Šok u derbiju Skandinavije – fnatic pobedio North! Danci pred eliminacijom, prva pobeda Šveđana u Atlanti

Treći meč danskih ekipa i treći poraz! Velikan i trostruki Major šampion fnatic pobedio je ekipu North na cobblestone-u i gurnuo ih na rub eliminacije, s obzirom da North sada ima skor 0-2. Švedskom timu ovo je prva pobeda na ELEAGUE Major turniru.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 2.runda

North 13:16 fnatic

Mapa : de_cobblestone

MVP meča : Denis “dennis” Edman 24 fraga, ADR 91.2, rejting 1.43

North 

Matijas „MSL“ Lauridsen 13

Kristijan „k0nfig“ Vajneke 14

Rene „cajunb“ Borg 25

Emil „Magiskb0Y“ Reif 18

Ruben „RUBINO“ Viljaroel 19

fnatic

Olof „olofmeister“ Kajbjer 22

Denis „dennis“ Edman  24

Simon „twist“ Eliason 14

Fredi „KRiMZ“ Johanson 19

Joakim „disco doplan“ Gidetun 15

Kopenhagenovo čedo juče je na otvaranju ELEAGUE Majora izgubilo od raspoloženog Gambita, dok je fnatic izgubio od francuskog tima G2 Esports. Fnatic je bolje otvorio meč na cobblestone-u, jer je u defanzivi Denis “dennis” Edman, najbolji igrač švedskih kraljeva danas, napravio 4 fraga sa USP-S-om. Švedski tim jako brzo je stigao do 4:0, a tek tada je North počeo da daje znake života. Pobedom u eko rundi, North je prodisao na T strani. Fnatic se izgubio u zbog dobre taktike IGL-a Matijasa “MSL” Lauridsena pa je danski tim poluvreme dobio sa 10:5.

Fnatic je ostao u životu zahvaljujući još jednom pobedi u rundi pištolja, ali su odmah u narednoj sve uprskali kada je Rene “cajunb” Borg imao quad kill. Danci su, činilo se, u tom momentu prelomili meč, ali iskusni fnaticovi igrači, pre svega izuzetno raspoloženi Denis “dennis” Edman i Olof “olofmeister” Kajbjer nisu dozvolili North-u da se spase poraza. Na kraju je heroj završnice sa par dobrih poteza bio ruki u timu, Joakim “disco doplan” Gidetun pa je fnatic slavio pobedu od 16:13.

North se nalazi u jako teškoj situaciji s obzriom da im je ovo već drugi poraz na turniru! Prosto neočekivano, iako su im mnogi pred početak turnira dali šansu za najveće domete. Ništa naravno nije gotovo, ali tim koji sponzoriše fudbalski tim Kopenhagen moraće da veže tri pobede kako bi se našao u četvrtfinalu. Fnatic je ovom pobedom pokazao da može da konkuriše za četvrtfinale.

ELEAGUE Atlanta rezultati drugog dana –

mousesports 16:7 HellRaisers (cache)

Natus Vincere 16:6 (cobblestone)

FaZe 17:19 SK Gaming (mirage)

FlipSid3 14:16 Liquid (overpass)

North 13:16 fnatic (cobblestone)

Raspored mečeva do kraja dana –

Sledi :  OpTic Gaming – Astralis

23:30 GODSENT – Gambit

00:45 Virtus.pro – G2 Esports

Foto: ELEAGUE Twitch stream printscreen

Komentari