FaZe laje, ali SK ujeda – šampion preživeo! Partija karijere “fer”-a, SK Gaming u polufinalu!

Šampion ljubomorno čuva tron! Brazilski tim nastavlja da oduševlja čak i sa zamenom u timu, a večeras, ponovo FaZe nije znao kako da pobedi branioca titule! Fernando “fer” Alvarenga odigrao je jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri i sa 68 fragova i fenomenalnim ADR od 113.6 poneo epitet igrača utakmice. SK Gaming ostaje u životu i napada het-trik u Atlanti. Ali im na putu ka finalu stoji Virtus.pro – biće to derbi nad derbijima!

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – četvrtfinale

FaZe 1:2 SK Gaming

Mape :  de_mirage 16:7, de_train 3:16, de_overpass 5:16

MVP meča : Fernando “fer” Alvarenga 68, ADR 113.6, rejting 1.53

FaZe

Fin „karrigan“ Andersen  40

Aleksi „allu“ Jali 36

Fabien „kioShiMa“ Fie 40

Filip „aizy“ Ejstrup 33

Havard „rain“ Nigard 32

SK Gaming

Gabrijel „FalleN“ Toledo 38

Marselo „coldzera“ David 46

Fernando „fer“ Alvarenga 68

Epitacio „TACO“ Pesoa 43

Rikardo „fox“ Pačeko 44

FaZe je ponovo lajao kao besan pas, ali opet nije uspeo da zada završni udarac brazilskom timu! Ova dva tima sastala su se i u grupnoj fazi, a tada je herojski SK Gaming uspeo da pobedi FaZe. Žreb je hteo da se ponovo sastanu u četvrtfinalu koji je otvorio današnji program.


Sjajan je ponovo početak imao FaZe. Francuz Fabien “kioShiMa” Fie na spektakularn način rešio je situaciju 1na2 u svoju korist na startu mape mirage, koja je bila njihov pik. SK Gaming je bio potpuno rasturen na startu, pa su pri rezultatu 10:2 za FaZe bili primorani da zatraže time-out. Ništa ih nije išlo na CT strani mirage-e, pa su poluvreme izgubili sa 12:3. Iako je “fer” na sjajan način započeo poluvreme za svoj tim na T strani, spasa im nije bilo a činilo se da ći ih FaZe totalno razbiti pošto su na prvoj mapi relativno lako izgubili- 16:7.

Prešlo se zatim na omiljeno brazilsko igralište – tran. Tu su Brazilci demonstrirali svoju silu. Odmah na startu silina brazilskog uragana je bila prejaka – sa 6:0 je startovao SK, pre nego što je FaZe pokupio dve runde. Do poluvremena je sve išlo na vodenicu dvostrukog uzastupnog šampiona Majora i   bilo je 12:3 na promeni strana.  Pošto su slavili i u rundi pištolja, bilo je jasno da ćemo gledati i treću mapu. 16:3 za SK na njima omiljenoj mapi.

Očekivali smo da će FaZe pružiti veliki otpor na overpass-u, ali otpora nigde nije bilo. Totalnom agresijom na startu, FaZe se totalno pogubio u defanzivnom performansu brazilskog tima. Ponovo je bilo 6:0, a tek tada se FaZe malo razdrmao. Ipak, nije bilo žara u njihovoj igri. Pokušavali su, ali nije im ni SK ništa dozvolio. SK je imao 10:5 na poluvremenu, ali su Fernando “fer” Alvarenga i kapiten Gabrijel “FalleN” Toledo završili posao i poslali SK Gaming u polufinale na megdan Virtus.pro-u.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – Četvrtfinale –

Natus Vincere 1:2 Astralis

 fnatic 2:1  Gambit

Virtus.pro 2:1 North

 FaZe 1:2 SK Gaming

U toku :  Polufinale #1 : Astralis – fnatic

Nakon toga :  Polufinale #2 : Virtus.pro –  SK Gaming

 

Komentari