Olofmeister je prešao u FaZe umesto Kioshime

Posle tri duge godine u Fnatic-u, olofmeister  je napustio Fnatic i otišao u FaZe. KioShiMa je igrač koji ce biti izbačen da bi se napravilo mesta švedskom igraču.

Put je bio dug sve od 2014. godine kada je olofmeister bio izbačen iz LGB-a i prešao u Fnatic, preko pronax-ovog boravka u timu od 2014. do 2015. godine koga je zamenio dennis. Fnatic je za sve to vreme bio uvek među najboljim timovima na svetu što je publiku oduvek oduševljavalo. Sve je tako bilo lepo za Fnatic-ove fanove dok nije došla povreda olofmeister-ove ruke.

Čuveni igrac Counter-Strikea je bio odsutan nekoliko meseci zbog povrede što je mnoge razočaralo i Fnatic je na tabeli pao. Čim se to završilo, stigao je i taj veliki švedski transfer između GODSENT-a i Fnatic-a u kome su oba tima zažalila pa su se početkom 2017. godine vratili igrači. Šest meseci posle transfera Fnatic se jedva uspinjao na tabeli i nije uspeo da osvoji ni jedan turnir pa je stigao i taj momenat gde olofmeister prelazi u FaZe.

FaZe je objavio takođe da kioShiMa, igrač koji je bio deo tima od aprila 2016. godine, sada je izbačen iz tima kako bi napravio mesto za najboljeg igrača 2015. godine.

Patrik “cArn” Sättermon je poželeo oproštaj olofmesteru kroz zvaničnu izjavu, koju možete u potpunosti pročitati ovde, i objavio je da će Maikil “Golden” Selim prelaskom iz Fnatic Academy popuniti olofmeisterovo mesto u Fnatic-u. Tu je i novi menađer tima Andreas “Samuelsson” Samuelsson. Evo sta je cArn rekao:

“Zelim da iskoristim ovaj momenat da kažem jedno veliko hvala Olofu za sve što je uradio za nas I naš tim. Svi se radujemo kako tvoja neverovatna karijera ide napred. Molim te pridruži mi se u iskazivanju tople dobrodošlice Goldenu i Samuelssonu. Goldenova era počinje sada.”

Olof je obasnio njegov odlazak iz švedskog tima na sledeći način:

Posle dosta razmišljanja, odlucio sam da napustim Fnatic i prihvatim nove izazove koje mi donosi FaZe Clan. Ovo je bila jako teška odluka o napuštanju organizacije koje volim i organizacije koja mi je dala mnogo u pogledu dobitaka, iskustva, prijatelja, fanova i jako lepih trenutaka.

I onako kako je bilo ja sam poslednjih par meseci osećao blagi nedostatak motivacije, ili pozitivnu nervozu, koju sam osetio kada sam se pridružio Fnatic-u. Želim da imam taj osećaj opet i osećam da je vreme za nesto novo.

Ps. I mozda, ali mozda, ljudi ce se secati Olofmeisterovog flicka.

FaZe-ov trener, Robert “RobbaN” Dahlström, izjavio je da oni sada imaju postavu koja ima iste ciljeve i dobru hemiju:

Ja sam mnogo uzbuđen da imam olofmeistera u timu. To je čovek koji ima sve što želis. Za sve ovo vreme u FaZe bilo je mnogo promena postave u cilju tražeći postavu koja ima iste ciljeve kao i u isto vreme dobru hemiju, mi sada imamo to. Sada je sve u praksi i kako naci način da najbolje iskoristimo nase igrače. Hvala ti kioShiMa za sve lepe uspomene koje uključuje i jedan trofej i ogromnu dobrodošlicu Olofu!

Prvi LAN događaj gde ce olofmeister i njegova nova ekipa bice DreamHack Masters Malmö 2017,  gde će GuardiaN isto imati prvo pokazivanje kao FaZe takodje.

Internacionalni tim ima sada ovu postavu:
Olof “olofmeister” Kajbjer
Nikola “NiKo” Kovač
Ladislav “GuardiaN” Kovács
Finn “karrigan” Andersen
Håvard “rain” Nygaard

Robert “RobbaN” Dahlström (trener)

A u drugu ruku, Fnatic je dodao Goldena iz Fnatic Academy da popuni Olofovo mesto pa sada Fnatic ima ovu postavu:

Dennis “dennis” Edman
Freddy “KRIMZ” Johansson
Jesper “JW” Wcksell
Robin “flusha” Rönnquist
Maikil “Golden” Selim

Jimmy “Jumpy” Berndtsson (trener)

Komentari