Njuorški triler koji je sve ostavio bez daha! Virtuozni “Medvedi” zakočili brazilsku velemajstorsku lokomotivu! Virtus.pro ide u finale, kraj za SK Gaming!

Publika u “gradu koji nikada ne spava” prisustvovala je istoriji! Njujork je bio poprište okršaja brazilske mašine, velemajstorske lokomotive koja je ove godine pravi bum na sceni i dominira i “medveda iz Poljske”, iskusnih igrača, veterana i drugara koji su toliko dugo na sceni da se ne sećamo ni kada su se prvi put pojavili. Mirage – produžetak, overpass – tri produžetka , nuke – nije ga bilo jer je Virtus.pro aposlutno briljirao i naplatio  dvostrukom Major šampionu, rosteru SK Gaming-a cenu za poraz na ESL One Major-u u Kelnu.

Kako god da se završilo, oba tima prepuna kanter-majstora su zaslužila prolaz, ali nažalost samo za jednog je bilo mesta u finalu – za poljski Virtus.pro. Noćas spavanja nema, sledi finale u “Velikoj jabuci” – Natus Vincere-Virtus.pro

ESL One New York Polufinale #2 

“Barclays Center”, Bruklin, Njujork 

SK Gaming 1:2 Virtus.pro 

Mape : mirage 19:16, overpass 21:25, nuke 7:16

SK : Fallen  79 , fnx 70 , TACO 71, coldzera 72 , fer 60

VP : NEO 70 , TaZ 79 , byali 78 , PashaBiceps 76, Snax 77

Ovo je bio jedan od onih mečeva koji zaslužuje da uđe u istorijske knjige Counter-Strike-a. SK Gaming i Virtus.pro već su se sastali u grupnoj fazi, gde su “momci iz favele” slavili na train-u sa 16:8. Uprkos tome što su ih nije bilo tri meseca, jer zbog zdravstvenih problema nije igrao Fernando “fer” Alvarenga, kao i to što ih je napustio trener Vilton “zews” Prado, SK Gaming je bio odličan u Njujorku. Virtus.pro je sa druge strane u odsustvu brazilskih “dominatora” iskoristio prostor i dominirao scenom. Posle ovakvog meča su pokazali zašto su trenutno dva najbolja tima na sceni. Oprostiće nam Natus Vincere-a koji ima još da se dokazuje. Večeras će i imati priliku za to .

I uprkos tome što su se Poljaci borili kao lavovi, SK Gaming dobio ih je na mirage nakon produžetka. Mirage je najviše prijao Linkolnu “fnx” Lau koji je postigao impresivan učinak sa 36 fragova, kao i ADR od 99.9 (Average Damage per Round/procenat nanete štete po rundi).

Druga mapa bila je overpass, pick “momaka iz favele”. I bila je to mapa koja je bila prava drama i jedna od najneizvesnijih mapa odigranih ove godine. SK je krenuo na T strani i osvojio prvih pet rundi, VP je uzvratio sa sedam. Prvo poluvreme završeno je prednošću Poljaka od 8:7. SK Gaming ispustio je prednost od 15:12, a meč je otišao u produžetak. Tamo smo videli pregršt vanserijskih poteza o kojima ne vredi pričati već ćete ih morati pogledati. Od triple i quad kill-ova, clutch-ova, 1 vs 3, 1 vs 2, 1vs 1 situacija, bilo je apsolutno svega.

Brazilci su osvojili prve tri runde u prvom produžetku, da bi drugi produžetak izborio Virtus.pro, koji je spasio tri meč lopte brazilskog tima. U drugom produžetku je situacija bila potpuno identična, ali su se uloga obrnule pa je SK Gaming bio tim koji je spašavao živu glavu. Ipak, Brazilci nisu mogli da se spasu naleta “medveda iz Poljske” koji su virtuozno stigli do trijumfa od 25:21 i odveli meč na nuke. Pavel “byali” Bjelinski imao je 37 fragova na drugoj mapi i bio apsolutno najzaslužniji za izjednačenje rezultata na 1:1.

I nakon toga, kao da više nisu mogli Brazilci ništa. Nije da nisu pokušali, već jednostavno nisu mogli da se izbore pod naletom strašnih Poljaka. Publika je poludela totalno i bačena je u trans posle odlične prve dve mape, navijali su i za jedne i za druge, ali su navijači Virtus.pro prevagnuli i to sa razlogom. Njihovi ljubimci blistali su na nuke-u. Nakon tesnog prvog poluvremena, posle kog  je VP imao prednost od 9:6, usledilo je drugo poluvreme u kom je posle osvojene “pištoljke” VP potpuno neutralisao brazilsku velemajstrosku lokomotivu i zabeležio trijumf od 16:7 i 2:1.

Veliko finale igraju timovi Virtus.pro i Natus Vincere, meč počinje u 3.30 ujutro.

(Foto : hltv.org)

Komentari