Liga Srbije (3.kolo) : GamePub i iNation podelili bodove u derbiju, Quest Gaming Cafe i Executors-i stigli do prvih pobeda

Završen je i treći vikend Lige Srbije u kom smo videli podelu bodova u derbiju kola između GamePub-a i iNation-a, dok su do prvih pobeda stigli timovi Quest Gaming Cafe i Executors-i . iNation i GamePub su pored svog međusobno nerešenog duela, ostvarili po pobedu. iNation je zadržao mesto broj 1 u Ligi Srbije, dok je GamePub prestigao faithIN i stigao do mesta broj 2, posle tri kola u srpskom šampionatu.

66Kolo su otvorili GamePub i HEJT. GamePub je prethodni vikend preskočio zbog obaveza na NEXUS Gaming Festivalu gde su na turniru u CS:GO-u osvojili prvo mesto, dok je HEJT prethodnog vikenda debitovao pobedom nad ekipom Go2Kitchen. Na prvoj mapi cache, HEJT se sasvim dobro pokazao, iako je GamePub furiozno startovao vođstvom od 9:0. HEJT se nije predavao do kraja, ali GamePub je stigao do trijumfa i poveo sa 1:0 (16:12 cache). Usledio je mirage, a na poluvremenu je GamePub vodio 9:6, a posle to vođstvo pretočio u pobedu od 16:9 i 2:0 za dobar početak vikenda i napravio dobru uvertiru pred derbi kola sa iNation-om. Nemanja „huNter“ Kovač bio je izuzetno dobar na obe mape sa ukupno 51 fragom.

55Usledio je derbi sa iNation-om. „huNter“ je nastavio tamo gde je stao u prethodnom meču. Kada su mu se pridružili i ostali saigrači, GamePub izgledao je nezaustavljivo. Igrači iNation-a kao da su nezagrejani ušli u meč – bilo je prvo 5:0 za GamePub, a do poluvremena prednost na T strani porasla je na 12:3. Uspeo je iNation da se konačno probudi, pa su vezali 6 uzastopnih rundi i umalo uspeli da pronađu put do preokreta, ali igrači GamePub-a nisu im dozvolili nikakve senzacije pa se cache trijumfalno završio, a GamePub je u džepu imao bar bod – 16:9. Pored izuzetno dobrog „huNter“-a Marko „SHEV“ Krajčeski imao je 20 fragova i najbolji rejting na mapi (1.67). Dobar je bio i Nemanja „NEXA“ Isaković sa 24 fraga i rejtingom od 1.6.

Meč je prešao na mirage.  Iako su igrači iNation-a zajedničkim snagama uspeli da “počiste” u pištoljki GamePub, agonija sa prve mape nastavila se u ovoj jer je GamePub posle toga uspeo da preokrene rezultat na 8:1, i u tim momentima učinilo se  da će iNation doživeti prvi poraz u ligi . Ipak, posle 6 vezanih rundi na poluvreme se otišlo prednošću GamePub-a od 9:6. GamePub ispustio je u tim trenucima pobedu, jer su se igrači iNation trgli iz “uspavanke” i pobedili u narednih 10 rundi i stigli do boda u derbiju kola. 16:9 i 1:1 bilo je na semaforu na kraju mirage-a. Najzaslužniji za pobedu na mirage-u i to što su se izborili za bod u ovom duelu, svakako su bili prošlogodišnji selektor srpske reprezentacije Aleksandar “kassad” Trifunovic (ili DaddyCool, kako vam je draže) i Nestor „LETN1“ Tanić sa po 26 fraga na ovoj mapi. iNation je posle 5 odigranih mečeva lider Lige Srbije sa 11 bodova.

44iNation-a posle ovog duela čekao je okršaj sa Creation Esports-om, momcima koji su ligu započeli porazom od GamePub-a, a prethodnog vikenda pauzirali, i kao da su jedva čekali da se vrate na teren – a u duelu sa trenutnim liderom Lige Srbije ostavili su srce na terenu. iNation  imao je prednost na startu – 3:0, ali su do poluvremena momci iz Creation Esports-a  uspeli da smanje prednost na 7:8. I odmah na startu drugog poluvremena su preokrenuli rezultat i poveli sa 9:8. Posle prave muške borbe, meč je otišao u produžetak. Posle prvog bilo je 18:18, a iNation uspeo je u drugom da napravi prevagu i stigne do pobede od 22:20. Usledio je duel na dust2, gde je iNation iskoristio vetar u leđa koji su dobili posle dobijene rvačke bitke na prethodnoj mapi pa su na poluvremenu vodili 11:4. Krenuo je Creation da se vraća u meč, ali je iNation prvi prešao ciljnu liniju od 16 dobijenih rundi i stigao do pobede od 16:12 i 2:0.

33U nedelju program su otvorili HEJT i Executors-i. I dok su se osvestili igrači HEJT-a, već su morali da pređu na sledeću mapu. Dominatan performans Executors-a na dust2 mapi na kojoj su trijumfovali 16:2. HEJT je bolje krenuo na train-u, poveo 5:1, ali do poluvremena su Executors-i okrenuli na 10:5. Do kraja vodila se “rovovska” bitka ali  su Executors-i uspeli da se “omrse” prvom pobedom u Ligi Srbije – 16:14 i 2:0 na kraju. Alen „stipguja“ Kojić imao je dobar učinak sa 45 fraga u pobedi Executors-a i sasvim dobar rejting na obe mape.

22Sasvim ujednačen duel gledali smo u meču ekipe BURAN i RIZE Gaming-a, ekipe koje su odigrale verovatno i najzanimljiviji meč za gledanje ovog vikenda. BURAN je posle produžetaka slavio na mirage-u rezultatom 22:20, ali je RIZE uspeo da posle velike borbe izbori bod posle pobede na cache-u rezultatom 19:17, opet nakon produžetaka.  Obe ekipe imaju sada po bod i nalaze se na 9-om i 10-om mestu Lige Srbije.

1Program je zatvorio muško-ženski duel. Quest Gaming Cafe pobedio je na obe mape ekipu Go2Kitchen rezultatom 16:5 (dust2, pa mirage ). Nikola “CoLLeR“ Ćurčić imao je sasvim dobru partiju, a imao je ukupno 47 fragova u trijumfu QGC-a, koji je ostvario prvu pobedu u Ligi Srbije i sada se nalazi na šestoj poziciji. Tim Go2Kitchen oba meča Lige Srbije je izgubio.

 

Komentari