Olof “olofmeister” Kajbjer : “Želeo sam da igram fudbal kao Ronaldinjo i Zidan”

Olof “olofmeister” Kajbjer. Svi znamo to ime. Znamo ga mi, a pogotovo ga znaju njegovi rivali. I nije vam baš svejedno kad je on sa druge strane monitora. 

Majstor koji diše „kanter“ – Olof „olofmeister “ Kajbjer

25-godišnji gospodin iz Švedske, nažalost nije više isti posle povrede koja ga je zadesila pre nekih godinu dana. Povreda šake ga je dosta omela, ali Olof se ne predaje. Njegov fnatic polako se budi. U veoma zanimljivom tekstu koji je napisao na sajtu The Players Tribunekoji je osnovao nekadašnji igrač bejzbol tima New York Yankees-a, Derek Džiter, kako bi dao priliku sportskim profesionalcima da podele svoju priču –  izneo je neke vrlo zanimljive informacije i tako postao prvi Counter-Strike igrač koji je to uradio na ovom vrlo interesantnom sajtu.

Nisam mislio da ću biti u mogućnosti da kažem da igram video-igre za novac – to nikada nije bio moj plan. Moj cilj je ustvari bio da postanem priofesionalni fudbaler. Kada sam imao 14, bio sam baš kao ostala deca u Stokholmu. Išao bih u školu, gledao na sat po ceo dan, a onda po završetku škole jurio kući – ali bukvalno sam jurio kući – kako bih igrao Counter-Strike, a onda sam išao na trening. Igrao sam fudbal na visokom nivou. Što sam bio startiji, to sam više želeo da budem kao Ronaldinjo ili Zinedin Zidan, Tokom radnih dana sam trenirao, a vikendom sam igrao utakmice. Onda sam povredio koleno, Pokidao sam neke ligamente i skoro godinu dana sam bio van terena.

Ali i sam Olof se slaže. Možda je upravo ta povreda bila i dobra stvar. Nakon toga “bacio se” na Counter-Strike – i nije pogrešio. Do sada je sa ekipom fnatic osvojio dva Major trofeja, a u 2015. godini hltv.org proglasio ga je za igrača godine.

Kompletan tekst “olofmeister”-a možete pročitati ovde. 

Foto : YouTube printscreen

 

Komentari