Senzacija! Konj pregazio kralja u Kelnu! – Liquid eliminisao fnatic i ide u istorijsko finale!

Ljudi, pa prisustvujemo istoriji! Ono što se činilo gotovo neverovatnim desilo se! Finale Major turnira prvi put će se igrati bez jednog tima sa tla Evrope, jer će u Kelnu sutra finale igrati SK Gaming iz Brazila i Liquid iz SAD-a! Trostruki Major šampion nije igrao onako kako ume, a Liquid igra nezaustavljivo i apsolutno zasluženo u finale ESL One Kelna. Američki “piston” pregazio je do sada neprikosnoveni kraljevski tim ove igre. Igrač utakmice je Ukrajinac, odbegli vunderkid koji je prosto rasturio fnatic, Oleksandr “s1mple” Kostiljev. “HiKo” je ostvario svoj san – da igra Major finale.

ESL One Cologne 2016 Polufinale #2 :

“Lanxess Arena”, Keln, Nemačka 

Team Liquid 2:0 fnatic 

(16:13 cbble, 16:13 cache)

MVP : Oleksandr “s1mple” Kostiljev 55 fragova, rejting 1.26

Liquid : s1mple 55, EliGE 44, jdm64 34, nitr0 34, HiKo 32

fnatic : KRIMZ 45, dennis 42,  olofmeister 36, flusha 33, JW 34

Meč je opet otvorio cbble, mapa koja je verovatno najigranija u Kelnu. Fnatic je brzo poveo posle osvajanja runde pištolja kao i narednih anti-eko rundi. Liquid je bio mnogo bolji kada su se puške konačno obostrano koristile, pa je američki tim otišao na poluvreme sa prednošću 10:5. Moral ekipi podigao je Denis “dennis” Edman koji je otvorio drugo poluvreme ace-om u pištoljki, ali je fnatic brzo opasuljio Džonatan “EliGE” Jablonovski posle dobijene bitke 1 na 2 sa igračima švedskog tima. Fnatic je ipak okrenuo rezultat pa je poveo sa 13:11, ali su individualni kvalitet, velika želja i ludi potezi igrača Liquida koji su večeras sve pogađali donelim vođstvo u ukupnom skoru od 1:0 (16:13).

Druga mapa bila je cache, a “dennis” je bio fnatic-ov vodeći egzekutor sa 3 fraga u rundi pištolja. I ponovo ista situacija. Spenser “HiKo” Martin napravio je tri fraga na B sajtu i Liquid je opet prešao u vođstvo da bi pri rezultatu 7:3 tim Šveđana morao je da zatraži time-out. I nije im pomogao jer “odbegli sin” koji se ipak vratio igrao je večeras kao da je neki fiktivni bog CS-a ušao u njega. Razbio je fnatic po šavovima. Tokom celog turnira igra dobro, a MVP takmičenja će biti ili on ili “coldzera” iz SK Gaming-a, u zavisnosti ko pobedi sutra u velikom finalu. Pokušao je fnatic da se vrati, ali su “jenkiji” priveli stvar kraju i stigli do nove najveće pobede u njihovoj istoriji – 2:0 (16:13 cache).

Liquid je sve iznenadio na ovom turniru i posle silnih problema koji su imali pred Major, svi su mislili da ni četvrtfinale videti neće. Kad eto Liquid-a u finalu! U četvrtfinalu su već izbacili Natus Vincere, sada fnatic, a preostajem im još trijumf nad najboljim timom sveta, bar trenutno, SK Gamingom. Ko god da pobedi u tom finalu, ta pobeda će biti istorijska. Ili će “momci iz favele” potvrditi novi talas brazilske dominacije, ili će Liquid doneti prvi istrorijski trofej Major-a nekoj ekipi iz SAD-a.

Foto : @ESLCS Twitter account

Komentari