IEM Sidnej (2.dan) :”Šefovi” ukrotili “lavove”, ali je OpTic sprečio Chiefse da upotpune senzaciju! SK, Astralis, FaZe i OpTic u polufinalu

Tako malo je falilo “šefovima” ili “poglavicama”, kako vam draže, da sve iznenade i plasiraju se u polufinale turnira u Sidneju! Domaći tim završio je takmičenje sa skorom 2-3, u svom herojskom izdanju eliminisao je čak i North, ali Chiefsi nisu znali kako da preskoče “zeleni zid”! OpTic je u polufinalu turnira u Sidneju, zajedno sa ekipama SK, Astralis i FaZe.

Ekipa Chiefs napravila je zaista senzacionalan rezultat u Sidneju, ali treba napomenuti i da je OpTic iznenadio, jer ih nismo očekivali u narednoj fazi, mada su, moramo priznati imali i dosta sreće sa žrebom u “švajcarskom sistemu” sa osam ekipa. U borbi za trofej i među najbolje četiri ekipe očekivali smo North. Lavovi iz Danske razočarali su u zemlji kengura. Potcenili su protivnika, opustili se, a “kenguri” su to surovo kaznili.  Tačnije, nezaustavljivi momak koji je ostavio od svih igrača najbolji utisak na turniru – Džoš “INS” Poter. 18-godišnji Australijanac predstavio se na najvećoj sceni na najbolji mogući način. “Poglavice” su ulovile “lavove” na nuke-u – 16:13. Poter je predvodio svoji tim do pobede sa 30 fragova,  rejtingom 1.36 i ADR-om od 122.2. U porazu North-a potpuno je podbacio njihov najbolji igrač, Emil “Magisk” Reif koji je zabeležio samo deset fragova uz očajan rejting – 0.45.

Ipak, nisu Australijanci  imali dovoljno oštar alat da bi srušili “zeleni zid”. OpTic Gaming konačno se plasirao u plej-of nekog takmičenja, mada su imali i sreće, s obzriom da su se dva puta ukrstili sa Chiefsima – i dva puta ih pobedili. Prvi put pri skoru 1-1, i za odlazak na 2-1 na mapi train. Bilo je 16:4 za OpTic, a rasturanje Chiefsa predvodio je Kanađanin Kit “NAF” Markovic sa 27 fragova i izuzetnim rejtingom od 2.11. I drugi put se igralo na train-u, a ponovo je OpTic bio bolji samo je rezultat bio malo drugačiji – 16:10, a egzekutor je ponovo bio Markovic sa 29 fragova, uz podršku Vila “RUSH” Vierzbe koji je imao ukupno 24 kill-a.

OpTic je, pre meča sa Australijancima, u poslednju petu rundu poslao FaZe koji je imao turbulentan dan. Prvo su odigrali izuzetno naporan meč sa Northom, kojeg su pobedili u produžetku na cache-u (19:16). “Lavove” su ukrotili Andersen i Kovač, koji su zabeležili 30 i 29 fragova, respektivno.  FaZe je do polufinala stigao posle rutinske pobede na trainu protiv OpTic-a, a ovog puta uz “karrigan”-a, raspoložen je bio i “kioShiMa” za konačan rezultat 16:6 u korist FaZea.

U polufinalu su, očekivano, SK Gaming i Astralis. Brazilci su do polufinala stigli ubedljivo, pošto su zabeležili tri uzastopne pobede, a odlučujuća za plasman u završnicu bila je upravo ona nad Astralisom, na mapi inferno. Astralis je odigrao dobar defanzivni period na CT strani i prvi deo igre dobio sa 9:6, ali je SK Gaming bio nemilosrdan u nastavku i stigao do pobede posle preokreta – 16:12. Najzaslužniji za trijumf nad aktuelnim Major šampionom bio je kapiten Gabrijel “FalleN” Toledo sa 26 fragova. Pisali smo i u najavi pred ovaj turnir – ukoliko se “FalleN” vrati u staru formu, SK ide do trofeja.

Astralis nije dugo čekao da se pridruži Brazilcima, pošto je već u narednoj rundi savladao Renegadese našeg Nemanje “nexa” Isakovića. Očekivano je danski tim pobedio, s obzriom da se igrao nuke, a poznato je i da mnogo bolji timovi od Renegadesa ne mogu da se nose sa Dancima na toj mapi – 16:3 za Astralis. Međutim, mogli su Renegadesi i bolje da prođu s obzriom da je “švajcarski sistem” sa osam timova poprilično nezahvalan – Astralis je imao skor 2-1, a Renegadesi 1-2 pa su se sastali već u četvrtoj rundi. OpTic je, iskreno govoreći, najbolje prošao, dok recimo North i Renegadesi nisu baš imali sreće. “Odmetnici” su ipak otišli kući makar sa jednom pobedom, pošto su na startu dana savladali kineski tim ViCi rezultatom 16:5 na cbble-u. Karlo “USTILO” Pivac bio je najefikasniji igrač sa 31 fragom, dok je “nexa” imao 15, uz rejting 1.12.

Sutra i prekosutra je pauza u Sidneju, a polufinali mečevi igraju se u subotu (6.maja), rano ujutru. U 7h sastaju se u prvom polufinalu SK Gaming i OpTic Gaming, dok se od 10:50 sastaju FaZe i Astralis, treći put na tri turnira uzastopce. Posle dva finala, jednog u Katovicama, drugog u Kijevu, skor je 1-1.

Rezultati (2.dan) : 

Renegades 16:5 ViCi (cbble)
OpTic 16:4 Chiefs (train)
North 16:19 FaZe (cache)
SK 16:12 Astralis (inferno)
North 13:16 Chiefs (nuke)
FaZe 16:6 OpTic (train)
Renegades 3:16 Astralis (nuke)
OpTic 16:10 Chiefs (train)

Tabela : 

  1. SK Gaming 3-0
  2. Astralis 3-1
  3. FaZe 3-1
  4. OpTic 3-2
  5. Chiefs 2-3
  6. North 1-3
  7. Renegades 1-3
  8. ViCi

Polufinale – subota, 6.maj : 

07:00 SK Gaming – OpTic Gaming
10:50 FaZe – Astralis

Foto : Chiefs Twitter

Komentari