Nezaustavljivi uragan zvani fnatic prohujao Katovicama : fnatic odbranio titulu!

fnatic je odbranio titulu na Intel Extreme Mastersu u Katovicama. Nadali smo se da će Luminosity pružiti veći otpor, ali nisu uspeli. Ne treba im zameriti, to je mlad tim pun potencijala. Večeras su za protivnika imali nepriskosnovene kraljeve ove prelepe igre – švedske vikinge pod imenom – fnatic!

Intel Extreme Masters World Championship Katowice 2016 FINALE :

fnatic – Luminosity Gaming 3:0 ( de_overpass 19:17, de_cache 16:3, de_inferno 19:15)

Luminosity je u ovo finale ušao kao pobednik grupe A,  i pobednik polufinalnog meča u kojem su zaustavili NaVi. Fnatic je bio drugi u istoj grupi , LG ih je već jednom pobedio u Katovicama, ali LAN turnir pred fenomenalnom publikom u Spodek Areni je totalno druga priča. Fnatic je u polufinalu savladao Astralis.

Prva mapa bila je overpass. Luminosity je krenuo kao CT, uzeli su pištolj rundu a zatim i narednih 5, a tek je onda fnatic uzeo svoju prvu rundu. Kada je Fernando “fer” Alvarenga rešio situaciju 1 na 1 u svoju korist, LG je poveo 7:1. Pri rezultatu od 8:1 za LG, fnatic je bio prinuđen da zatraži time-out.

Prelepi trofej čekao je pobednika velikog finala

LG je održavao prednost i na poluvremenu vodio 12:3. U 15-toj rundi Fenomenalni Gabrijel “FalleN” Toledo izveo je bez scopa kill AWP-om, defuzovao bombu i a sa njom i osigrao sigurnu prednost na poluvremenu. U tom momentu činilo se da je iznenađenje ipak moguće.

Fnatic se ipak otreznio. Krenuli su da vraćaju runde, došli do 13:8. Ipak Brazilci fenomenalno u narednoj rundi napadaju A i uzimaju 14-tu rundu. A onda se upalila mašina zvana “olofmeister”. Vođeni njim, momci iz fnatica uspeli su da preokrenuo rezultat i poveli 15:14, a LG je morao da spašava živu glavu, a to su učinili nakon sjajnog poteza Filja.

Tasio “TACO” Filjo doneo je i u produžecima prednost LG-u. Ali fnatic uzima naredne 3 runde efektivno a sa njom i prvu mapu- 19:17. fnatic 1, LG 0.

Druga mapa u finalu bila je cache. I ponovo je LG krenuo oštro uzevši pištolj rundu. “TACO” je imao double a Alvarenga je prošao kroz Ronkvista kao kroz puter. Fnatic je imao novca da kupi u trećoj rundi, što su i uradili i sjajnim napadom na A uhvatili na prepad LG.

Onda su se ovi momci iz fnatica prosto igrali i uzeli narednih 5 rundi, a tek onda je Luminosity uspeo malo da dođe sebi i uzme drugu rundu. I taman kad smo mislili eto povratka- fnatic nastavlja da gazi i da melje i do poluvremena je bilo 12:3. U drugom poluvremenu nisu dozvolili LG-u nijednu rundu i rešili cache u svoju korist – 16:3 i 2:0. Prosto brutalno.

 

LG je na trećoj mapi opet uzeo pištolj rundu. I opet su krenuli sjajno, poveli 7:1, pokazali su da imaju kapaciteta da se nose sa velikom ekipom kao što je fnatic. Ali velika scena daleko od kuće, “preko okeana” i verovatno strah jednostavno im nisu davali šanse. Jer predatorska ekipa kakva je fnatic kad namiriše strah jednostavno samelje protivnika.

Ako se traži ključ neuspeha Luminosity-a, to je T strana. Jednostavno su bili slabi u tom delu igre. Do poluvremena su igrali sjajno, opet su imali 12:3. Onda se ponovio overpass. Strah od pobede LG-a  mnogo ih je koštao. Umesto da dovrše fnatic i pošalju ovaj meč u četvrtu mapu – fnatic-u dozvoljavaju da se vrati.  Kako se fnatic sve više približavao, tako je Luminosity gubio konce. Vodio je fnatic 15:12, ali se zadnjim atomima snage LG izborio za produžetak. Nažalost nekada ni srce ni volja nisu dovoljni da bi se ostvarila pobeda, pa je tako fnatic ostao staložen do kraja. Vikinzi iz Švedske uzimaju četiri runde i 100,000 $ nagrade.

Luminosity je pokazao da je vreme za promene, sada su već sigurno u rangu EnVyUs i NaVi-ja.Nakon ove sjajne pobede, postavlja se samo jedno pitanje? Ko može da zaustavi fnatic – ovo im je bio šesti LAN turnir i šesta titula.

Komentari