Kakav početak dana! Ranjeni Astralis preživeo sa dve rezerve, dignitas uprskao veliku šansu

Jer kad si majstor onda si majstor! Tri standardna igrača i dve rezerve od kojih jedna nije nikada igrala Global Offensive. Astralis je preživeo! Ranjen, skoro pa obezglavljen bez dva standardna igrača umalo su se okliznuli, ali trener “zonic” uspeo je nekako da se uklopi , Lukas “gla1ve” Rosander bio je na nivou zadataka i sprečio “cajunb”-ovu osvetu. Astralis je zadržao status Legends i gledaćemo ih i na narednom Major-u, a to je bio njihov prvenstveni cilj. Sada za njih sledi mali odmor pa meč sa zahuktalim, sutra sa Poljacima, Virtus.pro-om.

ESL One Cologne 2016, Grupa A meč za 2.mesto :

Astralis 2:1 dignitas 

(16:19 cbble, 16:12 mirage, 16:14 cache)

MVP meča : Andreas “Xyp9x” Hojslet 83 fraga, 1.47 rejting

Astralis : Xyp9x 83, karrigan 79, device 69, gla1ve 63, zonic 37

dignitas : cajunb 69, k0nfig 61,RUBINO 61, TENZKI 53, MSL 44

Peter “dupreeh” Rasmusen zbog operacije slepog creva nije mogao da igra. Od ranije je bilo poznato da Marus Kjaerbi neće moći da igra pa je Astralis zacrtao bar plasman u četvrtfinale, kako bi zadržali status legendi i igrali na sledećem Major-u gde nema sumnje da će pucati na titulu. Rene “cajunb” Borg koji je trejdovan za Kjerbija, želeo je da se osveti saigračima koji su ga se odrekli, a oba tima iznenadio je Gambit koji je sa prvog mesta otišao u četvrtfinale i napravio za sada najveću senzaciju na turniru.

Meč je počeo na cbble-u, a Astralis je krenuo na CT strani, a posle trostrukog fraga kapitena Fina “karrigan” Andersena Astralis je poveo. Ipak dignitas je odmah uzvratio osvojivši force-buy. Dignitas je u tim momentima bolje izgledao pa su prvo poveli sa 4:1, ali je Astralis na krilima verovatno danas najboljeg igrača Andreasa “Xyp9x” Hojsleta koji je vezao u dve runde po 3 fraga poveo sa 9:5. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Astralisa (10:5) ali tu je polako njihova igra počela da se raspada. “karrigan” i drugovi jesu uzeli prve tri runde drugog poluvremena ali dignitas počinje da se vraća u meč pa prvo smanjuje rezultat na 13:8 da bi u jednom momentu bilo 14:14. Kristian “k0nfig” Vajneke uradio je verovatno potez dana kada je izvršio egzekuciju 4 igrača Astralisa potpuno sam. Posle dve uzbudljive runde, meč je otišao u produžetak na kamenom cobblestone-u. Dignitas je prvi deo produžetka rešio u svoju korist i poveo sa 17:16. Falile su im još dve runde do vođstva, pa je Jesper “TENZKI” Plauman napravio tripl kill i nakon još jedne osvojene runde bilo je 19:16 za dignitas koji je poveo sa 1:0.

Serija je prenenta na mirage, a posle furioznog starta dignitas-a na CT strani u rundi pištolja i kada se činilo da će se Astralis urušiti u sopstvenim problemima, oni vezuju sedam rundi zaredom i dolaze do prednosti od 7:1. Poluvreme se završilo rezultatom 13:2 za Astralis, a u drugom poluvremenu dignitas je pokušao da napravi povratak ali je Astralis prvi prešao liniju od 16 osvojenih rundi i stigao do izjednačenja.

Ovaj danski, vikinški okršaj rešavao se na cache-u. U rundi pištolja “TENZKI” je sa 3 fraga pokopao Astralis i dignitas je poveo. Lauridsen i društvo poveli su sa 5-0, a u trenucima kada su mogli da slome Astralis ludi “karrigan” je sa dva AWP pogotka spasio rundu i Astralisu doneo prve poene na semaforu i prvi tračak nade za povratak. Astralis je do poluvremena poveo sa 9:6. Ruben “RUBINO” Viljaroel juče je bio najbolji u pobedi dignitasa pa je tako jedan deo dobre igre preneo u odlučujuće poluvreme za njegov tim. Bilo je jako napeto, ali posle velike borbe Astralis je uspeo da se izvuče i plasira, pa za njih skoro finale, a ne samo četvrtfinale posle silnih problema koje su imali. Nakon meča, igrači Astralisa skočili su jedni drugima u zagrljaj kao da su osvojili turnir, ali ovo za njih jeste velika pobeda – pobeda za “dupreeh”-a za kojeg se nadamo da će se brzo oporaviti.

Astralis će sutra u četvrtfinalu igrati protiv poljskog tima Virtus.pro.

Komentari