ELEAGUE Major (2.dan) : Treći put u dva meseca – Astralis protiv OpTica! Šampion protiv FaZe-a, derbi Skandinavije North protiv fnatica

Završen je prvi dan takmičenja na ELEAGUE Majoru u Atlanti koji nije razočarao. Timovi neće imati puno vremena za odmor, jer se već danas popodne nastavlja takmičenje. 

Da podsetimo, turnir se igra po švajcarskom sistemu, tako da tri pobede vode u narednu fazu, četvrtfinale, dok tri poraza znače eliminaciju. Samo su mečevi prve runde bili predodređeni, dok se za parove u narednim rundama vrši žreb. Međusobno se ukrštaju timovi sa istim skorom .

Biće ultra zanimljivo drugog dana takmičenja! Derbi dana svakako je duel Astralis-OpTic Gaming. Treći put u razmaku od nepuna dva meseca sastaće se ova dva tima. A što je najgore, neko će gledati pravo u ambis, jer su oba tima prvog dana zabeležila poraz, tako da će jedan tim sigurno imati 0-2. OpTic je ostavio mnogo bolji utisak, s obzirom da je izgubio jako tesno od Virtus.proa, dok je Astralis rasturen u delove od strane iskusnog GODSENT-a.

Tabela posle prvog dana takmičenja / Foto : wiki.teamliquid.net

Program drugog dana u Atlanti otvaraju tim Nikole “NiKo” Kovača, mousesports i ekipa HellRaisersa od 16h. “NiKo” i drugovi nisu se baš proslavili prvog dana takmičenja u Džordžiji pošto ih je rasturio Natus Vincere, dok HellRaisersi nisu ništa bolje prošli pošto ih je bez problema savladao SK Gaming. Biće ovo interesantan meč za početak dana, a verujemo da Nikolinho i drugovi mogu do prve pobede u Atlanti.

Nakon njih će pred monitore Natus Vincere i EnVyUs. NaVi je apsolutni favorit u ovom meču, a prethodni put kada su se ova dva tima sastala na LAN turniru, NaVi je slavio. Ipak ništa nije sigurno, pošto je EnVyUs bio kralj drame prvog dana. Od 18:30 još jedan derbi. Rikardo “fox” Pačeko igraće protiv bivših saigrača, FaZe Clan-a. Obe ekipe bile su dominatne prvog dana takmičenja, tako da će ovaj meč, pored meča Astralis-OpTic privući najviše pažnje.

Od interesantijih mečeva izdvajamo derbi Skandinavije North protiv fnatica (oba tima imaju jedan poraz), kao i GODSENT protiv Gambita, kao duel dva tima koja su iznenadila prvog dana takmičenja. Šlager za kraj biće duel Virtus.pro – G2 Esports koji se igra 45 minuta posle ponoći.

Raspored drugog dana takmičenja na ELEAGUE Major Atlanta 2017  (23.januar) : 

16:00 mousesports – HellRaisers

17:45 Natus Vincere – EnVyUS

18:30 FaZe – SK Gaming

19:45 FlipSid3 – Liquid

21:00 North – fnatic

22:15 OpTic Gaming – Astralis

23:30 GODSENT – Gambit

00:45 Virtus.pro – G2 Esports

Foto: hltv.org

Komentari