GODSENT obezbedio mesto u ESL Pro Ligi

Švedski tim GODSENT uspeo je da se obezbedi mesto u šestoj sezoni ESL Pro Lige, pošto su u finalu ESEA Premier plej-ofa uspeli da savladaju nemački tim BIG rezulatom 2:0. 

Šveđani su pobedom od 2:0 (16:10 mirage, 16:10 cache) uspeli da po prvi put ostvare plasman u najjaču profesionalnu ligu na svetu. Oni su u Wild-card duelu za mesto u petoj sezoni ESL Pro Lige izgubili od Virtus.pro-a. Ipak, došlo je i njihovo vreme da igraju sa najjačim timovima sveta, pa će tako u narednoj sezoni ESL PL igrati u evropskoj diviziji.

Treba napomenuti da je GODSENT uspeo “da se provuče” kroz ESEA Premier ligu, pošto su jedva obezbedili mesto u završnici lige. Ipak, u plej-ofu nisu imali problema. U četvrtfinalu savladali su ekipu Epsilon, a u polufinalu stradao je tim Spirit.  Nakon pobede nad ruskom ekipom u polufinalu, u finalu je došao red na nemački tim BIG, a nisu ni sa njima igrači GODSENT-a imali problema. BIG je čak uprskao lepu sezonu, pošto su bili najbolji tim u regularnom delu sezone (skor 13 pobeda, 3 poraza).

Simon “twist” Eliason (46 fragova) i Joakim “disco doplan” Gidetun (47 fragova) bili su najefikasniji u pobedi GODSENT-a u finalu ESEA Premier lige. GODSENT je tako obezbedio mesto u narednoj sezoni ESL Pro Lige, dok će ekipe BIG i PENTA igrati u baražu kroz koji bi mogli da se pridruže GODSENT-u.

Foto : hltv.org

 

Komentari