Haos u Kijevu! Totalni krah favorita – Virtus.pro i SK Gaming ispali, ponovo! HellRaisersi i CLG iznenadili i idu dalje! U četvrtfinalu i dva danska tima, NaVi, G2, FaZe i fnatic

Kijev – mesto gde favoriti idu da ispadnu! Dva velikana ove igre, Virtus.pro i SK Gaming na drugom LAN turniru za redom ispadaju već u grupnoj fazi takmičenja. SK doduše, nije imao baš ni sreće sa žrebom pošto su naleteli na G2,Astralis i FaZe, ali to ne može biti opravdanje za još jedno razočaravajuće izdanje – ako na to dodate još i da su danas dva puta izgubili na mapi train, na kojoj su do skoro dominirali. Veliko iznenađenje priredili su timovi CLG i HellRaisers, koji će se naći u sutrašnjim četvrtfinalnim duelima. 

Juče nismo bili u mogućnost da napišemo izveštaj trećeg dana turnira, pa samo da kažemo da su dominatni bili G2 Esports i Natus Vincere. NaVi je ponovo bio dominatan u grupnoj fazi i sa tri pobede obezbedio plasman u narednu fazu. Domaći tim pobedio je North sa 16:11 na infernu. G2 je pobedio SK Gaming sa 16:8 na overpass-u, uz dobru partiju Rišara “shox” Papilona (23 fraga). G2 je igrao izvanredno tokom grupne faze, a videćemo kako će se snaći u plej-ofu.

U prvom meču današnjeg programa brazilski Immortalsi pobedili su tim iz Južne Koreje, MVP Project i tako ih eliminisali sa turnira. Immortalsi su tako došli do skora od dve pobede i dva poraza i bili na pragu da vežu tri pobede zaredom, ali ih je u toj nameri sprečio neverovatni Counter Logic Gaming.

Davno je prošlo otkako je CLG uspeo da se među velikanima izbori za plasman u osam najboljih. A  kakav je pogodak dovođenje Rikija “rickeh” Malholanda iz Renegadesa! Momak je prosto nezaustavljiv, a prvo su pred njim stradali igrači Gambita koji su razočarali na ovom turniru. Ipak, bilo je tesno u ovom meču, ali je američki tim uspeo da dođe do skora od 2-2 i tako zadrži nade o plasmanu u naredni krug. Da poseduje veliki potencijal, potvrdio je i 17-godišnji Itan “nahTe” Arnold pošto je uz pomenutog Australijanca bio najbolji u današnje dve velike pobede CLG-a. Protiv Gambita je imao 26 fragova, a u velikoj pobedi nad Immortalsima od 16:8 na mapi cache, bio je najbolji sa 25 fragova i zabeležio rejting od 1.43. Counter Logic Gaming jeste prijatno iznenađenje, i to veliko, ali ne i najveće, pošto su mu tu titulu ukrali Virtus.pro i SK Gaming.

Doduše, ova dva tima spadaju u kategoriju neprijatnih iznenađenja. Ništa ovo ne bi bilo čudno, dešava se timovi da ispadnu u grupnoj fazi, ali ovo je već drugi put za redom! Imao je SK Gaming težak žreb zaista. Imali su 2-0, pobedili čak i Virtus.pro ali uzalud. Juče ih je pobedio G2 Esports i to vrlo lako, a danas su ih tukli Astralis i FaZe. Dželat SK Gaminga bio je Nikolai “device” Rejc sa 26 fragova, a Danci su slavili rezultatom 16:12. Pogodite gde – opet na train-u! Tamo gde su im pre samo par meseci stali na put, novi Major šampioni  uspeli su ponovo da ih zaustave na njihovoj omiljenoj mapi. Da stvar bude još gora, FaZe ih je dobio na train-u, takođe! Prosto neverovatno da su u jednom danu dva puta izgubili na mapi na kojoj su bili dominatni i gde su imali neverovatnu seriju pobeda.  Nešto će morati da se menja u njihovoj igri. Sa druge strane, FaZe može biti izuzetno zadovoljan, pošto ih je ranije tokom dana North pobedio sa 16:13 cache-u, i gde nisu prosto mogli da zaustave Kristijana “k0nfig” Vienekea (33 fraga, ADR 104.0), pa su uspeli da se oporave i prilično lako savladaju SK Gaming. “NiKo” i drugovi nastavljaju dalje (skor 3-2), kao i Astralis (3-1).

Virtus.pro je u Katovicama razočarao svoje navijače ispadanjem u grupi, a ovo sada može predstavljati razlog za brigu. Počeli su pobedom nad nejakim MVP Project-om, ali su onda izgubili tri meča za redom. Ni to nije neko čudo, ali je frapantan podatak da su u sva tri meča osvojili samo 9 rundi! Od NiP-a su izgubili sa 16:5, a od SK i danas od fnatic-a izgubili su sa neverovatnih 16:2! Poljaci su odigrali daleko ispod nivoa. Lak posao imali su Šveđani, a vrlo dobri u pobedi na “Medvedima iz Poljske” bili su Denis “dennis” Edman sa 20 fragova, i Olof “olofmeister” Kajbjer sa 16. Fnatic je za plasman u narednu fazu vodio bitku sa rivalima iz Švedske, NiP-om. I bili su ubedljivi, a pritom i nama “zapušili usta”, pošto smo u najavi za ovaj turnir rekli da će fnatic teško do četvrtfinala. I drago nam je da smo pogrešili, pošto bez fnatic-a, CS:GO nije isti.

I “pakleni momci” su iznenadili! HellRaisersi su startovali turnir pobedom nad ekipom FaZe, da bi zatim izgubili od G2, a onda pobedili CLG. Plasman u narednu fazu ostvarili su pobedom nad ekipom Ninjas in Pyjamas. Ukrajinac Kiril”ANGE1″ Karasiov predvodio je tim sa istoka Evrope do pobede, a sa dobrim partijama nastavili su i Mađar “DeadFox” i Slovak “Zero”. HellRaisers izgledaju sve bolje.

Rezultati četvrtog dana takmičenja :

MVP Project 9:16 Immortals (de_inferno)

Gambit 14:16 CLG (de_cobblestone)

Virtus.pro 2:16 fnatic (de_inferno)

FaZe 13:16 North (de_cache)

HellRaisers 16:13 NiP (de_overpass)

Astralis 16:12 SK Gaming (de_train)

FaZe 16:7 SK Gaming (de_train)

CLG 16:8 Immortals (de_cache)

Fnatic 16:7 NiP (de_train)

Tabela : G2 3-0, NaVi 3-0, North 3-1, Astralis 3-1, HellRaisers 3-1, CLG 3-2, FaZe 3-2, fnatic 3-2, NiP 2-3, SK Gaming 2-3, Immortals 2-3, Gambit 1-3, MVP Project 1-3, Virtus.pro 1-3, TyLoo 0-3, UYA 0-3

Parovi četvrtfinala uskoro će biti objavljeni.

Foto : hltv.org

Komentari