OpTic i Immortals obezbedili mesto na SL i-League s2!

Timovi OpTic Gaming i Immortals obezbedili su dva mesta u američkim kvalifikacijama za StarLadder i-League s2 Finals (savladavši Cloud9 sa 2-1 i Renegades sa 2-0), koji će se održati u Kijevu u Ukrajini od 7. do 11. septembra.

Turnir je prvobitno trebao da se održi u Nanžingu u Kini, ali su ga organizatori prebacili u Kijev, jer su u tom periodu u Kini održava samit organizacije G20, pa zbog stroge kontrole za vize organizatori ne mogu turnir da održe tamo.

Turnir čiji je nagradni fond $300,000, tu cifru je povećao za $100,000 od prošle sezone, čija se završnica igrala u Minsku, u Belorusiji u januaru ove godine, i u čijem je finalu fnatic savladao Na’Vi.

Nakon završenih kvalifikacija za Kinu i Evropu, završene su i kvalifikacije za Severnu Ameriku, na kojima se nije igrao meč u kome bi se odlučilo treće mesto, kao što se igralo u kvalifikaciji za Evropu.

Prvo polufinale Američkih kvalifikacija bilo je Cloud9 – OpTic, a oba tima su skoro promenili uobičajnu postavu. Novi igrač C9 je Timothy ”autimatic” Ta, a OpTic-a Tarik ”tarik” Celik.

Iako je Cloud9 pobedio oba prošla meča protiv OpTic-a, polufinale nije pošlo istim tokom, i OpTic je uspeo da prvu mapu (Cache) pobedi sa rezultatom 16-14.

Cloud9 je zatim vratio igru u svoju korist pobedivši OpTic na sopstvenoj mapi (Mirage) rezultatom 16-6. Ipak, odlučujuću mapu (Cobblestone) je rezultatom 16-11 osvojio OpTic, i tako su uspeli da postanu drugi Američki tim koji će se pojaviti na takmičenju (Tim Liquid je pozvan).

Drugo polufinale bilo je između Immortalsa i Renegades-a. Za razliku od prvog polufinala, Immortals je osvojio prvu protivničku mapu (Overpass) rezultatom 16-6, ali je osvojio i svoju mapu (Cobblestone) rezultatom 16-10.

Dakle, timovi koji će se takmičiti na StarLadder i-League s2 Finals su:

Švedska: fnatic, NiP
Amerika: Liquid, OpTic
Brazil: Immortals
Francuska: G2, EnVyUs
Kina: TyLoo, VG.CyberZen
Koreja: MVP project
Danska: Astralis, X, dignitas
Ukrajina: Natus Vincere

*Još uvek nije poznat jedan tim, koji će biti zamena za SK Gaming.

Foto: hltv.org

 

Komentari