Gambit obožava DreamHack turnire – posle Jonćepinga, pao i Ostin! Kazahstanci razočarali Immortalse i pokorili Teksas!

Posle velike borbe u polufinalu sa ekipom G2, brazilski Immortalsi bili su “mačji kašalj” za Gambit! Kazahstanski tim osvojio svoj drugi DreamHack trofej, pošto je krajem godine trijumfovao na DH Winter turniru u Jonćepingu, a sinoć su uspeli da pobedom nad “besmrtnicima” dođu do svog prvog trofeja u 2017. godini.

DH Ostin 2017 

Veliko finale 

Immortals 0:2 Gambit 

Mape : de_train 12:16, de_inferno 12:16

Immortals : steel 39, hen1 35, boltz 37, lucas 30, fnx 31
Gambit     : Dosia 48, mou 46, HoBBit 38,  AdreN 36, Zeus 33

Oba tima su do finala stigla prilično dominatno, pošto su osvojili svoje grupe, mada su i jedan i drugi tim imali teške protivnike u polufinalu. Ekipa Gambit je posle velike borbe savladala prve favorite za trofej u Teksasu, ekipu iz Francuske, G2, dok je od ruke Immortalsa stradao veoma dobri danski tim Heroic.

Veliko finale i revolveraški obračun u Teksasu za trofej počeo je na mapi train, koja je bila pik ekipe Gambit. Kazahstanci su krenuli na T strani, ali bolje je krenuo brazilski tim na krilima “fnx”-a. Međutim boju taktiku imao je komandant “Zeus”, pošto njegovi igrači konstanto “spopadali” B sajt i to im je donelo dobar rezultat na početku mape. Uprkos svemu, brazilski tim izdražao je nalet istočnoevropske ekipe i na promenu strana otišao sa minimalnom prednošću – 8:7.

Da bi ste pobedili u ovakvim finalima gde su ekipe po kvalitetu gotovo izjednačene, morate imati i malo sreće ili barem, raspoloženije pojedince. To je sinoć imao Gambit, pošto su Rustem “mou” Telepov i Ujka Mitja, Mihail “Dosia” Stoljarov praktično bili nezaustavljivi. Upravo je Telepov sa dva brza fraga u rundi pištolja doneo izjednačenje, da bi Gambit prvi put poveo na mapi u 23. rundi – 12:11 za Kazahstance. Tačku na “i” stavio je “Dosia” nakon što je zabeležio tri fraga i dobio situaciju jedan na jedan, a nakon toga Immortalsi nisu mogli da se povrate – 16:12.

U velikom finalu izbor Immortalsa pao je na inferno, mada se nisu lepo proveli na njemu. Gambit je ekspresno poveo sa 3:0. Posle dobrih poteza na infernu raspoloženog Abaja “HObbit” Kasenova, kao i pametne igre IGL-a, “Zeus”-a, Gambit je kruzirao ka trofeju u Teksasu pošto su već posle deset rundi imali vodili sa čak 9:1. Nisu se tako lako predali Brazilci, i treba im odati priznanje za to, pošto su uspeli da slave u poslednjih pet rundi poluvremena i koliko-toliko smanje prednost Gambita na 9:6.

Brazilski tim krenuo je agresivno u drugi deo igre i bio nadomak izjednačenja, ali je agresivni Gambit izvršio dobar napad na B sajt i poveo sa 10:8.Usledila je igra nerava, razmena runda za rundu, međutim Gambit je imao više snage u završnici pa su prelomili meč i stigli do svog drugog DH Open trofeja u roku od pola godine.

Foto : Gambit Twitter

Komentari