Drama, osveta i triler u ratu za Kijev! Dobrodošli u novu fazu “kantera” – pao je hrabri Astralis, FaZe je ŠAMPION!

Momci – PRIVILEGIJA VAS JE GLEDATI! Fantastičan meč u prestonici Ukrajine, a deset velemajstora pokraj monitora nije razočaralo! Hrabar je bio Major šampion, svetski broj 1, ali nije znao kako da zaustavi pet ratnika u plavom dresu. Kako li se smeška Fin “karrigan” Andersen, kojeg se Astralis odrekao pre samo pola godine! FaZe je večeras osvojio svoj prvi trofej u istoriji.

StarLadder i-League StarSeries 

„Palata Ukrajina“, Kijev

Finale

FaZe 2:1  Astralis

Mape : de_mirage 14:16,  de_nuke 16:6, de_inferno 19:17

FaZe 

Fin „karrigan“ Andersen   54

Fabien „kioShiMa“ Fie    68

Aleksi „allu“ Jali          59

Nikola „NiKo“ Kovač       54

Havard „rain“ Nigard     64

Astralis

Nikolai „device“ Rejc   65

Andreas „Xyp9x“ Hojslet  66

Markus „Kjaerbye“ Kjerbi  58

Peter „dupreeh“ Rasmusen  44

Lukas „gla1ve“ Rosander  46

Osvetio se večeras FaZe Astralisu za poraz u Katovicama pre samo mesec dana! A vlasnicima FaZe-a imamo samo jednu stvar da poručimo – malo ste platitli balkansku zver, ovaj dečko vredi milione! Danas je tačno dva meseca otkako je ova organizacija objavila vest da će se Nikola “NiKo” Kovač pridružiti ovom timu. I eto, za dva meseca došli su do prvog trofeja! Dobrodošli u novu fazu “kantera”!

Meč je počeo na piku FaZe-a, na mapi mirage-a, a Astralis im je oteo tu mapu. Doduše, FaZe je nastavio sjajnu seriju u rundama pištolja pošto su i ovu dobili na T strani mirage-a. Razmenjivali su se udarci na startu meča, pa je Astralis kratko i poveo (5:4), da bi ipak FaZe na poluvreme otišao sa minimalnom prednošću (8:7).

Dominacija FaZe-a u “pištoljkama” u plej-ofu se nastavila i u drugom poluvremenu. Brojali su Evropljani do 11, da bi ih presekao maestralni Nikolai “device” Rejc pošto je iznenadio momke u plavim dresovima sa tri fraga kada je ostao potpuno sam, pa smo ubrzo videli i izjednačenje – 13:13. Nikola “NiKo” Kovač je sa dva fraga u narednoj rundi ponovo vratio FaZe u vodeću poziciju, ali to je bilo sve od FaZe-a na ovoj mapi. Ostao je Major šampion samo sa pištoljima u poslednje dve runde, ali zato i jesu Major šampioni i najbolji tim sveta – 16:14 i Astralis je napravio brejk u velikom finalu.

Usledio je pik Astralisa – nuke. I pogađajte – FaZe je dobio rundu pištolja! To im je dalo početnu prednost od 4:0, da bi ponovo “device” svojim solo potezom restartovao Astralis. Prvo su danas MVP finala, Fabien “kioShiMa” Fie, pa Norvežanin Havard “rain” Nigard sa po dva fraga pogurali FaZe, da bi zatim usledio quad kill finskog snajpera Aleksi “allu” Jalia, a tačku na vrhunsko poluvreme FaZe-a stavio je “NiKo” sa tri fraga – 11:4. Posle, naravno, još jedne osvojene “pištoljke” FaZe je napravio brejk protiv Astralisa, potpuno se vratio u meč i vratio im milo za drago. 16:6 iznosio je konačan rezultat tokom mape nuke koju Astralis tako voli, ali ovoga puta su tu dobili packe.

Usledio je taj “pakleni” inferno, mapa koja se vratila iz “mrtvih” i na kojoj smo večeras dobili novog šampiona treće sezone StarLadder-og turnira. Prvo poluvreme pripalo je Astralisu, najviše zahvaljujući prekinutoj seriji pobeda u rundama pištolja FaZea. Danski tim je sa pet rundi razlike otišao na promenu strana (10:5). Ipak, nije dugo trebalo FaZe da se vrati na pobednički kolosek, pošto je ta prekopotrebna runda pištolja sprečila Astralis da dođe do verovatno lagane pobede na odlučujućoj mapi. Bio je FaZe blizu i konstantno za vratom Major šampionu. Čak i kada je Astralis poveo sa 14:10, FaZe je ponovo “prodisao ” zbog odličnog Nikole “NiKo” Kovača i uporne “karrigan”-ove taktike.  Astralis je nekako uspeo da stigne do dva meč poena (15:13), ali dobro su zapamtili Katovice igrači FaZea. Nisu dozvolili da se takav scenario ponovi – 15:15, otišlo se u produžetke.

Gde ćete bolji način od produžetka za završnicu velikog finala?  Imali su veći motiv večeras na svojoj strani igrači FaZe-a. Koliko im je značio ovaj meč, govori i to da je posle izjednačenja maestralni “karrigan” skočio i poveo igrače da podignu publiku.  Nije odustao od svoje “double AWP” formacije i to mu se isplatilo. Astralis je vodio u produžetku, ali nije mogao dalje od 17, pošto je FaZe prvi prešao ciljnu liniju i posle 19. osvojene runde skočili su jedni drugima u zagrljaj. Da proslave zasluženu pobedu. Ipak su pobedili vladajućeg Major šampiona.

I osvojili prvi trofej u istoriji ove organizacije u CS:GO-u. FaZe se ne šali. Nek se pripaze Astralis, Virtus.pro i SK Gaming. Ušli smo u novu fazu svetskog “kantera”.

Foto : StarLadder Twitter

Komentari