Počinje treća sezone Esports Championship Series-a – u subotu kreću kvalifikacije za razvojnu ligu

U subotu, 18.februara zvanično počinje treća sezona Esports Championship Series-a, ili jednostavno samo skraćeno – ECS. Titulu brani novi Major šampion Astralis, koji je u finalu druge sezone u Anahajmu pobedio OpTic Gaming.Verovali ili ne, živu glavu će morati da spašavaju velikani Fnatic i Virtus.pro koji će igrati plej-aut mečeve za ostanak u ligi. 

ECS će i drugu sezonu zaredom imati otvorene kvalifikacije i takozvanu razvojnu (development diviziju) koja će omogućiti nešto slabijim ekipama da se plasiraju u najviši rang takmičenja. Otvorene kvalifikacije igraće se iz dva dela, a prve počinju 18.februara, u Evropi i Severnoj Americi kako bi dobili osam timova, četiri po regionu, koji će se plasirati u razvojnu ligu. Tim ekipama pridružiće se još osam pozvanih ekipa.

Iz razvojne lige će, iz svake divizije,  dva najboljeplasirana tima, ukrsiti koplja sa dve poslednjeplasirane ekipe iz druge sezone ECS-a. Igraće se best-of-five mečevi. U Evropi verovali ili ne, glavu će morati da spašavaju velikani Fnatic i Virtus.pro. Iz Severne Amerike dva najlošija tima u drugoj sezoni bili su TSM i compLexity.

Razvojna liga igraće se od 26.februara do 16.marta, a mečevi za opstanak će se igrati 25. i 26.marta.

Timovi iz Evrope za prve kvalfikacije (18-19.februar)  se mogu prijaviti ovde, a za druge  (25.-26 februar) ovde.

Foto : hltv.org

Komentari