GODSENT i HellRaisers obezbedili plasman na glavne kvalifikacije za Major

Posle azijskih kvalifikacija na kojim su timovi TyLoo i Renegades obezbedili mesto na glavnim kvalifikacijama za Major, sada su završene i evropske kvalifikacije. Finalisti PGL Regional Minor šampionata Evrope bili su timovi GODSENT i HellRaisers, koji su obezbedili mesto na glavnim kvalifikacijama za Major u Atlanti, dok je turnir osvojio švedski tim posle pobede od 2:1 i tako obezbedio sebi povoljniji status pri žrebu grupa.

Evropski Minor turnir igrao se u Rumuniji, tačnije u gradu Bukureštu u PGL studiju. Na turniru je učestvovalo 8 ekipa. GODSENT je prošao iz grupe A kao drugi i to težim putem, pošto su prvo izgubili od tima LDLC.com, da bi pobedili ekipu ALTERNATE aTTaX a zatim se i ekipi LDLC.com osvetili za poraz u odlučujućem meču grupe A. U polufinalu su se sastali sa pobednikom grupe B, švedskim timom Epsillon eSports. Dva puta su ih pobedili sa 2:1, i to prvo u polufinalu a zatim i u još jednom meču, pošto se igrao double elimination kostur.

Ekipa HellRaisersa takođe je težim putem stigla do polufinala u grupi B. Nakon poraza od ENCE-a u prvoj rundi, oni su su prvo pobedili danski Heroic posle velike borbe sa 2:1, a zatim dominatno se osvetili ENCE-u za poraz u prvoj rundi. U polufinalu su bili bolji od Space Soldiersa sa 2:0, a zatim su pobedili u meču pobednika ekipu GODSENT. U velikom finalu turnira GODSENT ih je porazio i obezbedio sebi povoljniji status prilikom žreba grupa na završnim kvalifikacijama.

Glavne kvalifikacije za ELEAGUE Major igraće se u ELEAGUE studiju od 15. do 18. decembra. Na glavnim kvalifikacijama učestvuje 16 ekipa, od kojih je osam igralo na prethodnom Majoru u Kelnu u grupnoj fazi. Od 16 timova koji učestvuju, 8 će se plasirati na Major u Atlanti.

Timovi koji su ispali u grupama na ESL One Keln Major-u : Counter Logic Gaming, FaZe Clan, mousesports, Ninjas in Pyjamas, dignitas, EnVyUs, G2 Esports, OpTic Gaming.

EU Minor : GODSENT, HellRaisers

Asia Minor : TyLoo, Renegades

Americas Minor : dva mesta (11.-13.novembar)

CIS Minor : dva mesta (3.-4.decembar)

Foto: hltv.org

Komentari