Šampionska trka, krug treći – može li neko da ukroti “zmajeve”? Počinje Prva Srpska liga!

Dugo, dugo čekanje od aprila je završeno! Vežite pojaseve i uživajte jer osam najboljih timova Srbije kreće u novi pohod na srpski tron! Sutra u 18h kreće šampionska trka, krug treći – počinje Prva Srpska liga!

Program treće sezone sezone Prve Srpske lige otvara meč ekipa JESTE i Psychoactive (21.avgust – 18h).

Sistem takmičenja je takav da će koplja u borbi za novog šampiona Srbije ukrstiti osam ekipa. Odigraće se sedam rundi, svako sa svakim odigraće po dve mape, a nakon toga igraće se plej-of. Četiri najbolja tima pokušaće da se domognu srpskog kanterskog trona na završnom turniru Prve Srpske lige.

Nagradni fond lige je 250.000 dinara, a pobednik lige predstavljaće Srbiju na IeSF turniru koji se ove godine održava u Južnoj Koreji.

UČESNICI PRVE SRPSKE LIGE 

Binary Dragons
RESISTANCE
Squared Esports
Lunacy
Skill Arena
JESTE
proWince
Psychoactive

Glavno pitanje pred početak nove sezone ostalo je identično kao i prošle – može li neko da ukroti “binarne zmajeve” ? Večiti šampioni srpske kanterske scene i ove sezone glavni su favoriti za trofej. Kako god da se zvala, ekipa Nestora “LETN1” Tanića “uteruje strah u kosti” rivalima na ovim prostorima.  U dosadašnja dva izdanja Prve Srpske lige, ovaj tim dva puta je bio šampion. Prvo kao iNation u premijernoj sezoni, a u prethodnoj pod banerom Binary Dragons.

Finalista u prethodnoj sezoni srpske lige bio je tim cs24 koju je predvodio Nemanja “k1ng0r” Bošković. Taj tim više ne postoji, a iskusni 28-godišnjak predvodi ponovo oformljeni tim – RESISTANCE. Zajedno sa Boškovićem u taj tim vratio se i Dimitrije “DiMke” Veljović. U timu su još i Aleksa “Impluse” Stankić, koji je u timu lvlUP igrao završni turnir druge sezone, zatim makedonski internacionalac Jovan “N1GHTMARE” Derabanoski kao i talentovani 17-godišnjak, Nemanja “NK” Krstić, takođe momak koji je u prethodnoj sezoni branio boje ekipe lvlUP.

Pored RESISTANCE-a, glavni pretendent da skine “zmajeve” sa trona jeste Squared Esports. Veoma iskusna ekipa koju predvodi 27-godišnji Mladen “juricM” Jurić, prošlu sezonu odigrala je odlično – barem što se regularnog dela tiče, pošto nažalost nisu uspeli da formu iz regularnog dela prenesu na završni turnir, pa su ligu završili kao treći. Ipak, ovaj tim ima ogromno iskustvo i međusobno se jako dobro poznaju. Pored pomenutog Jurića, tu su Petar “HOLMS” Dimitrijević, Marko “shev” Krajčevski, David “DaV” Miljanić i Jordan “JORDAN” Tašković.

Gore pomenute tri ekipe dobile su pozivnice baš kao i četvrti tim – Lunacy. Vladimir “slayness” Franjo i Dušan “UNTOUCHED” Milutinović bili su deo tima lvlUP koji je ligu prethodne sezone završio na četvrtom mestu. U ovom timu takođe igra i prekaljeni Filip “fajkus” Konatarević, kao i dvojica internacionalaca. Jedan dolazi iz Makedonije – Semih “osaMa” Kamil a drugi iz BiH – u pitanju je Miloš “dEE” Marčeta koji je branio boje cs24 u prethodnoj sezoni. Lunacy je interesantan sastav koji bi mogao svima da pomrsi račune. Petu pozivnicu dobila je ekipa Skill Arena. Ovaj mladi sastav predvodi crnogorski internacionalac, 24- godišnji Marko “dul1k” Dulić.

Tri učesnika Prve Srpske lige došlo je iz kvalifikacija. U pitanju su timovi JESTE i Psychoactive, čiji sutrašnji meč otvara novi šampionat, kao i tim proWINCE, koji u svom timu ima igrače poput Nikole “Zer0x” Stojanovića i Filipa “aVN” Belojice.

Sve u svemu, očekuje nas još jedan interesantan šampionat i lov na “zmajeve”!

Ostanite uz portal CS-GO.rs koji će od ove sezone biti medijski partner Prve Srpske lige!

Komentari