Laku noć šampioni – krah velikog NiP-a! Jama je sve dublja, “nindže” ostale bez plasmana na Minor, bez Majora u 2017. godini!

Laku noć veliki šampioni, laku noć legende! Veliki Ninjas in Pyjamas stao je već na prvom koraku na putu ka PGL Major turniru koji će se na leto igrati u Poljskoj. Popularne “nindže” nisu uspele da izbore mesto među putnicima za Minor turnir, što ujedno znači i da ne mogu da se dokopaju glavnih kvalifikacija za Major!

Šta je veliki tim poput NiP-a dočekao, nekadašnji Major šampion, da već u kvalifikacijama za Minor ispadne! Jama u koju upadaju “nindže” sve je dublja. Dočekali su da na tom, najlakšem stepeniku padnu i razbiju se u paramparčad, da ih pobeđuju ekipe poput Red Reserve-a, iGame.com i Space Soldiers-a. Nek nam oproste pomenute ekipe na ovakvom rezonovanju, ali prosto na ovako nešto nismo navikili!

NiP je na ovom turniru zabeležio samo jednu pobedu! I to nad komšijama iz Epsilon eSportsa. Od ekipa koje su ih pobedile, samo je finski iGame.com uspeo da se plasira među osam putnika u narednu fazu.

Prvo mesto ubedljivo je osvojio još jedan bivši Major šampion, EnVyUs. 3-0 imali su Francuzi skor, a redom su rušili Red Reserve, Outlaws i Tricked. Isti skor imao je i tim PENTA Sports, dok su skor 3-1 imali LDLC.com i BIG, pa je tako tim Nikole “LEGIJA” Ninića nastavio svoj strašan uspon prema najkvalitetnijem delu CS:GO-a, pošto su  pre samo dva dana obezbedilii i učešće u šestoj sezoni evropske divizije ESL Pro lige. 3-1 skor imao je i tim iGame.com, dok su poslednja tri putnika imala skor 3-2, a to su redom : Kinguin, dignitas i Fnatic Academy.

Evropski Minor šampionat igra se od 15. do 18. maja u Bukureštu. Tri najbolja tima na tom turniru ostvariće pravo učešća na zatvorenim kvalifikacijama za Major.

Učesnici EU Minor šampionata :

EnVyUs
LDLC – PENTA Sports
BIG
Kinguin
iGame.com
dignitas
Fnatic Academy

Konačna tabela kvalifikacija za EU Minor – Foto : wiki.teamliquid.net printscreen

Foto : hltv.org

Komentari