Medved na grudima, junaštvo u srcu! Virtus.pro – od sjaja do očaja i nazad! Hrabri Danci ostavili srce u Atlanti, ali su im ga medvedi slomili- Virtus.pro u polufinalu, zbogom North!

Jer kad Virtus.pro igra – ni kutija lekova za smirenje nije dovoljna! Hoćeš triler – gledaj Virtus.pro! Od sjaja, do očaja i nazad! Virtus.pro i North priredili su nam najzanimljiviji meč do sada. Poljaci su uspeli da razbiju protivnika na prvoj mapi, dopustili mu da se vrati i da ih na odlučujućoj mapi u prvom poluvremenu zgazi (čitaj – Magiskb0Y 29 fragova za poluvreme!). A onda, onako kako samo mogu Virtus.pro i Hičok da režiraju – vrate se, iščupaju srce protivniku i ostave Dance u suzama! North je ispustio veliku šansu, Virtus.pro ide u polufinale!

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – četvrtfinale

Virtus.pro 2:1 North

Mape :  de_overpass 16:4, de_cache 12:16, de_cobblestone 16:13

MVP meča : Jaroslav “pashaBiceps” Jaržabkovski 71, ADR 91.7, rejting 1.44

Virtus.pro

Viktor „TaZ“ Vojtas   39

Filip „NEO“ Kubski     52

Jaroslav „pashaBiceps“ Jaržabkovski                             71

Pavel „byali“ Bjelinski   39

Januž „Snax“ Pogorzelski   63

North

Matijas „MSL“ Lauridsen   40

Kristijan „k0nfig“ Vajneke  44

Rene „cajunb“ Borg     45

Emil „Magiskb0Y“ Reif   71

Ruben „RUBINO“ Viljaroel   43

Ko je noćas spavao, ko je išao u provod i nije gledao ovo – taj se bogami vraški prevario! Triler u Atlanti priredili su nam Virtus.pro i North. I razdrmali prilično dosadnu i uspavanu publiku u “Fox Theatru“. Poljaci i Danci su pokazali Amerikancima kakav se “kanter” igra u Evropi. Do poslednjeg metka.

Kako to uvek biva u ovim triler mečevima, neko nažalost mora da izgubi. A bilo je ludo. Na početku je izgledalo da ćemo ostati u istom režimu  posle meča fnatica i Gambita. Uspavani, nezainteresovani. Virtus.pro je prosto gazio na izabranoj mapi, overpass, svog protivnika sa severa Evrope. Toliko su poljski medvedi bili opasni da su pretili da oderu Dance sa nulom! Uspeo je North nekako skupi četiri runde kako bi izbegao totalnu destrukciju. Polarni medvedi su kandžama razorili plen na overpass-u – 16:4.

Prešlo se onda na lavlje igralište. Kopenhagenovo čedo izgledalo je mnogo bolje, pa su nakon runde pištolja krenuli u lepu seriju i već na startu uspeli da prikupe isti broj rundi koliko i na celoj prvoj mapi. North je izgledao ozbiljnije, “MSL” je počeo da donosi dobre odluke, Emil “Magiskb0Y” Reif je pokazivao svoje riflerske spobnost a Rene “cajunb” Borg svoja AWP majstorstva. Uprkos svemu tome, Virtus.pro je uspeo da uzme čitavih šest rundi, pa se na pauzu otišlo sa samo tri runde prednosti za danske lavove.

Ali brzo je North došao do daha, pošto su dobili rundu pištolja na T strani i  ubrzo je  pisalo 14:7 za North  na semaforu “Fox Theatre”-a.  Pokušao je poljski tim da se vrati u život, ali bezuspešno – 16:12 za Dance i došlo je vreme za cobblestone.

Zašto North nije banovao cobblestone to neće nikome biti jasno. Na ovom Majoru su upravo na toj mapi startovali turnir sa dva poraza i to od ekipa koje su, pa bar se čini, slabije od njih. Ipak, Danci su na kaldrmi drmali rivala na startu, a počeli su kao CT. North je poveo sa 4:1. Virtus.pro nikako nije uspevao da pronađe ritam, a verovatno je najveće zasluge za to imao Emil “Magiskb0Y” Reif. Danski, slobodno ćemo reći superstar, jer posle večerašnje partije to zaista i jeste, imao je čak 29 fragova za poluvreme! Magično zaista. North je na poluvremenu vodio sa 12:3 i činilo se da će Virtus.pro biti poražen i to na prilično  neozbiljan način, jer su dopustili rivalu da se potpuno vrati u meč.

Ali naravno – ako hoćeš da gledaš triler mečeve gledaj Virtus.pro!.Dobijena pištoljka na CT strani, nestvarna defanziva, pogled odluke u Pašinim očima, mirna ruka Poljaka. Malo po malo prednost Danaca se topila. Neiskustvo mladog danskog tima isplivalo je na površinu. Medvedi su grebali, grebali i na kraju stigli do izjednačenja. Danci nisu znali kako će i šta će, igrali su previše sporo i nisu uspevali ni da postave bombu kako treba. A kada Poljaci namirišu krv – to vam je kraj. 13-1 u drugom poluvremenu za ukupan skor – 16:13 i 2:1. Virtus.pro će u polufinale! Epitet igrača meča poneo je Jaroslav “pashaBiceps” Jarzabkovski sa 71 fragom.

Ali ne treba ekipa North da očajava. Zaista, jesu ispustili veliku šansu da se plasiraju u polufinale, ali da bi ste postali jači, nekada morate dobro da zveknete o patos. Večeras se to North-u desilo i sigurno će pronaći način da se sledeći put pred monitore vrate jači.

O Virtus.prou…pa šta reći! Ovaj tim je opet nekako pronašao put do polufinala, igraju izuzetno kada to žele, ali uprkos pobedi ovakve oscilacije u igri ne smeju više da im se ponavljaju. Jer svaka iole iskusnija ekipa će to surovo kazniti. Ako to uspeju da prevaziđu, nebo je granica.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – Četvrtfinale –

Natus Vincere 1:2 Astralis

 fnatic 2:1  Gambit

Virtus.pro 2:1 North

Raspored – subota 28.januar

16:00 Četvrtfinale #4 :  FaZe – SK Gaming

18:30 Polufinale #1 : Astralis – fnatic

21:00 Polufinale #2 : Virtus.pro –  FaZe/ SK Gaming

Komentari