SL Kijev (2.dan) : Naplata za silne poraze, sa kamatom – SK 16, Virtus.pro 2! Danski spektakl na infernu – “lavovi” savladali Major šampiona!

Pobedili su ih u Njujorku, Moskvi, u Atlanti u polufinalu Majora, u Las Vegasu i na kraju u Katovicama. Dugo brazilski tim nije imao rešenja za Virtus.pro, ali večeras stigli su dugovi na naplatu. SK je razbio VP na mirage-u – 16:2! Možda je to slaba uteha za silne poraze, ali svakako da će vratiti samopouzdanje SK Gamingu. Odigrani su svi mečevi drugog dana takmičenja na StarLadder i-League StarSeries turniru u Kijevu, nije bilo iznenađenja, osim možda, u danskom derbiju gde je North bio bolji od Astralisa.

Pošto se u prestonici Ukrajine turnir igra po tzv. “švajcarskom sistemu”, danas su se ukrštali timovi sa istim skorom. Prvi su na teren izašli Gambit i TyLoo (skor 0-1) na mapi cobblestone na kojoj Gambit na LAN turnirima ne zna za poraz. Pretio je tim iz Kine, ali uzalud, pošto je kazahstanski tim nastavio sa nizom nepobedivosti na “kaldrmi” (8-0).Gambit je dobio prvi deo igre, vodio čak i u nastavku, ali je TyLoo u jednom momentu poveo sa 12:11. Ipak, izuzetno raspoloženi Abaj “HObbit” Kasenov (25 fraga) i Dauren “AdreN” Kistaubajev (24 fraga) nisu dozvolili da Gambit doživi i drugi poraz u Kijevu.

Counter Logic Gaming zabeležio je veoma ubedljivu pobedu drugog dana takmičenja, pa je sada na skoru od 1-1. Američki tim predvodio je Kanađanin i povratnik u tim, Pujan “FNS” Mehta sa rejtingom 1.58 i 18 fragova, dok je vrlo dobar bio i Australijanac koji je najnoviji član tima – Riki “rickeh” Malholand zabeležio je 20 fragova u pobedi CLG nad nejakim UYA – 16:3 na cbble-u. Do skora 1-1 stigle su i “nindže”. NiP je bio bolji od MVP Project rezultatom 16:9 na mapi cobblestone. Vilijam “draken” Sundin, najnovija akvizicija Šveđana, imao je 26 fragova i bio najbolji na mapi.

Nikola “NiKo” Kovač i Fabien “kioShiMa” Fie spasili su FaZe od jako neprijatne situacije i u istu stavili Immortalse. FaZe je došao do prve pobede u Ukrajini – slavili su protiv Brazilaca sa 16:10 na mirage-u. Nikola je zabeležio učinak od 26 fragova, ADR 104, i rejting od 1.48, dok je Francuz “kioShiMa” imao 23 fraga i rejting 1.29.

Jedan od dva velika derbija dana odigrali su North i Astralis. I videli smo pravi spektakl. North je pobedio, ali ne bi bilo nezasluženo i da se drugačije završilo. Ipak, Markus “Kjaerbye” Kjerbi (33 fraga) nije mogao sam protiv izuzetno dobrih “lavova”. Filip “aizy” Ejstrup odigrao je još jednu izvrsnu partiju i imao 30 fragova, a ispratio ga je ko drugi no Emil “Magisk” Reif sa identičnim učinkom. North je prvi deo igre ubedljivo dobio sa 11:4, da bi se Astralis ponovo čudesno vratio u meč, ali istrošili su magiju do produžetka, pošto su “lavovi iz Kopenhagena” nekako pronašli put do druge pobede u Kijevu i na korak su od četvrtfinala – 19:16 na infernu.

Ako su juče mogli da iznenade FaZe, danas im nije bilo spasa protiv G2 Esportsa. Pravo superstar, supertim izdanje i nada da su ipak oni spasioci francuskog kantera. G2 rasturio je HellRaiserse pošto su slavili sa 16:2 na cobblestone-u. Ceo tim bio je na visokom nivou, a HellRaisersi nisu imali nikakve šanse. G2 sada ima dve pobede u Kijevu. Dve pobede  ima i domaći tim – Natus Vincere. Ništa nije mogao fnatic protiv dinamičnog dua – “s1mple” – “GuardiaN”. Kostiljev je imao 28 fraga, ADR 115.3 i rejting 1.43, dok je Kovač imao 24 fraga, ADR 78.2 i rejting 1.37.

Odavno SK Gaming nije izgledao ovako ubedljivo kao večeras. Brazilski tim apsolutno je razbio Virtus.pro sa 16:2 na mapi mirage! Ništa ovo ne bi bilo čudno, ipak je ovo grupna faza, ali davno beše da su ova dva tima sastala na LAN turniru a da je SK Gaming izašao kao pobednik. Poslednji put SK je slavio protiv Virtus.proa na ESL One Major turniru u Kelnu još u julu, kada su ih pobedili u polufinalu. Od tada, gde god da su se sastali, i kakve gode neizvesne mečeve da su igrali, VP bi slavio. Još jednom je Žoao “felps” Vaskonselos bio vrlo raspoložen, a odlični su bili i “fer” i “coldzera“.

Rezultati drugog dana takmičenja :

Gambit 16:13 TyLoo (cobblestone)

UYA 3:16 CLG (cobblestone)

FaZe 16:10 Immortals (mirage)

Astralis 16:19 North (inferno)

G2 16:2 HellRaisers (cobblestone)

fnatic 9:16 Natus Vincere (overpass)

NiP 16:9 MVP Project (cobblestone)

Virtus.pro 2:16 SK Gaming (mirage)

Timovi sa skorom 2-0 : North,G2, NaVi, SK

Skor 1-1 : Gambit, CLG, FaZe, Astralis, HellRaisers, fnatic, NiP, Virtus.pro

Skor 0-2 : TyLoo, UYA, MVP Project, Immortals

Raspored mečeva za treći dan takmičenja uskoro će biti objavljen.

Foto : SK Twitter account

Komentari