SL Kijev (četvrtfinale) : Spektakl za dobro jutro – FaZe protiv G2! “Lavovi” protiv “paklenih momaka”, NaVi udara na fnatic, CLG se nada čudu protiv Major šampiona!

Buđenje, pa spektakl za dobro jutro! Sutra u 9h počinje četvrtfinale na turniru StarLadder i-League StarSeries turniru, a verovatno i najzanimljivi meč očekuje nas već u prepodnevnim časovima – G2 Esports vs FaZe!

09:00 G2 Esports – FaZe

G2 Esports, ili kako mu navijači tog tima tepaju “francuski supertim”, pokušaće da opravda svoj nadimak i to protiv izuzetno dobrog FaZe-a. G2 je grupnu fazu završio sa tri pobede, a redom su stradali NiP, HellRaisers i SK Gaming. U Top 5 igrača po rejtingu u grupnoj fazi G2 ima čak tri  (“shox”, “NBK” i “kennyS”) što vam samo govori koliko su bili dominatni. Ali grupna faza i plej-of nisu ista stvar. Setite se samo Natus Vincerea u januaru. Tri pobede u grupi i onda poraz u četvrtfinalu. Ali, FaZe sada ima Nikolu “NiKo” Kovača i igra mnogo bolje. FaZe je iznenađujuće poražen na startu od HR-a, ali su onda vezali dva trijumfa protiv Immortalsa i Gambita, da bi ih danas pobedio North, ali su u odlučujućem meču uspeli da savladaju SK Gaming i obezbede sebi plasman u narednu fazu.  Blaga prednost ekipi G2 zbog forme, ali ovo je prvi put da se ova dva tima sastaju u novom “odelu” pa je zato sve moguće.

G2 : shox – kennyS – NBK – bodyy – apEX

FaZe : karrigan – kioShiMa – NiKo – allu – rain

12:00 North – HellRaisers

U ovom meču favorit je North, ali neće čedo Kopenhagena imati lak posao. To kažemo jer se sećamo meča na ELEAGUE Majoru, kada su igrači danskog tima tek nakon produžetka uspeli da pobede HellRaiserse (19:15 mirage). Generalno, North ima samo jednu pobedu više od HellRaisersa (4-3) tako da je jasno da im ova ekipa baš i ne leži. “Pakleni momci” su iznenadili u Kijevu i igraju sjajno. Tu mislimo pre svega na Mađara Bensea “DeadFox” Bureca i Kirila “ANGE1” Karasiova. Zabeležili su recke protiv FaZea, što je za svaku pohvalu, i protiv NiP-a i CLG-a. Jedini poraz doživeli su od G2. Ali North ima Emila “Magisk” Reifa, a ima i izuzetno raspoloženog Kristijana “k0nfig” Vienekea. “Lavovi” su u Kijevu tukli Immortals, Astralis i FaZe, a izgubili od NaVi-a. U svakom slučaju, biće vrlo zanimljivo. Treba dodati i to da će publika verovatno više biti na strani HellRaisersa.

North : cajunb – k0nfig – Magisk – aizy – MSL

HR : DeadFox – ANGE1 – STYKO – Zero – bondik

15:00 Natus Vincere – fnatic 

Jedini par u ovom četvrtfinalu a da je sklopljen od dva prekaljena tima. Mada dugo, dugo, nismo videli ova dva tima da odlučuju o putniku u polufinale. Favorit je NaVi, ali statistika kaže da je odnos pobeda i poraza od 2014. godine pa na ovamo na strani fnatica. Fnatic je dobio čak 41 mapu, a NaVi samo 13. Međutim, NaVi će u “Palati Ukrajina” imati podršku domaće publike i motiv da konačno napadne neki trofej. Poslednji veliki trofej doneli su iz Njujorka. Od tada, “GuardiaN” i drugovi stalno se okliznu negde. U Kijevu su bili vrlo dominatni, zabeležili su tri pobede (UYA, fnatic i North). Upravo su fnatic savladali na overpass-u sa 16:9. Ladislav “GuardiaN” Kovač je u grupnoj fazi takmičenja imao najbolji rejting od svih igrača (1.56), a na trećem mestu je Aleksandr “s1mple” Kostiljev (1.46). Fnatic pokušava da se “restartuje”, a imali su baš nezgodan raspored. Pored  već pomenutog poraza od NaVi-a, poraženi su i od strane Astralisa, ali su savladali Gambit, Virtus.pro i velikog rivala, NiP.

NaVi : GuardiaN – s1mple – Edward – seized – flamie

Fnatic : JW – olofmeister – dennis – flusha – KRIMZ

18:00 Counter Logic Gaming – Astralis 

Četvrtfinalni program zatvaraju CLG i Astralis. Amerikanci su odbranili čast severnoameričkog kantera, pošto su jedini tim u plej-ofu koji nije iz Evrope. Ako se dobro sećamo, CLG je poslednji put bio faktor na MLG Kolumbus Major turniru, kada su igrali četvrtfinale i  kada su izgubili od Liquida. Tim se od tada dosta promenio, a sada su izgleda uboli pravu kombinaciju. Pored standardnih Stivena “reltuC” Katlera, Keneta “koosta” Suena, u tim su stigli 17-godišnji Itan “nahtE” Arnold,   povratnik i kapiten Pujan “FNS” Mehta i najnovija akvizicija, Australijanac Rikardo “rickeh” Malholand. Ne treba ih otpisivati protiv Astralisa, ali danski tim već polako poprima obrise tima koji bi mogao da postane legendaran. I u Katovicama su nešto slabije izgledali u grupama, pa su opet dogurali do trofeja. Ako “device” i “Xyp9x” budu na nivou, pobeda Danaca je zagrantovana. Astralis je pored CLG u toku turnira pobedio fnatic i SK Gaming, a jedini poraz naneo im je North.  Ova dva tima već su se sastala u Kijevu, a slavio je danski tim sa 16:11 na train-u.

CLG : koosta – reltuC – nahtE – rickeh – FNS

Astralis : device – dupreeh – Xyp9x – Kjaerbye – gla1ve

Foto : hltv.org

Komentari