Od “Zelenog Zida” i snova o tituli ostade samo prašina! GODSENT spakovao OpTic-u kofere!

Dva fantastična meseca iza sebe imali su igrači OpTic Gaminga – “Zeleni Zid” je stajao čvrsto, jače i čvršće nego ikada, osvojili su drugu sezonu ELEAGUE i igrali finale druge sezone ECS-a, ali Major turnir je druga dimenzija. Iskusni igrači sa Major titulama u vitrini ostaju u životu nakon pobede nad OpTic-om koji pakuje kofere. 

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 4.runda

GODSENT 16:8 OpTic

Mapa : de_cache

MVP meča : Jonas “Lekr0” Eriksen 25 fragova

GODSENT 

Markus „pronax“ Volsten 11

Jesper „JW“ Veksel 18

Andreas „znajder“ Lindberg 20

Jonas „Lekr0″ Eriksen 25

Robin „flusha“ Ronkvist 17

OpTic 

Peter „stanislaw“ Jarguz  15

Vil „RUSH“ Vierzba 17

Kit „NAF“ Markovic 16

Tarik „tarik“ Celik 15

Oskar „mixwell“ Kanjelas 11

GODSENT se izdigao iznad situacije i jučerašnjeg poraza od EnVyUs-a. Francuzi su ih upravo na cache-u rasturili, ali su oni danas razbili OpTic.  Počeli su na T strani i posle osvojene “pištoljke” krenuli su da melju tim u koji je Amerika polagala najviše nade. Već na startu iskusni Šveđani imali su prednost od 6:0. OpTic se tek nakon toga probudio, a već u startu su izgubili momentum. GODSENT je izdržao nalet OpTic i na poluvremenu vodio sa 10:5.

Drugi deo igre počeo je jako dobro za OpTic. Dobili su rundu pištolja, ali to je bio njihov poslednji poduhvat na ovom Majoru. Šveđani su uspeli da se stabilizujum a vrlo dobar u tim momentima bio je Jesper “JW” Veksel, a igrač meča bio je debitant na Majorima, Jonas “Lekr0” Erisken koji je sa 25 fragova doneo drugu pobedu timu iz Švedske na ELEAGUE Majoru.

Nadali su se igrači OpTic Gaminga da mogu daleko na ovom turniru. Imali su dva dobra meseca iza sebe, ali kao što smo rekli Major turnir je druga dimenzija. Od “Zelenog Zida” ostala je samo prašina, kao i od snova o šampionu sa tla Severne Amerike.

Liquid je jedini preostali predstavnik Severne Amerike na ELEAGUE Majoru, ali teško je verovati da bi oni mogli da osvoje Major, što bi samo po sebi predstavljalo ogromno čudo. Amerika će morati još malo da sačeka. Pa bar do sledećeg Majora.

ELEAGUE Major 4.dan, rezultati : 

North 16:9 G2 Esports (overpass)

EnVyUs 11:16 fnatic (cobblestone)

mousesports 4:16 Liquid (nuke)

GODSENT 16:8 OpTic Gaming (cache)

Raspored do kraja dana : 

U toku  :  SK Gaming – Astralis

22:15 Gambit – FaZe

23:45, 00:45 i 02:00 – mečevi 5.runde.

Foto : hltv.org

Komentari