Nagrada ostaje ista – nagradni fond u trećoj sezoni ECS-a 750,000$

Organizatori Esports Championship Series-a (ECS) neće menjati nagradni fond za narednu sezonu, pa će tako nagradni fond ostati nepromenjen – 750,000$.

Organizacija FACEIT, koja stoji iza takmičenja ECS,  odlučila je da nagradni fond ostane isti kao u sezoni dva, što znači da će pobedniku šampionata pripasti čitavih 250,000$. Inače, ECS ulaže čak 1.5 miliona dolara u svoje takmičenje, a druga polovina novca deli se tokom čitave sezone kao vid novca podrške igračima i timovima.

U ligi učestvuje 20 ekipa koje su podeljene u dve divizije (EU i NA). U pauzi između dve sezone, igrali su se mečevi za opstanak u ligi. U Evropi su opstanak obezbedili fnatic i Virtus.pro, dok su u NA diviziji mesto obezbedili Reneagadesi i Bee’s Money Crew, koju su zamenili TSM i compLexity. ECS je vredno radio u pauzi, pa su dogovorili i višegodišnju saradnju sa YouTube Gamingom, koji će biti zvanični streaming partner, pošto je raskinuta saradnja sa Twitch-om.

Nova sezona ECS-a počinje 14.aprila, a regularni deo sezone igraće se sve do 8.juna. Završnica šampionata održaće u periodu od 23. do 25.juna, dok će lokacija završnog turnira biti naknadno objavljena.

Foto : ECS

Komentari