SL Kijev (1.dan) : Mađarski snajper šokirao FaZe – HellRaisersi iznenadili! Favoriti po planu, G2 bolji od NiP-a, “olofmeister” razneo Gambit!

Prvog dana StarLadder i-League StarSeries turnira u glavnom gradu Ukrajine videli smo samo jedno iznenađenje – ekipa HellRaisers pobedila je FaZe. Ostali favoriti su odigrali po planu. Bili su uglavnom ubedljivi pa ćemo tokom drugog dana sigurno gledati zanimljive mečeve. U nešto, po kvalitetu ujednačenijim mečevima, “Samuraji” iz Francuske bili su bolji od švedskih “nindži”, dok je fnatic savladao Gambit, uz sjajnu partiju Olofa “olofmeister” Kajbjera.

Prvi meč dana odigrali su timovi North i Immortals. Tim iz Danske bio je bolji od tima iz Brazila na mapi cobblestone. North je, blago rečeno, razbio Immortalse – 16:3. Od “lavova” istakao se Filip “aizy” Ejstrup, koji je najnovija adicija u timu. Ejstrup je imao 19 fragova i rejting 1.56 u ubedljivoj pobedi svog tima. Lagan posao imali su i veterani iz Poljske, Virtus.pro. Oni su na mapi mirage bili bolji od tima iz Južne Koreje, MVP Project. Jaroslav “paschaBiceps” Jaržabkovski bio je najbolji sa ostvarena 22 fraga.

Nešto teži posao imali su SK Gaming i Astralis. Dvostruki Major šampion slavio je na mirage-u protiv kineske ekipe TyLoo sa 16:11. Kinezi su propisno namučili Brazilce i to najviše zahvaljujući vrlo raspoloženom Huiu “DD” Vuu (24 fraga). TyLoo je dobio prvi deo igre sa 8:7, ali su Brazilci prikazali mirnoću u nastavku igre i preokrenuli rezultat. Navijače tima iz Brazila svakako raduje dobra partija najnovijeg pojačanja – Žoa “felps” Vaskonselosa koji je imao 27 fragova i rejting od 1.34. Vladajući Major šampion takođe se namučio, pošto je američki tim CLG pružio izuzetan otpor a na kraju prvog poluvremena vodio čak i sa 9:6. Ali naravno, spasioci Astralisa bili su Nikolaj “device” Rejc i Peter “dupreeh” Rasmusen (24 i 22 fraga).

Mađarski snajper Bence “DeadFox” Burec predvodio je tim HellRaisersa do iznenađenja dana. 22-godišnji Mađar bio je enigma za evro-tim FaZe-a. Sa 25 fragova i rejtingom 1.34 bio je najbolji u pobedi svog tima. HellRaisersi su, nakon što je FaZe poveo sa 5:1, uspeli da se vrate i da preokrenu rezultat do kraja prvog poluvremena – 9:6. U nastavku su nastavili u istom gasu, pa su zabeležili trijumf na mapi cache (16:10). U ekipi FaZe podbacili su svi osim Nikole Kovača i Havarda Nigarda, koji su jedini prebacili rejting 1.

Nešto ujednačeniji parovi prve runde bili su G2-NiP i fnatic – Gambit. Međutim, nije bilo puno ujednačenosti u ovim duelima. Francuski tim G2 bio je bolji od NiP-a – 16:6 na mapi inferno. “Samuraji” su razbili “nindže”. Izuzetno raspoloženi su bili Dan “apEX” Madeskler (21 frag, rejting 1.41) i Keni “kennyS” Šrub (19 fragova, rejting 1.37).

Veliki majstor ove igre, Olof “olofmeister” Kajbjer podsetio je na “stare dane”. Dugo nismo videli Olofa ovako raspoloženog, a osim što je doneo neke ključne runde svom timu i statistika mu je bila izvanredna – 28 fragova, ADR 1.72 i rejting od 1.72. Šveđani su bili bolji od Gambita na infernu sa 16:8, a kazahstanski tim nije uspeo da pronađe ritam tokom celog meča.

Sjajna partija “olofmeister”-a / Foto : hltv.org

U poslednjem meču dana, domaći tim, Natus Vincere, bio je bolji od kineskog tima UYA rezultatom 16:9 na mapi inferno.

Rezultati prvog dana takmičenja : 

North 16:3 Immortals  (de_cobblestone)

Virtus.pro 16:4 MVP Project (de_mirage)

SK Gaming 16:12 TyLoo (de_mirage)

Astralis 16:11 CLG (de_train)

FaZe 10:16 HellRaisers (de_cache)

Gambit 8:16 fnatic (de_inferno)

NiP 6:16 G2 Esports (de_inferno)

Natus Vincere 16:9 UYA (de_inferno)

Parovi druge runde uskoro će biti objavljeni.

Foto: SL Twitter account

Komentari