Orlovi Kartagine! Poput legendarnog komandanta Hanibala Barke kreću u pohod ali po svetsku krunu, iako verovatno neće uspeti, daće sve od sebe – upoznajte Tunis!

Skoro 2,500 godina prošlo je otkako je legendarni kartaginski vojni komandant Hanibal Barka krenuo putem Pirineja pa zatim i Alpa za Italiju i pobedio Rimljane u bitkama kod Trebije, kod Trazimenskog jezera i u bici kod Kane. On je ipak morao da se povuče nazad za Kartaginu pod pritiskom Rimljana koji su postepeno osvajali njegove utvrde i na kraju je poražen. Ipak,  ime Hanibala Barke nikad neće biti zaboravljeno, a on se danas smatra jednim od najvećih vojnih komandanata svih vremena, rame uz rame Aleksandru Velikom, Napolenu Bonaparti, Juliju Cezaru. Ako njegovi potomci budu krenuli put Beograda sa istom odlučnošću Hanibala, taktikom i genijalnošću da se sruše protivnici ovoga puta na virtuelnom bojnom polju, bar će “poginuti” časno.

Nastavljamo sa predstavljanem reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom šampionatu u Beogradu. Posle Singapura i Argenitine, red je došao na “orlove Kartagine” – Tunis.

Malujah Singapura! Lavlji grad na „maloj crvenoj tački“ odakle nam stižu „kanter-lavovi“ koji žele da prave čuda
Vamos, vamos Argentina! Srce vatreno puno emocija stiže u Beograd – spremite se za „kanter-tango“, pleši do čuda Argentino!

 

Tunis 

Skor (pobede-remiji-porazi) : 13-1-8

Odigrano mapi : 22

Ukupno ubistva : 1967

Ukupno smrti : 1954

Odigranih rundi : 572

K/D rejting : 1.01

Najbolji igrač : Adel “Remind” Guermasi

-statistika sa sajt hltv.org

Tunis je najsevernija zemlja Afrike, a zvanično je organizovana kao republika. Na severu i istoku okružena je Sredozemnim morem, na zapadu se graniči sa Alžirom, a na jugoistoku sa Libijom. Teritorija Tunis obuhvata oko 165,000 kilometara kvadratnih. Tunižana ima negde oko 11 miliona. Glavni grad je Tunis. Najpopularniji sport u Tunisu je fudbal, ali će oči nacije biti uprte i u “kanter” kada “orlovi Kartagine” zaigraju na TWC-u u Beogradu.

Reprezentacija Tunisa debitovala je u kvalifikacijama za TWC 2015. Prvu pobedu u istoriji ostvarili su nad “ljutim rivalom” Alžirom, 16:12 na inferno-u. U afričkim kvalifikacijama učestvovalo je šest ekipa, a Tunižani su se praktično prošetali do “Sava Centra”. Pored pobede nad Alžirom, savladali su još jednog komšiju, Libiju opet na infernu sa 16:6. U trećoj rundi pao je tim Južnoafričke Republike opet na infernu ali ubedljivije sa 16:1. Maroko i Egipat su takođe pobeđeni, ali na cache, redom 16:3 i 16:10. Vrlo ubedljivo su se Tunižani plasirali u Beograd.

Petorica odabranih “kartaginskih orlova” za put u Beograd bili su : Bahaedin “Attiaz” Atija, Aladin “Potei” Šari, Mohamed “torr” Hamdani, Mehdi “edge” Zuagi i Hatem “Sheva” Guermasi. 

screenshot_3
Foto : hltv.org

Tunižani su se našli u grupi B gde je trebalo da igra Kina, a zatim i Portugal, pa je na kraju u toj grupi bilo samo tri tima. Oni, Kirgistan i Rusija. Nisu se proslavaili Tunižani. Od Kirgistana su izgubili sa 2:0 (mirage 16:14, dust2 16:10) a od “baćuški” takođe 2:0 (inferno 16:3, overpass 16:14).

Ipak ove godine oni mogu više i žele više. Sa još većim žarom su igrali kvalifikacije i ponovo stižu u Beograd.  U kvalifikacijama našli su se u teškoj grupi sa Marokom i Alžirom. Sa Marokancima su remizirali na dust2, bilo je 15:15. Na mirage-u su ponovo kao i u prethodnim kvalifikacijama tukli Alžirce sa 16:14, ali je Maroko sa 16:13 dobio Alžir, pa je Tunis kao drugi išao u polufinale.

Onda je usledilo polufinale sa ovoga puta, izuzetno opasnim Južnoafrikancima, koji su bili rešeni da se osvete za prošlogodišnji “šamar”. Igrač Južne Afrike, Dimtiri “Detrony” Hadžipašali im je “dušu vadio” i Južna Afrika vodila sa 1:0 posle trijumfa na mirage-u sa 19:17. Tunis je izjednačio posle trijumfa na cache-u 16:11, da bi posle velike borbe na cbble-u, pobedili nakon produžetka 19:17 i plasirali se u finale.

Usledio je ponovo okršaj sa Marokancima. Ali ni izblizu toliko komplikovan kao meč u grupi. Južna Afrika je bila pravi test. Rezultatom od 3:0 savladan je Maroko za ponovni plasman u Beograd. “Potei” i “Remind” bili su njihovi najbolji igrači tokom kvalifikacija, tako da treba obratiti pažnju na ova dva igrača. “Potei” ima 26 godina, “Remind” 19 i najbolji je tunižanski igrač po rejtingu.

Intresantno, reprezentacija Tunis kao zagrevanje za oktobarski TWC, u avgustu je igrala kvalifikacije za WESG 2016, u kvalifikacijama severne i zapadne Afrike. Međutim, izgubili su od tima FENNEC, pa su ostali bez plasmana u narednu fazu. Pobedili su tim DREAM.RAR ali slaba uteha.

Očekivani sastav u Beogradu :

Ben-Amor “krumpze” Karim (26 godina, bez tima)

Hatem “Sheva” Guermasi (22 godine, Hyper4mance)

Adel “Remind” Guermasi (19 godina, Hyper4mance)

Mohamed “torr” Hamdani (24 godine, Hyper4mance)

Aladin “Potei” Šari  (26 godina, Hyper4mance)

*  u pitanju je očekivan, a ne konačan sastav ekipe, još zvanično nije objavljen

Tunis neće biti favorit za svetsku krunu, ali s obzirom na mali broj timova i da su timovi u rangu gde svako svakog može da pobedi(izuzev možda evropskih timova koji ipak jači od ostalih) , “orlovi kartagine” treba samo da igraju hrabro i taktično poput vojnog komandanta Hanibala Barke  i čuda će biti moguća u Beogradu.

Foto : hltv.org

Komentari