).

Morali su “pakleni momci” da delaju, pa su sa brzim egezekucijama i napadima na A sajt par puta iznenadili Dance, i to je, ispostavilo se na kraju prelomilo meč. 16:14 na cache-u i odluka je pala na mapi overpass.

Dugo će pamtiti “severnjaci” Slovaka Patrika “Zero” Žudela. Kad god je trebalo da se lomi, Slovak je bio tu i frustirao je Dance. Na cache-u je u poslednje dve runde ostao hladne glave, a trend je nastavio i na overpass-u. Na startu je bilo gusto, pošto smo imali skor 3:3. Poslednje vođstvo North-u doneo je “Magisk” na 5:4, a od tada HellRaisersi uzimaju stvari u svoje ruke. Prvi deo igre na T strani dobili su sa 9:6,a kada su kompletirali učinak u rundama pištolja (6/6) bilo je jasno da će Danci, ponovo, neočekivano ispasti.  Pokušao je North da priđe, ali kad god bi to “lavovi” uradili, tu bi bili “DeadFox” i “Zero” da završe posao.

Koliko god North da ima potencijala, jednom će to morati, ili da se iskoristi i pretvori u nešto ozbiljno, ili će večito ostati zaglavljeni u “sredini”. U svakom slučaju, HellRaisersi zasluženo idu u polufinale, a sutra ih od 11h čeka FaZe, tim kojem su naneli poraz na startu turnira.

Četvrtfinale : 

G2 1:2 FaZe

North 1:2 HellRaisers

U toku :  Natus Vincere – fnatic

Nešto kasnije :  CLG – Astralis

Foto:  hltv.org

Komentari