Počinje trka za PGL Major na tlu Severne Amerike – objavljeni parovi kvalifikacija za Americas Minor turnir

Nešto više od dva meseca ostalo je do početka PGL Majora u Krakovu, a širom sveta počele su kvalifikacije za Minor turnire koji vode do zatvorenih kvalifikacija za najvažniji turnir u svetu Counter-Strike-a.

Organizacija PGL objavila je parove prve runde zatvorenih kvalifikacije na tlu Severne Amerike. Kvalifikacije za tzv. Americas Minor igraju se 13. i 14. maja, a turnir će se igrati po švajcarskom sistemu. Na ovom kvalifikacionom turniru učestvovaće 16 ekipa, i boriće se za pet mesta koja vode na Minor šampionat dva američka kontinenta. Do sada su mesto na Americas Minor  turniru obezbedili pozvani timovi Cloud9 i Immortals, kao i brazilski tim paiN Gaming, pobednik južnoameričkih kvalifikacija.

U ovim kvalifikacijama učestvovaće nešto poznatije ekipe poput ekipe Misfits, Luminosity Gaming, CLG, Rush, compLexity Gaming. Učestvuje i tim sa vrlo interesantim imenom, Miami Flamingos, a kapiten tog tima je ujedno i kapiten argentinske reprezentacije, Džonatan “JonY BoY” Munjoz, koji nas je oduševio tokom prethodnog svetskog šampionata u Beogradu, na kojem je Argentina zaustavljena tek u finalu posle poraza od Turske.

Širom sveta već su odigrani mnogi kvalifikacioni turniri. Na azijskom Minoru učestvovaće osam ekipa, za sada je sedam poznato i čeka se samo pobednik kineskih kvalifikacija kako bi se kompletirao spisak učesnika Minor turnira. Zatvorene kvalifikacije za CIS Minor igraju se od 16. do 19. maja, dok su u Evropi odigrana dva kvalifikaciona turnira i jedan je u toku, a do kraja maja odigraće se još jedan. Za sada je , pored osam pozvanih ekipa, među kojima se nalaze i velikani poput NiP-a i EnVyUs-a, poznato 12 učesnika EU Minora, pošto su mesta kroz dosadašnja dva kval. turnira obezbedili timovi North Academy, PENTA Sports, Tricked Esports kao i fnatic Academy, koji je u četvrtfinalu otvorenih kvalifikacija #2 pobedio srpski tim Binary Dragons posle velike borbe.

Parovi prve runde NA kvalifikacija za Americas Minor : 

NRG (SAD) – Trump Anime Team (SAD)
Misfits (SAD) – Broken Alliance (SAD)
CLG (SAD) – Guerrilla Tactic (SAD)
Luminosity (BRA) – Ajax (KAN)
compLexity (SAD) – Bushido Boys (SAD)
Rush (SAD) – Mask Off (SAD)
Miami Flamingos (ARG) – FakeOutNations (SAD)
Eclipse (SAD) – RONIN  (SAD)

Foto : Miami Flamingos Twitter

Komentari