Revolucija u Atlanti – KRALJ JE PAO! Hrabri SK Gaming se borio svim silama, ali Virtus.pro mašina je u PLOW režimu i gazi ka trofeju!

Ljudi, dobijamo novog Major šampiona! Ouuu kakav triler u Atlanti, a šta drugo i očekivati kad igraju dva superteškaša ove igre! Dvostruki uzastopni Major šampion, SK Gaming, apsolutni kralj 2016.godine je pao posle triler meča u “Fox Theatre”-u. Đavolski dobro se držao SK Gaming i to sa zamenom protiv Virtus.proa, ali kada su ovi momci u “plow” režimu, kada melju protivnika i kada mu ne daju da diše – onda nemate apsolutno nikakve šanse! SK Gaming će morati da sačeka na het-trik, a Virtus.pro ide u finale po drugu Major titulu!

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – Polufinale #2

Virtus.pro 2:0 SK Gaming

Mape : de_train 19:17, de_cobblestone 16:14

MVP meča : Viktor “TaZ” Vojtas 52 fraga, ADR 72.0 , rejting  1.22

Virtus.pro 

Viktor „TaZ“ Vojtas 52

Filip „NEO“ Kubski   39

Jaroslav „pashaBiceps“  Jaržabkovski    46

Pavel „byali“ Bjelinski   38

Januž „Snax“ Pogorzelski 48

SK Gaming

Gabrijel „FalleN“ Toledo 41

Marselo „coldzera“ David  52

Fernando „fer“ Alvarenga 34

Epitacio „TACO“ Pesoa  39

Rikardo „fox“ Pačeko   45

Susret dva titana ove igre, koji zajedno imaju tri Major titule. I kada god se sastanu – zabava je zagarantovana! Prethodna dva susreta dobili su Poljaci, a poslednji je bio u Moskvi u polufinalu EPICENTER turnira kada je Virtus.pro slavio sa 2:1. Pre toga igrali su onaj spektakularni triler meč u polufinalu ESL One turnira u Njujorku. Jeste se Virtus.pro na neki način tim pobedama u Njujorku i Moskvi osvetio SK Gamingu za poraze na dva prethodna Majora (četvrtfinale MLG Kolumbus, polufinale ESL Keln) ali slatka osveta desila tek večeras u “Fox Theatre”-u.

Rizikovao je opasno SK Gaming sa svojim pikom. Birali su train gde su imali zastrašujuću seriju ( u Moskvi su VP razbili sa 16:1 na ovoj mapi), ali su izgleda zaboravili da su pre njih upravo Poljaci vladali na ovoj mapi. Da je SK Gaming bio kompletan pa i da se razume – ovako čini se da su sami sebi iskopali jamu.  SK Gaming je dobio rundu pišolja i na startu vodio sa 3:0, ali su “Medvedi iz Poljske” uzvratili sa 7 vezanih rundi. SK Gaming je nekako uspeo da se povrati u život i do poluvremena na T strani ublaži prednost poljskog tima – 10:5 za VP.

Još kada su Brazilci uspeli da pokupe i rundu pištolja, meč je dobio na neizvesnosti. Usledila je prava superteškaška razmena udaraca. Nijedan tim nije uspeo da dođe do ekonomske prednosti kako bi prelomio mapu, s obzirom da je svaka pobeđena runda bila teškom mukom zarađena.  Jaroslav “pashaBiceps” je uprkos tome pravio velike probleme “momcima iz favele” sa AWP-om.

Na 13:13, Virtus.pro je zatražio time-out i stigao do dva map poena, ali je iskusni Gabrijel “FalleN” Toledo sa AWP-om odveo meč u produžetak!  Neverovatni Filip “NEO” Kubski uspeo je da  reši skoro bezizlaznu dva na jedan situaciju u svoju korist a pritom je bio na ivici  da izgubi HP – ostalo mu je samo osam. To je bio ključan momenat u produžetku, pa je ekipa Virtus.pro-a stigla do pobede na mapi koju je SK Gaming izabrao i sa kojom se kockao. Tim iz Poljske je  tako napravio svojevrsni brejk – 19:17.

Virtus.pro je pametno odabrao. I odabrao cobblestone. Sinoć su na “kaldrmi” umalo ispali sa turnira, ali su uspeli da protiv North-a nadoknade deficit od čak devet rundi i stignu do velikog preokreta i plasmana u polufinale. Još jednom je SK Gaming bolje odradio rundu pištolja,.SK Gaming je vodio tokom celog prvog poluvremena na CT strani, ali Virtus.pro je nekako bolje izgledao. Samouverenije, sigurnije, taktički bolje postavljeno od dvostrukog Major šampiona. Brazilci su dobili prvi deo igre sa 9:6, a onda je usledila promena strana.

Da je SK Gaming pokupio rundu pištolja na T strani, verovatno bi to bio kraj, ali pošto su Poljaci predvođeni fenomenalnim, prekaljenim majstorom ove igre koji igra turnir iz snova, neuništivim Viktorom “TaZ” Vojtasom pobedili u rundi pištolja – bilo je jasno da se SK neće spasiti naleta poljske “oranice”.

Virtus.pro je ubrzo izjednačio (9:9) a posle dobijene full-buy runde Virtus.pro prelazi u vođstvo. Došli su čak i do 14:10, imali i 15:12. Uspeo je SK da pobedi dve u dve runde zaredom ali nisu uspeli da izvuku još jedan “hail-mary” momenat iz rukava. Tako je Virtus.pro otišao u svoje drugo Major finale. U prvom su, davno čini se, u martu 2014. u Katovicama pred domaćom publikom postali Major šampioni. Da li mogu tu magiju da ponove saznaćemo vrlo brzo. Ono što bi najviše trebalo da brine Astralis jeste da ovi momci igraju zastrašujuće dobar kanter! Bez respekta prema protivniku i bez straha.

Na kraju je publika, iako je bila čitav meč uz poljski tim, pozdravila igrače SK Gaminga, a to su takođe učinili i momci iz ekipe Virtus.proa. Jer Brazilci su to i zaslužili, a i ovo je zaista neverovatan uspeh s obzirom da su do polufinala došli sa izmenom.

Veliko finale u Atlanti  na programu je u nedelju od 16h – Astralis vs Virtus.pro!

Komentari