Počelo je! GamePub pobedio Creation Esports i trijumfalno započeo učešće u CS:GO Ligi Srbije

Od danas kreću borbe 12 veličanstvenih za srpski presto! Nek pobedi najbolji! Počela je CS:GO Liga Srbije u organizaciji Electronic Fraga. Prvu pobedu u istoriju CS:GO Ligi Srbije ostvario je tim GamePub protiv ekipe Creation Esportsa i tako maksimalno dobro otvorio učešće u ligi.

GamePub 2:0 Creation Esports

(de_mirage 16:13, de_cache 16:3)

Creation Esports : mandik 36, NK 24, dar1g 26, dav1d1 27, TUROK 17

GamePub : NEXA 44, huNter 42, DiPulu5 42, Zer0X 29,  juricM 26

Ligu su otvorili Creation Esports i GamePub.Prva mapa bila je mirage. I srpska liga počela je onako kako joj dolikuje – zanimljivo. Nismo videli neke užasno dobre poteze, ali smo videli odličnu taktičku potkovanost obe ekipe – jedni i drugi dobro su se čitali na startu. U rundi pištolja, Nikola „Zer0X“ Stojanović otvorio je dobro meč za ekipu GamePub-a sa dva bitna fraga na T strani. Posle dobijene “pištoljke”, GamePub uzeo je i naredne dve i stigao do prednosti od 3:0. Prvu rundu za Creation Esports, ranije poznatiju kao CSGO.ONE, donosi Aleksandar „mandik“ Mandić posle dobih potez sa scout-om. U naredne tri runde igrači Creation Esports-a jako dobro su čitali momke iz ekipe GamePub i preokrenuli rezultat na 4:3. Uspeo je GamePub sledeću rundu da vrati, ali onda su usledili sjajni potezi “mandik”-a koji je lepršao sa AWP-om. Posle 13 rundi, rezultat na semaforu bio je 9:4 za Creation.

Do kraja poluvremena igrači GamePub-a, predvođeni “Zer0X”-om i Nemanjom „NEXA“ Isakovićem uspevaju da smanje rezultat na 9:6. Sada na CT strani, igrači GamePub-a znali su da će pištolj runda biti jedna od ključnih – zato su je i odradili perfektno – “Zer0X” dva fraga, a pripomogao mu je Mladen „juricM“ Jurić sa isto toliko – posle tri vezane runde bilo je 9:9, sve dok “mandik” sa 3 fraga nije vratio prednost ekipi Creation Esports. Ipak, nalet ekipe GamePub nije bilo moguće zaustaviti. “NEXA” i Nemanja „huNter“ Kovač, bili su nerešive enigme za bivši CSGO.ONE tim. U tim momentima su ih “razbucali” i stigli do 15:10. Creation Esports se u tim momentima stabilizovao, grebao za život i produžetke, ali su igrači GamePub-a ipak priveli prvu istorijsku mapu kraju i upisali prve bodove u CS:GO Ligi Srbije – 16:13 i 1:0 za GamePub.

Ako smo na prvoj mapi videli zanimljiv okršaj, na drugoj nije bilo tako. GamePub prosto je na cache-u “počistio” Creation Esports. Meč je počeo pobedom u pištolj rundi igrača GamePub-a, zatim je nastao problem sa serverom, pa je meč na kratko prekinut. Sportski potez napravili su igrači Creation Esports jer su tu rundu vratili GamePub-u. GamePub bio je za klasu bolji od Creation-a i diktirao igru i tempo na mapi – u jednom momentu imali su 10:1 – do kraja mape Creation nije uspeo da se oporavi, pa je GamePub došao do 16:3 i 2:0 i tako sam maksimalnim učinkom startovao u CS:GO Ligi Srbije.

Komentari