Gotovo! NaVi osvojio Counter Pit League S2

Natus Vincere je sinoć zgrabio titulu Counter Pit League s2, koja se igrala u Splitu, nakon što je u finalu pobedio Astralis rezultatom 2-1 u mapama.

Counter Pit League finale :

Natus Vincere 2:1 Astralis ( 16:9 de_train, de_inferno 12:16, de_mirage 16:6)

MVP: Ladislav “GuardiaN” Kovač (KD 73-38, rejting 1.51)

Ukrajinski tim je prednost zgrabio još u početku meča, osvojivši prvih 5 rundi na de_train. Astralis je zgrabio 2 runde, ali Na `Vi je odmah uklonio mogućnost gubitka prednosti, i rezultat sveo na 7:2.

Nicolai ”device” Reedtz je bio spas za Astralis u tom trenutku, i skoro sam je uspeo da vrati svoj tim u igru svojom izvanrednom serijom AWP killova. Do kraja prvog poluvremena , Astralis je uspeo da izvuče šest rundi, i tako dovede rezultat na 9-6.

NaVi je drugi half započeo skoro kao i prvi, i došao do rezultata 13-6. Astralis je potom zgrabio još 3 runde došavši na 13-9, zahvaljujući karrigan-u. NaVi je opet preuzeo kontrolu i mapu završio rezultatom 16-9.

Na infernu se Astralis bolje pokazao, počevši rezultatom 6-0 na T strani. Ladislav ”GuardiaN” Kovács je sa svojim 3K uspeo da osvoji prvu rundu. Međutim, nisu uspeli da održe taj tempo, i prvi half se završio rezultatom 13-2 za Astralis.

U drugom half-u, Ioann “Edward” Sukhariev napravio je 4 kill-a u nadi da će njegov tim napraviti preokret. Ukrajinci su se sabrali i napravili sjajan preokret, i došli na rezultat 12-14. Astralis je došao na 15-12 savršenim timskim radom, a Peter “dupreeh” Rasmusen je osigurao poslednju rundu i tako osvojio mapu rezultatom 16-14.

Poslednja mapa je bila mirage, na kojoj se NaVi odlično snašao i preuzeo potpunu kontrolu igre. Bilo je dosta preplitanja u rundama, međutim na kraju half-a Ukrajinci su obezbedili odličan rezultat 11-4.

Astralis nije imao neke šanse protiv NaVi-ja u ovakvoj formi. 1vs2 clutch situacija Andersena dala je Dancima poslednji tračak nade, ali je NaVi to potpuno okrenuo i meč osvojio rezultatom 16-6.

Nagradni fond od $80.000 raspodeljen je ovako:

  • Natus Vincere kući odlazi sa nagradom od $40.000,
  • Astralis sa $19.200,
  • Virtus.pro i NRG su osvojili po $10.400.

Komentari