FaZeUp – maestralni tim nastavlja da oduševljava! FaZe imun na “paklene momke”, “karrigan” očistio put do finala, da li je došlo vreme za prvi trofej?

Da li osećate u vazduhu tu promenu? Da, FaZe nastavlja da pomera granice, a za nepuna dva meseca od kako je velemajstor “NiKo” stigao u tim, ovi momci ne prestaju da oduševljavaju! Pokušali su uporni HellRaisersi da naprave iznenađenja, ali FaZe nije North pa je ostao “imun” na “paklene momke”.  Sada mogu malo da predanhu i da čekaju pobednika drugog polufinala – Natus Vincere ili Astralis. Da li je došlo vreme za prvi trofej? 

StarLadder i-League StarSeries 

„Palata Ukrajina“, Kijev

Polufinale #1

FaZe 2:0  HellRaisers

Mape : de_mirage 16:13, de_train 16:14

FaZe 

Fin „karrigan“ Andersen   46

Fabien „kioShiMa“ Fie   38

Aleksi „allu“ Jali         30

Nikola „NiKo“ Kovač      48

Havard „rain“ Nigard    37

HellRaisers

Kiril „ANGE1“ Karasiov   46

Martin „STYKO“ Stik        34

Patrik „Zero“ Žudel           34

Vladislav „bondik“ Nečiporčuk  35

Bense „DeadFox“ Burec    37

Evropski tim koji trenira legendarni Šveđanin Robert “RobbaN” Dalstrom na drugom LAN turniru zaredom igraće finale – posle Katovica, igraće i u Kijevu. Dva finala od dolaska Nikole Kovača. Svaka čast za skauting ekipe FaZe. Veliki uspeh za FaZe svakako, ali nisu imali danas nimalo lak posao.

HellRaisersi su iznenadili na ovom turniru. CS:GO tim koji je na sceni još od 2014. godine i kroz koji je prošao ogroman broj veoma kvalitetnih igrača (flamie, markeloff, s1mple, AdreN..) ima trofeje u svojoj vitrini, ali nikada daleko nisu stigli na turnirma svetske klase. Ovog puta znali su kako sa “alama”, ali FaZe je ipak bio preveliki zalogaj.

Prvi polufinalni duel otpočeo je na mapi koju su HellRaisersi birali. U pitanju je bio mirage, gde je euro-miks tim stigao do lepe početne prednosti od 5:0. Ali to se desilo samo jer se HellRaisersima skratila ruka, pa kada su konačno postavili pravu defanzivu, igrači HR-a su raspalili maštu domaće publike jer se videlo da mogu da pruže otpor FaZe-u – 9:6 za HR na kraju prvog dela igre, uz ponovo, dobre igre Kirila “ANGE1” Karasiova i Bensea “DeadFox” Bureca.

Ali imao je i FaZe svoje adute. Danac i IGL, Fin “karrigan” Andersen, blistao je na mirage-u, a u rundi pištolja je stvorio put do preokreta. FaZe je ubrzo vezao pet uzastopnih rundi, i tako stigao do 11:9. FaZe je izgledao mnogo bolje na CT strani, a svog kapitena ispratio je Nikola “NiKo” Kovač (28 fragova na mirage-u, rejting 1.46) pa je pobeda FaZe na mirage-u bila neminovna (16:13 – 1:0).

Opet je FaZe krenuo agresivno (5:0) na CT strani, a na promenu strana otišli su sa ogromnom prednošžu – 12:3. Ipak HellRaisersi nisu odustajali. Znali su da mogu, pošto su pre samo par dana na startu grupne faze ovog turnira, na mapi cache pobedili FaZe, što im je i bila prva pobeda na tim timom do sada.

Umalo da FaZe u dva uzastopna meča ostvari učinak u rundama pištolja 10/10, ali ipak je bilo 9/10, pošto su HellRaisersi konačno prekinuli seriju i stali na put dominacije FaZe-a u “pištoljkama”.  Izgledali su HellRaisersi moćno na CT strani mape train. Uspevali su da se izbore i da preuzmu sajt uprkos teškim situacijama. Andersen je sa tri  bitna fraga konačno prekinuo seriju domaćeg tima i doneo FaZe-u meč poen. Nisu “pakleni momci” popuštali pošto su izvršili pritisak na “NiKo“-a i društvo i stigli nadomak produžetka (15:14). Ali Havard “rain” Nigard i dobra taktika “karrigan”-a bili su zaslužni što iznenađenja, ipak, nije bilo.

Polufinale :

FaZe 2:0 HellRaisers

14:30 Natus Vincere – Astralis

Veliko finale – 18:00

Foto: FaZe Twitter

Komentari