Srpski “zmajevi” imaju šampionski DNK – Mađari ozbiljno pripretili, ali su Binary Dragonsi ipak upisali prvenac! Mortal Kombat zadao fatalan udarac Squared-u

Esports scena na Balkanu ovako nešto nikada nije videla –  pa, bar do večeras! Da, da, počela je borba do poslednje kapi znoja, do “smrti” – počela je Esports Balkan liga!

Četiri od osam ekipa večeras je krenulo u pohod na balkanski tron. Meč između srpskog šampiona, ekipe Binary Dragons, i veoma opasnih Mađara, ekipe Game Agents, označio je i zvaničan “juriš” u pohodu timova na CS:GO balkanski tron.

Oba tima opravdala su svoj prestiž na velikoj sceni. Binary Dragonsi pokazali su večeras da imaju šampionski DNK – srce šampiona,  koje nisu mogli čak ni veoma motivisani, i takođe vrlo hrabri Mađari, večeras da slome. Binary Dragonsi znaju šta im je cilj – šampionski trofej.

Da na putu ka tom cilju neće teći samo “med i mleko”, već i da će se “zmajevi” pošteno oznojiti, večeras je pokazao tim Game Agents. Game Agentsi su u Bo3 okršaju prvi birali mapu i odabrali da rat za Balkan počne na “kaldrmi”. Radi se naravno o mapi cobblestone, gde su Mađari od samog starta igrali vrlo ofanzivno na T strani. Prvi deo igre Game Agentsi dobili su sa 9:6, da bi se drugi deo igre završio tako što su Mađari prvi prešli magičnu granicu od 16 dobijenih rundi. I to, verovali ili ne, na krilima 16-godišnjeg Fodora “FLEAV” Leventea, koji je uz iskusnog Gabora “gabesson” Malovica nosio svoj tim. Game Agentsi, sudeći po večerašnoj partiji, imaju igrača za duže staze. Levente je meč završio sa 68 fragova, a na “kaldrmi” je upisao čak 27 i sa rejtingom 1.58 pripitomio “zmajeve”.

Usledio je “ples” na infernu, na mapi koju je birao srpski tim. Bilo je tesno od samog starta mape, ali je ekipa Binary Dragons ipak prvi deo igre dobila sa minimalnom prednošću od jedne runde. Pripretili su Mađari na CT strani u nastavku, ali iskusni lisac Luka “emi” Vuković sjajnom igrom nije dozvolio da naše severne komšije već u prvom kolu naprave senzaciju.  Ekipa Binary Dragons herojski je izdržala napor na ovoj mapi, s obzirom da je zbog problema sa internetom, Darko “soLo” Mitić na startu druge mape morao da zameni Nemanju Kovača. Ni to nije moglo da slomi “binarne zmajeve”.

Da “binarni zmajevi” imaju srce šampiona, potvrdili su na trećoj mapi. Onda kada je najbitnije i kada se lomi, “zmajevi” su odigrali kako treba i konačno slomili mađarske “agente”. Posle strašnog prvog dela igre gde su momci iz Srbije genijalnom igrom “zgromili” Mađare na CT strani, pobeda se više nije dovodila u pitanje. Prvi deo igre završen je prednošću srpskog tima od 11:4, a šampion Srbije u nastavku je rutinski priveo posao kraju i upisao prva tri boda u premijernom meču sezone. Nemanja “huNter” Kovač i Nestor “LETN1” Tanić su sa po 26 fraga predvodili svoj tim do pobede na mapi cache. Tanić je na kraju meč završio kao igrač sa najviše fragova (70) i sa najboljim rejtingom u pobedničkom timu – 1.20.

Spektakl se, međutim, ove večeri nije završio srpsko-mađarskim okršajem. Usledio je duel drugog srpskog predstavnika i jednog od dva bugarska predstavnika – Squared je ukrstio koplja sa ekipom Mortal Kombat. Duel dva vrlo ujednačena tima gde su na kraju posle dva brejka nijanse odlučivale na trećoj mapi.

Kažemo “brejk”, jer je na prve dva mape pobeđivao onaj tim koji nije birao mapu. Srpski tim birao je inferno, ali se proveo kao bos po trnju. Posle dobro prvog dela igre na CT strani, tim iz Bugarske stekao je lep kapital za nastavak (10:5). Iskusni Viktor Đankov bio je nerešiva enigma za Squared. Viktor je na prvoj mapi imao učinak od 26 fragova, a zabležio je rejting 1.76, što je bilo dovoljno da bugarski tim dobije prvu mapu sa 16:8.

Ipak, iskusni tandem Miljanić-Jurić “pohapsio” je Bugare na CT strani train-a, iako je ovo bila mapa koju je želeo Mortal Kombat.  Squared je dobio prvo poluvreme sa 12:3, a u drugom delu, iako su Bugari dodali gas, nije im bilo spasa. Srpski tim je uzvratio “brejk” i slavio sa 16:9.

Odluka je pala na mapi cobblestone. Sanjaće noćas igrači srpskog tima “dream3r”-a. 20-godišnji Simeon Ganev večeras je bio “faktor X” u pobedi svog tima. Odirao je fantastičnu partiju na odlučujućoj mapi, bio je izuzetno konstantan u završnici, pa je uz pomoć Emilijana “spyleadeR” Dimitrova bio najzaslužniji za prva tri boda Bugara u EBL-u. Bugari su dobili prvi deo igre sa 9:6, bio je tim MK jako blizu da završi rutinski posao, ali se naš tim nije predavao. Pokušali su igrači Squared-a da naprave veliki preokreta na kraju, ali je Mortal Kombat zadao fatalan udarac Squared-u i upisao jako važne bodove na ovosezonskoj premijeri.

EBL – 1.kolo 

Binary Dragons 2:1 GameAgents (cbble 13:16, inferno 16:14, 16:8)

(LETN1 70, emi 60, huNter 59, NENO 55, DJOXiC 36, soLo 4 -FLEAV 69, gabesson 71, flash 56, Barcode 46, koloRRR 34)

Squared 1:2 Mortal Kombat (inferno 8:16, train 16:9, cbble 14:16)

(DaV 63, NyX 60, juricM 40, shev 46, JORDAN 38 – dream3r 71, v1c7oR 63, shEMETA 52, spyleadeR 47, nkl 38)

Četvrtak – 14. septembar 
19:00 Nexus – KlikTech
21:00 Resistance – exOutlaws

Komentari