Ekskluzivni intervju sa k1ng0r-om

Nemanja “k1Ng0r” Bošković je odgovarao na pitanja portala CS:GO Srbija.
U daljem tekstu možete da vidite šta je k1Ng0r imao da kaže:

– Predstavi se našim čitaocima, reci nešto malo više o sebi.

Zovem se Nemanja Bošković, poznatiji sam kao k1Ng0r(kGR) u CS:GO svetu.

– Koliko dugo igraš CS:GO i koliko vrmena dnevno provedeš vežbajući?

CS:GO igram manje više od samog početka (od beta verzije), što se igranja tiče nema pravila, nekada 3-4 sata a nekada i po 12 i više sati dnevno.Recimo da kažemo kada sam u ekipi i aktivan to bude skoro uvek 8+ sati.

– Žašto si se odlučio da ti nick bude k1Ng0r?

Uf to se desilo pre mnogo vremena još dok sam bio klinac u osnovnoj školi, slučajno sam bio u prilici da odem sa drugarom i vidim jedan turnir u ovoj divnoj igrici Counter-Strike, pa smo se tada kladili, pošto sam ja tad bio lik koji nije do toga vremena upalio tu igricu koju su zapravo svi moji drugari vec uveliko igrali jer je bila mega popularna, tj ja sam mu rekao hoćes da se kladis da cu da postanem king naše cs scene nekada evo krećem da igram non stop od danas i od tada sam stavio takav nick king zbog toga posle nekog kratkog vremena je dobio potpun naziv kingor pošto mi je mnogo lepse zvučalo :). btw kad se samo setim da sam pre nego što sam počeo da igram cs zapravo hejtovao igricu ne mogu da verujem 😀

– Šta misliš o Srpskoj CS:GO sceni?

Teško pitanje 🙂
Prva stvar koja mi pada na pamet je da naša scena prakticno ne postoji već jedan dobar period vremena, mislim da ima dosta igrača koji zapravo igraju cs:go trenutno u Srbiji na nekom casual svakodnevnom nivou ili nekim drugarskim lanovima međutim usled nedostatka pravih turnira, dobrih sponzora i mozda zbog same generalne svesti prema GAMINGU i život u Srbiji uzrokuju da mi zapravo nemamo nijednu ozbiljnu ekipu trenutno stavise mi imamo za sada jednu jedinu pravu aktivnu ekipu i to je cak i ona počela da igra ozbiljno pre nekih mesec dana(iNation).Prakticno od kada smo se raspali mi kao stari iNation(GamePub) nije bilo prave ekipe kod nas.

– Šta misliš o svetskom prvenstu koje se nedavno održalo u Beogradu?

To je sigurno najbolji gaming događaj koji nam se desio u Srbiji do sad.Bilo je problema ne mogu da kazem da nije kada gledamo prema standardu koji se trenutno drzi u svetu, ali je to ubedljivo najbolje organizovani turnir kod nas i prošao je izuzetno dobro i jako je bitno i dobro da pored turnira takve vrste dobijemo još neke timske dobre turnire kod nas.

– Najveći uspesi koje si ostvario u svojoj karijeri?

Ima dosta uspeha koji su mi prilicno dragi, međutim naravno to je bez dileme onaj najbitniji onaj internacionalni što je ujedno i sigurno nas najveći uspeh u CS-u svih vremena a to je top3 na Starladder LAN Finals season 8, gde smo igrali protiv ekipa Astana Dragons, NaVi i virtus.pro.To je bio izuzetno dobar turnir za nas.Pored toga rado se sećam i našeg prvog cs:go turnira u Beču, gde smo dosli kao totalna nepoznanica i autsajderi u evropskim csgo okvirima,  prošli grupu i napravili par jako dobrih rezultata tamo iako ostaje žal što nismo dobili tu odlučujuću mapu da prođemo u četvrtfinale.

– Šta je dovelo do raspada GamePub-a posle uspeha koje ste ostvarili?

To je jako bolno i teško za mene da odgovorim, smatram da to nije smelo da se desi bar ne na takav način i smatram da nismo dali ništa što smo trebali da damo toj ekipi počevsi od bilo koga od nas i mislim da su nas ego, ponašanje i neki stavovi doveli do toga da od ekipe koja je sigurno imala veliki potencijal na papiru dovedemo do onog klasičnog i najgoreg, šta bi bilo kad bi bilo što je meni dosta luzerski umesto da je doslo do onoga tu smo i uspeli smo :). Veliki žal dobro je počelo, završilo se tragično.

– Ko je bio najbolji igrač sa kojim si igrao a ko najteži protivnik?

Bilo je dosta dobrih igrača ali izdvojio bih 2, u 1.6 Zeus u CS:GO NiKo.

– Koja ekipa će po tvom mišljenju napraviti veliki uspeh u 2016. godini?

Teško je reći CS:GO scena je na izuzetnom nivou trenutno ima dosta jakih ekipa konkurencija je strašna.Ja bih licno voleo da virtus.pro napravi još bolju godinu ovoga puta pošto najviše volim tu ekipu. Međutim sa druge strane fnatic je izuzetan način završio neverovatnu 2015 godinu i ne vidim zašto ne bi nastavili gde su stali i u 2016. Ali bih definitivon od novijih top ekipa definitivno izdvojio ekipu Luminosity mislim da će biti ozbiljan konkurent za osvajanje najvećih turnira u 2016.

– Koji je tvoj omiljeni igrač?

1.6 NEO, CS:GO SNAX i GuardiaN takođe i NEO zato šđto sam bio i ostao njegov fanboj jos od ranog 1.6 🙂

– Tvoji planovi za budućnost?

Zelim da ostanem u competitive cs-u, nadam se da cu naci dobar tim i da cu cs učiniti svojom profesijom u punom značenju te reči, to je danas u gaming svetu itekako moguće.

– Koja je tvoja poruka mladim igračima koji tek kreću da igraju CS:GO?

Budite ambiciozni, uvek radite na sebi, ne očajavajte nikad čak i ukoliko ste jako loši trenutno, verujte u sebe, naučite da ispravljate greške kojih ce svakako uvek biti, jednostavno kao i u svemu na svetu, svakom sportu, takmičenju ili običnom životu, NAUČITE DA IZVLAČITE ONO NAJBOLJE IZ SEBE.

Komentari