Mouseports izbacio “chrisJ”-a, stiže “oskar”! Niko uverava : “Ovaj tim će biti bolji”

Prva velika vest nakon ELEAGUE Majora stiže nam iz Nemačke – organizacija mousesports rešila je da napravi promene nakon razočaravajućeg rezultata na Majoru. 

Vest je pomalo iznenađujuća – Holanđanin Kris “chrisJ” De Jong, koji je bio  drugi najbolji igrač mousesportsa, posle superstara te ekipe, Nikole “NiKo” Kovača, izbačen je iz tima. Na njegovo mesto dolazi Tomaš “oskar” Štastni. Ipak, Niko putem svog posta na Twitlongeru uverava da je ovo bila ispravna odluka.

Znam da je veliko iznenađenje što smo zamenili “chrisJ”-a sa “oskar”-om, s obzirom da je Kris bio drugi najbolji igrač tima i dugogodišnji član. Ali morate razumeti i da postoje neke stvari koje ne možemo da podelimo sa vama. Ono što mogu da vam kažem je da ćemo učiniti sve da ovaj tim učinimo boljim.

Razlog u ovoj iznenadnoj promeni svakako treba tražiti u lošem učinku mousesportsa na ELEAGUE Majoru u Atlanti gde su uspeli samo da zabeleže jedan trijumf (protiv HellRaisersa) i gde su doživeli tri poraza.

Osim promene u rosteru, mouz će doživeti i taktičke promene, pošto Nikola Kovač više neće biti in-game lider.

Više neću biti IGL i nadam se da će nam ta odluka doneti boljitak u igri. Timo “Spiidi” Rihter će preuzeti tu ulogu uz moju i trenerovu pomoć. Uradićemo sve što je potrebno kako bi napravili što bolje rezultate..

Niko u svojoj objavi moli navijače za strpljenje i kaže da odluka da se odreknu Holanđanina nije bila nimalo laka.

Nikov post u celosti možete pročitati ovde. 

Komentari