Kakva transfer bomba! Velemajstor NiKo je novi igrač FaZe-a!

Moralo je i to jednom da se desi! 19-godišnji  CS:GO velemajstor Nikola “NiKo” Kovač napustio je mousesports i potpisao za FaZe!

Ovih dana dešavaju se spektakularne promene na  sceni. G2 je napravio franucuski super-tim, EnVyUs je pretrpeo odlazak tri igrača ali  se pojačao dovođenjem “ScreaM-a”, OpTic ima ozbiljne namere i doveo je “HiKo”-a i “peacemaker”-a ali nijedan od tih transfera nije bombastičan kao transfer 19-godišnjeg Kovača iz mousesportsa u FaZe.

Nikola Kovač odavno je prevazišao nivo talenta i dokazan je velemajstor, ali činilo se da prosto u mousesports-u ne može da napreduje dalje u karijeri, tačnije, da osvaja velike trofeje. Kovač će upotpuniti sada izrazito opasan tim FaZe-a koji pre samo dan ostao bez Filipa “aizy” Ejstrupa koji je otišao u North.

Ipak, “NiKo”  nije bio prva opcija FaZe-a, pošto je sa tom ekipom prvo pregovarao Belgijanac Adil “ScreaM” Benrilitom. Belgijanac i FaZe bili su završnim fazama pregovora međutim do dogovora nije došlo pa je “ScreaM” odabrao francuski tim EnVyUs, pa se tako otvorilo mesto za Kovača.

Ipak, svi mi verujemo da je ovo bio apsolutno pravi potez i za Nikolu i za FaZe. FaZe je mnogo napredovao kao tim dolaskom Danca Fina “karrigan” Andersena, a nema sumnje da će dolaskom “NiKo”-a ovaj tim biti još konkurentniji na najvećoj sceni. Svakako da je ovo izuzetno hrabar potez organizacije FaZe jer je verovatno to jedini tim na svetu koji ima pet igrača iz pet različitih država u svom sastavu,  uzimajući u obzir to da najveće uspehe uglavnom ostvaruju timovi koji uglavnom imaju predstavnike jedne države u svom timu.

Balkanski velemajstor ipak neće odmah preći u FaZe već će to uraditi nakon DreamHack Masters turnira u Las Vegasu gde će poslednji put braniti boje nemačkog tima. Kovač je prošle godine bio 11. najbolji igrač sveta po izboru poznatog CS:GO portala, hltv.org-a.

Srećno majstore!

 Trenutni sastav ekipe FaZe :

Fin “karrigan” Andersen

Aleksi “allu” Jali

Havard “rain” Nigard

Fabien “kioShiMa” Fie

Nikola “NiKo” Kovač

Foto: hltv.org

Komentari