Početak iz snova za legendarni pro100 – kvalifikovali se na CIS Minor šampionat, sa njima i Spirit, Spartak, Vega…

Sanjao je o povratku pro100 tima u Counter-Strike Danilo “Zeus” Teslenko, pa je svoj san pretvorio u javu. I odmah, evo već na prvom ozbiljno turniru, opako mu se osladilo!

Ukrajinski tim pro100 uspeo je da izbori mesto na CIS Minor šampionatu zajedno sa još sedam ekipa. Tokom ove nedelje igrale su se kvalifikacije za CIS Minor, a poput evropskih kvalifikacija imali smo 16 učesnika, ali drugačiji sistem takmičenja. Istočna Evropa više voli ovaj stari sistem sa četiri grupe po četiri. Pro100 je u svojoj grupi zauzeo drugo mesto iza kazahstanske ekipe Tengri, od koje su u drugoj rundi poraženi sa 2:0. U prvoj rundi savladalli su zARLANS sa 2:0, da bi u odlučujućem meču za drugo mesto u grupi D savladali tim LoG, i to rutinski sa 2:0. Sergej “smike” Skilarenko je u pobedi (16:11 cbble, 16:4 mirage) blistao sa 50 fragova.

U drugim grupama nije bilo iznenađenja, osim možda moskovskog Spartaka. Osim titule u fudbalskom šampionatu koju su dočekali, konačno, posle 16 godina, navijači Spartaka mogu da se raduju i trijumfu svog CS:GO, koji je uspeo da se izbori za CIS šampionat. Čak su osvojili i prvo mesto ispred ekipe Vega Squadron, koja će sa drugog mesta dalje.

Iz grupe A sa prvog mesta će Spirit Sergeja “starix” Iščuka, koji se vratio u igračke vode, dok će sa njima iz te grupe na CIS Minor ekipa K29 iz Belorusije. Iz grupe C dalje idu Spiritovi akademci, dok sa drugog mesta ide tim Quantum Bellator Fire.

CIS Minor šampionat igraće se u Moskvi od 8.do 11. juna a domaćin je StarLadder. Finalisti šampionata obezbediće mesto u zatvorenim kvalifikacijama za PGL Major.

Učesnici CIS Minor šampionata : 

Spirit, Spartak, Quantum Bellator Fire, Spirit Academy, Vega Squadron
pro100
K29
Tengri

Foto : pro100.gg

Komentari