IEM Sidnej : “NiKo” i “rain” utabali stazu do finala – tri turnira, tri finala, a Astralis je pao još jednom! U finalu protiv brazilske mašine koja je pregazila OpTic Gaming

FaZe je hit, FaZe je šou! Evo, već treći turnir otkako u timu igra Nikola “NiKo” Kovač i FaZe ima bilans od tri finala! Danas su srušili Astralis, drugi put uzastopno, jer su posle pobede u finalu turnira u Kijevu, danas slavili u polufinalu Intel Extreme Mastersa i zasluženo idu u finale. Protivnik u finalu biće im SK Gaming, koji je potpuno očekivano rasturio nemoćni OpTic Gaming.

Intel Extreme Masters Sidnej 2017 

Polufinale 

FaZe 2:1 Astralis 

Mape : cobblestone 16:13, nuke 11:16, 16:9 train

FaZe : NiKo 69, rain 67, kioShiMa 53, allu 51, karrigan 46
Astralis : Kjaerbye 62,  gla1ve 54, device 54, Xyp9x 51, dupreeh 47

Polufinali derbi otpočeo je na mapi cobblestone, na kojoj su se u grupnoj fazi turnira u Sidneju već sastala ova dva tima i trijumfovao je Astralis, pa se zato tom logikom vodio tim Nikolaja “device” Rejca. Međutim, ima ona dobra stara – jednog protivnika je jako teško u tako kratkom vremenskom roku pobediti dva puta, pogotovo u CS-u na istoj mapi. Sumnju da je Astralis možda izabrao pogrešnu mapu uneo je Aleksi “allu” Jali sa četiri fraga u rundi pištolja. FaZe je igrao timski, napadački na T strani i razbio Astralis u prvom delu igre. Totalna dominacija evropskog miks tima, pošto je na poluvremenu bilo čak 12:3. Astralis je izgubio i “pištoljku” na T strani, nakon što je Markus “Kjaerbye” Kjerbi (najbolji igrač danas u redovima danskog tima) umalo uspeo da reši situaciju jedan protiv tri u svoju korist, ali ga je u tome sprečio fantastični Norvežanin “rain” pošto je  ostao poslednji preživeli igrač u toj rundi. Astralis nije imao više šta da izgubi, bili su u ogromnom deficitu (3:13) – zato su se i odlučili na sve ili ništa, a umalo čak i stigli do preokreta, međutim nisu mogli da osvoje više od 13 rundi.

Čudan je bio izbor mapa na početku. Astralis je rizikovao sa “kaldrmom”, a FaZe je izabrao “nuke”. Doduše, vodili su se sličnom logikom kao i Danci, pošto su ih u finalu turnira u Ukrajini pobedili baš na nuke-u. Ali Astralis je Major šampion i spektakularno igraju nuke-u, što su danas još jednom pokazali.  Astralis je dobio prvu rundu, ali su ispustili anti-eko, da bi se prvi deo igre pretvorio u pravi bokserski okršaj. Danci uspeli da dobiju prvi deo igre sa 8:7. “NiKo” je namučio Astralis na T strani, ali ipak nije mogao sam, Astralis je vezao pet rundi za redom, stigao do 13:8 i praktično već tada imao izjednačenje u rukama. Markus “Kjerbye” Kjerbi nije dozvolio da njegov tim ispusti prednost (30 fragova na nuke-u) – 16:11 i 1:1.

FaZe je potvrdio dominaciju u rundama pištolja na strani terorista i napravio lepu prednost od 5:0 na startu odlučujuće mape – train. I jedni i drugi igraju spektakularno na ovoj mapi, ali FaZe je danas imao više snage. Fin “karrigan” Andersen, vukao je prave poteze, a njegov tim je izvršavao zadatke besprekorno. Pre prelaska na CT stranu, FaZe je vodio sa 9:6, a još jedna “pištoljka” približila ih je velikom finalu.  Radilice Kovač i Nigard utabali su FaZe-u put do finala. Konačan rezultat bio je 16:9 i FaZe ide u finale turnira u Australiji.

Intel Extreme Masters Sidnej 2017 

Polufinale 

SK Gaming 2:0 OpTic Gaming 

Mape : train 16:1, overpass 16:7

SKG: coldzera 42, fer 37, felps 35, FalleN 29, TACO 22
OG : mixwell 26, NAF 23, RUSH 15, hazed 13, tarik 12

Vreme u Australiji prija i Brazilcima.  Marselo “coldzera” David i Fernando “fer” Alvarenga predvodili su dvostruke Major šampion u probijanju “zelenog zida”. SK Gaming igrao je brutalan, besprekoran “kanter”. Šta je trebalo mučenom OpTic Gamingu da kao svoj pik uzme train. Neverovatno, kao da timovi ponekad zaboravljaju da je SK jedno vreme bio najbolji tim na svetu na toj mapi. Ovakvi nepromišljeni izbori surovo se kažnjavaju. 16:1! “FalleN” i “felps” su sa po 19 fragova vozili brazilsku mašinu kroz “zeleni zid”, a onda spustili gas na njihovom piku – overpass-u. OpTic je još i dobro prošao, pošto je SK furiozno krenuo i poveo sa čak 10:1. Na kraju je bilo “milosrdnih” 16:7.

Veliko finale počinje sutra oko 7 sati ujutru, a igra se po best-of-five sistemu, što znači na tri pobede.

Foto : ESL

Komentari