Rođeni pobednici marširaju dalje! Fnatic se borio, ali ofanziva Natus Vincerea na trofej u Kijevu se nastavlja!

Klasik za nostalgičare danas u prestonici Ukrajine. Duel dva velikana ove predivne igre završio se pobedom domaćeg tima Natus Vincere. “Rođeni pobednici” nastavljaju svoj marš na trofej u Kijevu, a publika će sutra imati čak dva favorita. Fnatic je pokazao zube, pokazali su tokom ovog turnira želju da se vrate u staru formu, ali ima tu još mnogo da se radi. NaVi ide u polufinale.

StarLadder i-League StarSeries 

„Palata Ukrajina“, Kijev

Četvrtfinale #3

Natus Vincere 2:1  fnatic

Mape : de_overpass 16:6,  de_inferno 7:16, de_mirage 16:8

Natus Vincere

Denis “seized” Kostin    41

Egor “flamie” Vasiljev    38

Aleksandr “s1mple” Kostiljev   66

Ioan “Edward” Sukhariev   56

Ladislav “GuardiaN” Kovač  52

fnatic

Jesper “JW” Veksel   42

Olof “olofmeister” Kajbjer 42

Denis “dennis” Edman  37

Robin “flusha” Ronkvist  44

Fredi “KRIMZ” Johanson  52

 Natus Vincere treći je polufinalista turnira u Kijevu. Iako je ekipa iz Švedske uspela da izjednači pobedom na njihovom piku (inferno), uglavnom je NaVi bio taj koji dominirao. I zasluženo se plasirao u polufinale gde čeka pobednika meča Counter Logic Gaming – Astralis.

Bilo je tesno na mapi koju je Natus Vincere izabrao (overpass). Ali samo u početku, pošto smo imali razmenu rundi (3:3). Međutim, Šveđani nisu mogli da se izbore sa defanzivom NaVi-a, pa je tim sa istoka Evrope do poluvremena imao lepu prednost od 10:5. Tri fraga napravio je Ladislav “GuardiaN” Kovač u rundi pištolja, pa je prednost “rođenih pobednika” nastavila  da raste. Trostruki Major šampion nije mogao da odgovori na igru Natus Vincerea, koji je overpass priveo kraju (16:6) i stigao do prednosti u ukupnom rezultatu – 1:0.

Fanatični kraljevi” su na infernu pokazali stari sjaj. Podsećanje na stare dane počeli su na T strani, a režiser mini-predstave o starim dobrim danima na ovoj mapi bio je Fredi “KRIMZ” Johanson. NaVi je uspeo da istopi početnu prednost fnatica i dođe do 3:3, ali od tada su kola krenula nizbrdo po njih. Šveđani su ubacili u petu brzinu i do kraja poluvremena uzeli čak 11 rundi. Nakon čistke u rundi pištolja, Šveđani su još više povećali svoju prednost, a NaVi je do ukupno sedam osvojenih rundi stigao samo zbog dobrih poteza Ioana “Edward” Sukharieva, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi nalet Šveđana.

A konačno, posle dugo vremena, u ulozi egzekutora videli smo Aleksandra “s1mple” Kostiljeva. Mladi Ukrajinac je sa 30 fragova na mapi mirage bio najzaslužniji za pobedu nad trostrukim Major šampionom.  Učinilo se, pa bar na početku, da bi fnatic mogao do iznenađenja u Kijevu, pošto su poveli, ali je NaVi na T strani imao plus tri pre promene starana. Na CT strani samo su završili započeti posao. Fnatic nije imao pravu šansu da se vrati, a Natus Vincere je čekirao mesto u polufinalu.

Četvrtfinale : 

G2 1:2 FaZe

North 1:2 HellRaisers

Natus Vincere 2:1 fnatic

Uskoro počinje :  CLG – Astralis

Foto:  hltv.org

Komentari