IEM Sidnej : SK i Astralis na vratima polufinala, Chiefsi iznenadili Renegadese

Završen je prvi dan takmičenja na turniru Intel Extreme Masters koji se igra u australijskom gradu Sidneju. Nakon prvih mečeva u zemlji kengura, pred vratima polufinala našli su se SK Gaming i Astralis koji su trijumfalno započeli turnir u Australiji i sutra će, u direktnom okršaju, odlučivati o prvom putniku u polufinale. Iznenađenje smo videli u australijskom derbiju, gde je ekipa Chiefs iznenadila ekipu Renegades našeg Nemanje “nexa” Isakovića.

Dvostruki Major šampion izgleda dobro u Australiji. Brazilci su ostvarili dve bitne pobede, od kojih je jedna bila laganije prirode, druga malo teže, ali bitan je krajnji ishod. SK Gaming startovao je pobedom na mapi cobblestone protiv ekipe ViCi, a konačan rezultat bio je 16:6. Fernando “fer” Alvarenga bio je najefikasniji igrač na tom meču sa zabeleženih 23 fraga, izuzetnim ADR-om (125.7) i rejtingom 1.51.

Protivnik SK Gaminga u drugoj rundi bio je North, koji je takođe bio trijumfalan u prvom meču u Sidneju. Naime, danski lavovi slavili su tek nakon tri produžetka protiv ekipe OpTic u definitivno, najboljem meču dana. North je uspeo da sruši “Zeleni zid” pobedom od 25:23,  a u rušenju “zida” najbolje su se pokazali Kristijan “k0nfig” Vieneke  sa 41 kill-om i Emil “Magisk” Reif sa 37 fragova.  Ipak, North nije mogao da izbori produžetak protiv SK Gaminga, mada im je malo falilo, pošto je SK slomio otpor Danaca tek u poslednjoj rundi – 16:14 na mapi cobblestone. Ponovo je SK bio trijumfalan na “kaldrmi”, a ponovo je navalu predvodio Fernando “fer” Alvarenga (26 fragova) uz veliku pomoć probuđenog kapitena, Gabrijela “FalleN” Toleda (25).

Drugi tim koji posle dve odigrane runde ima skor od 2-0 jeste aktuelni Major šampion, Astralis. Šampion iz Atlante i šampion prethodnog Intel Extreme Mastersa u Katovicama ostvario je dve prilično ubedljive pobede. Prva je bila na infernu protiv “poglavica” iz Australije. Chiefsi nisu bili ni do kolena “zvezdanom odredu smrti” koji je predvodio mladi Markus “Kjaerbye” Kjerbi sa 21 fragom. Chiefsima su prepustili samo pet rundi,a ekipi FaZe na drugoj mapi samo dve runde više. Na cobblestone-u ekipa Fina “karrigan” Andersena nije imala rešenje za Dance koji su zahvaljujući izuzetno raspoloženom Andreasu “Xyp9x” Hojsletu (28 fragova, rejting 2.04) razbili FaZe koji posle prvog dana u Australiji ostaje na skoru 1-1.

Do jedine pobede prvog dana FaZe stigao je protiv Renegadesa, koji se nisu baš najbolje proveli. FaZe je posle odličnog prvog dela igre na CT strani nakon kog je dobio poluvreme sa 12:3, rutinski odradio posao u drugom delu i slavio protiv australijske ekipe. Renegadesi se nisu najbolje snašli ni u meču sa Chiefsima koji su ih iznenadili u derbiju Australije. Džoš “INS” Porter (26 fragova) bio je nerešiva enigma za “odmetnike” koji će sutra u meču protiv kineskog tima ViCi, koji takođe ima skor 0-2, igrati za ostanak na turniru. Nemanja “nexa” Isaković u meču protiv FaZe zabeležio je 4 fraga, dok je u meču sa ekipom Chiefs imao 13 uz rejting 0.80.

Rezultati na IEM Sidnej (1.dan) : 

North  25:23 OpTic Gaming (inferno)
SK Gaming 16:6 ViCi (cbble)
Astralis 16:5 Chiefs (inferno)
FaZe 16:4 Renegades (mirage)
ViCi 8:16 OpTic Gaming (train)
SK 16:14 North (cbble)
Chiefs 16:5 Renegades (train)
FaZe 7:16 Astralis (cbble)

Tabela :

  1. Astralis       2-0
  2. SK Gaming  2-0
  3. Chiefs          1-1
  4. FaZe            1-1
  5. OpTic Gaming 1-1
  6. North            1-1
  7. ViCi Gaming  0-2
  8. Renegades    0-2

Raspored 2.dana takmičenja : 

05:00 ViCi – Renegades
06:10 OpTic – Chiefs
07:20 North – FaZe
08:30 SK Gaming – Astralis
09:40 Runda #4, meč #1
10:50 Runda #4, meč #2
12:00 Runda #4, meč #3
13:00 Runda #5, meč #1

Foto: ESL

Komentari