Magija! SK Gaming – majstori za herojske preokrete! Sjajni coldzera i fer, FaZe ispustio veliku pobedu!

Preokret na brazilski način, kakav samo mogu dvostruki Major šampioni da prirede! Momci iz SK Gaming kao da se su pretplatili na ove herojske preokrete. Brazilci su uspeli da se vrate od 15:9 i izbore produžetak, u kom su savladali FaZe koji se uplašio velike pobede. SK Gaming na korak od četvrtfinala (2-0), FaZe je doživeo prvi poraz na turniru (1-1).

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 2.runda

FaZe 17:19 SK Gaming

Mapa : de_mirage

MVP meča : Fernando “fer” Alvarenga 37, ADR 103.9, rejting 1.64

FaZe 

Fin „karrigan“ Andersen 31

Aleksi „allu“ Jali 23

Fabien „kioShiMa“ Fie 23

Filip „aizy“ Ejstrup 17

Havard „rain“ Nigard 22

SK Gaming

Gabrijel „FalleN“ Toledo 19

Marselo „coldzera“ David 35

Fernando „fer“ Alvarenga 37

Epitacio „TACO“ Pesoa 14

Rikardo „fox“ Pačeko 15

Meč od kojeg smo mnogo očekivali igrao se na mapi mirage koju tim FaZe izuzetno voli, a SK Gaming baš i ne pošto su u prethodnih par meseci gubili na toj mapi na LAN turnirima. I krenulo je u skladu sa tim. Vruć dlan na startu imao je danski majstor Fin “karrigan” Andersen (odigrao fantastičan meč, 31 frag) koji je u prve četiri runde zabeležio čak 10 fragova za lepo vođstvo evropskog miks tima od 4:0.

SK Gaming se konačno zagrejao u petoj rundi, kada je najbolji CS:GO igrač sveta, Marselo “coldzera” David napravio četiri fraga i doneo prvu rundu svom timu. Interesantno je da je SK Gaming na startu meča forsirao novajliju Rikarda “fox” Pačeka kao AWP igrača, da bi se kasnije prebacili u “double-AWP mode” pošto je još jedan AWP uzeo kapiten Gabrijel “FalleN” Toledo. SK je krenuo da se vraća, stigao do 4:3, ali je FaZe uspeo da prekine seriju i da do kraja poluvremena na T strani stigne do prednosti od 9:6.

Filip “aizy” Ejstrup sa tri fraga je doneo rundu pištolja FaZe-u, a evropski tim izgledao je zastrašujuće u tim momentima na CT strani pošto im SKG nije mogao ništa. FaZe je došao do 15:9 i imao čak šest rundi prilike da pobedi vladajućeg šampiona. Ali nešto se tu pitao i SK.

Brazilci ne bi bili Brazilci (nastavićemo da ih zovemo Brazilci iako imaju jednog Portugalca u sastavu) kada na čudesan način ne bi pobedili protivnika. SK Gaming je krenuo da smanjuje razliku iz runde u rundu, a u par navrata je FaZe-u izmicala pobeda iz ruku. Što je najgore po FaZe, u produžetak su ušli nakon što je Epitacio “TACO” de Melo pobedio “karrigan”-a 1na1.

Momentum je ostao na strani brazilskog tima pošto se strane nisu menjale pa su prvi half dobili sa 17:16. FaZe je stigao do izjednačenja na 17:17, ali su “coldzera” i Fernando “fer” Alvarenga završili posao i doneli SK Gamingu drugu pobedu u Atlanti.  Evropski tim doživeo je sudbinu mnogih ekipa. Setite se samo polufinala u Kolumbusu su kada su na obe mape igrači iz Brazila spašavali meč lopte i stigli do velike pobede.

Karrigan u neverici

SK Gaming je nadomak četvrtfinala pošto sada ima dve pobede, dok je FaZe doživeo prvi poraz na turniru.

ELEAGUE Atlanta rezultati drugog dana –

mousesports 16:7 HellRaisers (cache)

Natus Vincere 16:6 (cobblestone)

FaZe 17:19 SK Gaming (mirage)

Raspored mečeva do kraja dana –

USkoro počinjeFlipSid3 – Liquid

21:00 North – fnatic

22:15 OpTic Gaming – Astralis

23:30 GODSENT – Gambit

00:45 Virtus.pro – G2 Esports

Foto : ELEAGUE Twitch stream printscreen

Komentari