Liga Srbije (2.kolo) : iNation bolji od faithIN-a, CS-GO.RS savladao RIZE, debitovale devojke

Završeno je i drugo kolo CS:GO Lige Srbije.  iNation je odradio “duplu smenu” maksimalno dobro i ostvario dve pobede i zauzeo prvo mesto na tabeli , dok je faithIN uspeo da se oporavi posle poraza od iNation-a i savlada BURAN, i tako zauzme mesto broj dva u srpskom šampionatu, koje deli sa ekipom CS-GO.RS koja je pobedila RIZE Gaming.

1Kolo su otvorili iNation i faithIN. Prva mapa bila je cache, a iNation je krenuo jako i poveo sa 6:0, a faithIN tek u 7. rundi stiže do prvog poena na semaforu. Do poluvremena iNation je vodio 11:4. Međutim, igrači faithIN-a nisu poklekli pred naletima iNation-a, pa su uspeli da se stabilizuju u drugom poluvremenu i izbore produžetak. U produžecima su Vasko “skov1ca” Vulikić i Vladimir „Slayness“ Franjo doneli prve dve runde produžetka i približili faithIN pobedi na cache-u, ali iNation uspeva da veže 4 uzastopne runde i stigne do trijumfa  od 19:17 i prednosti od 1:0. U ekipi faithIN na toj prvoj mapi najefikasniji bio je Filip „fajkus“ Konatarević sa 33 fraga, dok je Darko „soLo“ Mitić imao 38 za iNation.

Usledio je mirage, gde je faithIN u rundi pištolja “počistio” iNation, ali su se momci iz iNation jako brzo oporavili i osvojili naredne 3 runde – do poluvremena videli smo identičan rezultat kao na prvoj mapi – 11:4 za iNation. Nastavio je iNation da dominira u tim trenucima nakon što je  Luka „emi“ Vuković sa 3 fraga praktično sam osvojio “pištoljku”. faithIN je uspeo nakon toga da se probudi , uspeli su da osvoje 12 rundi, ali je iNation priveo meč kraju i upisao maksimalan broj bodova u derbiju kola pobedom na mirage-u rezultatom – 16:12 (2:0). Što se tiče fragova na ovoj mapi, Luka „emi“ Vuković imao je 24 fraga u timu iNation-a , dok je najbolji u timu faithIN-a bio Uroš „Urosh“ Tomović sa 21 fragom.

2iNation nije imao puno vremena za odmor jer ih je u sledećem terminu čekao tim Executors. Ali iNation nastavio je tamo gde je i stao u prethodnom meču- 16:12 na cache-u, i “čišćenje” na dust2 gde su pobedili Executors-e sa 16:1. iNation sada ima skor od 2 pobede i jednog remija za ukupno 7 bodova na tabeli Lige Srbije. Executors imaju jedan bod jer su u prošlom kolu igrali nerešeno.

3Program prvog dana zatvorili su  faithIN, koji je ponovo morao na teren da odradi “duplu smenu”, i BURAN. BURAN se opet sasvim lepo pokazao, bar na prvoj mapi. Prethodne nedelje su pokazali “zube” ekipi CS-GO.RS, a sada su se i faithIN-u lepo suprotstavili, ali jednostavno faithIN je kvalitetniji tim.Na drugoj mapi  faithIN ih je “pregazio” 16:2. faithIN  slavio je rezultatom 2:0 (16:11 mirage, 16:2 cbble).

4Drugi dan otvorio je meč između tima TEAM1231 i Quest Gaming Cafe-a. TEAM1231 nije imao apsolutno nikakvih problema, jer su pobedili prvo na mirage-u, a QGC-u prepustili samo jednu rundu- 16:1. Ni cbble se nije mnogo razlikovao jer je i tu  TEAM1231 briljirao i pobedio rezultatom 16:3.  Petar „HOLMES“ Dimitrijević imao je 42 fraga u ekipi TEAM1231.

5U narednom meču su debitovale i devojke. Ženski tim Go2Kitchen igrao je protiv tima HEJT, kojeg smo takođe imali prilku po prvi put da vidimo u Ligi Srbije. Davor „R0dja“ Anđelković i Milan „MiLaN“ Matijević blistali su na prvoj mapi, de_cache,  i doveli HEJT do vođstva- bilo je 16:3. Nakon toga igrao se dust2, a HEJT je poveo sa 12:1. Devojke su posle početne treme “opustile ruke”, pa su vezale 7 uzastopnih rundi, ali je HEJT ipak stigao do pobede od 16:9 i tako trijumfalno debitovao u Ligi Srbije.

6Poslednji meč 2.kola igrali su CS-GO.RS i RIZE Gaming. CS-GO.RS je “doktorski” odradio prvu mapu i pobedio sa 16:8. Nemanja „nEMANHA“ Đukić nastavio je tamo gde je stao prošle nedelje i na prvoj mapi zabeležio 26 kill-a, a treba napomenuti da je dobar bio i Nemanja „HogaR“ Sekulić sa 21 fragom, koji je inače debitovao u Ligi Srbije jer prošle nedelje nije igrao. Usledio je train, gde smo videli pravi spektakl. Nakon početnih 2:2, RIZE je prosto počeo da “gazi” CS:GO.RS i poveo sa 11:2, da bi CS-GO.RS uspeo da smanji rezultat do poluvremena na 11:4. Nastavili su smanjuju prednost RIZE-a, jer su posle “pištoljke” uzeli još jednu rundu, ali je RIZE brzo uspeo da se stabilizuje i uzme 2 runde – 13:6. Imao je RIZE 14:8 prednost, ali se CS-GO ekspresno vratio u meč i stigao do meč lopte ali je ipak RIZE izborio produžetak. Ali u prodžecima CS-GO.RS bio je bolji i stigao do drugog trijumfa u Ligi Srbije.

Dakle posle 2.kola, iNation je prvi sa 7 bodova, a drugo mesto dele faithIN i CS-GO.RS, s tim da faithIN ima meč više, dok je na četvrtom mestu TEAM1231 sa 4 osvojena boda.

Komentari