ELEAGUE Major oborio mnoge rekorde

Deseti CS:GO Major turnir ostao je za nama, a svakako da će nam istorijski preokret Astralisa u velikom finalu za njihovu prvu Major titulu zauvek ostati u sećanju. Ipak, ELEAGUE Major neće samo zbog toga ostati upamćen kao istorijski, već i zbog toga što se je Major u Atlanti oborio pregršt rekorda.

Organizacija ELEAGUE  objavilila je podatke o gledanosti tokom Majora. Pre svega najupečtaljiviji je podatak da je veliko finale u “Fox Theatre” gledalo preko milion ljudi na ELEAGUE Twitch kanalu, što je najveća gledanost u istoriji nekog Twitch kanala. Pored toga, ovaj Major je imao preko 2.4 milijarde potrošenih sati gledalaca kada se uračunaju potrošeni sati putem Twitch-a, YouTube-a, GOTV-a i TBS-a.

Pored toga, turnir je bio izuzetno pominjan i na socijalnim mrežama kao što su Twitter i Facebook, a ELEAGUE je izneo podatak da je broj pominjanja na socijalnim mrežama bio oko 45 miliona, a da je broj pregleda video snimaka na istim bio oko 2.5 miliona.

Inače, ELEAGUE kanal na Twitchu bio je najgledaniji tokom svih sedam dana turnira sa oko 3.6 miliona pregleda.

Kada na sve to dodate da je finale ELEAGUE Majora bilo prvo ikada emitovano uživo na televiziji sa prosekom od oko 228 hiljada gledalaca na televiziji TBS, jasno vam je da je ovaj Major bio istorijski.

Foto : hltv.org

 

Komentari