Sudar titana na brdovitom Balkanu! Spremite se za spektakl, uživanje i borbu do smrti – počinju “CS:GO balkanski ratovi” – Esports Balkan League

Osam vrhunskih ekipa, basnoslovan nagradni fond za ove prostore, direktni prenosi  i što je najvažnije – sati i sati zabave uz vrhunski Counter-Strike. Vežite se, polećemo – počinje Esports Balkan League.

Organizacija Fortuna Esports ove jeseni kreće sa vrlo ambicioznim projektom. Esports Balkan League biće narednih nedelja poprište vrhunskih CS:GO mečeva i borbe do “smrti”. Dok se napolju bude vršila uvek tmurna tranzicija sa leta na jesen, vi ćete bar imati razloga da ostanete kući i uživate u majstorijama najboljih “kanteraša” sa ovih prostora.

Takmičenje u novoformiranoj Esports Balkan League (EBL) počinje 11.septembra. Nagradni fond je zaista spektakularan i iznosi 20.000 EUR. U ligi pravo nastupa imaju igrači iz deset zemalja regiona (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Bugarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, BiH i Grčka). Ipak, u prvoj sezoni, predstavnike imaće pet zemalja. U prvoj sezoni pozvane su najbolje ekipe Balkana, dok će se već od naredne sezone igrati kvalifikacije.

Liga će biti izuzetno profesionlna, pa će te, kao što unapred znate kad počinju mečevi Premijer lige, Lige Šampiona ili košarkaške Evrolige, sada unapred znati i termine odigravanja mečeva. EBL će se igrati ponedeljkom i četvrtkom od 19h, a direktan prenos obezbeđen je na Twitch kanalu lige i YouTube-u. Najbolja stvar od svega je da, ako ne stignete da pogledate mečeve u tim terminima, moći ćete da ispratite reprizu na kanalu SportKlub 3, utorkom od 22h i petkom od ponoći.

EBL će u prvoj sezoni imati osim pretendenata na tron. Srbija će imati najviše predstavnika (Binary Dragons, Squared i RESISTANCE), Bugarska dva (ex-Imperial, ex-Outlaws), dok će po jednog imati Mađarska (Volgare), Slovenija (Kliktech) i Rumunija (Nexus).

Najveći favorit će verovatno biti tim Binary Dragons. Srpski tim dominatan je kada je u pitanju takmičenje u Srbiji, mada su i na regionalnom planu imali dosta uspeha. Pored odbranjene titule u Srbiji, osvojili su i European Master Series, Adria Masters i HeadShot kup. I da ne zaboravimo – takmičenje u ovoj ligi počinju nakon fantastičnog rezultata, pošto su uspeli da se plasiraju na DreamHack turnir u Atlanti. Porazili su ih HellRaisersi i ekipa Misfits, ali su “binarni zmajevi” skupo prodali svoju kožu. Upravo će zmajevi otvoriti šampionat i to protiv mađarskog tima Volgare, koji će sigurno biti izuzetno motivisan da skine skalp timu kakav je Binary Dragons.

Drugi srpski tim u EBL, Squared, tim koji se međusobno jako dobro poznaje, svoj meč prvog kola igra protiv ex-Imperial tima. Bugari bi mogli biti nagazna mina za sve timove. Oni trenutno pored učešća u EBL, igraju i ESEA Premier ligu, tako da bi im to moglo praviti dodatno opterećenje. Ali, ako ekipa Mladena “juricM” Jurića bude odigrala onako kako ume –  ne sumnjamo u dobar početak srpskog tima.

Rumunski Nexus duelom protiv ekipe Kliktech otvara program u četvrtak (19h). Rumuni bi mogli da pomrse računa svakom, a tokom VitalBet BalkanPro lige sezone dva bili su treći. Što se tiče slovenačkog tima, o njima ne znamo nešto puno, pa ćemo im ostaviti da se dokažu, što bi se reklo – “na terenu”. Sve u svemu, ovo bi trebalo da bude jako interesantan meč.

Isto važi i za poslednji duel ovog kola. S obzirom da ćemo imati klasično ispitivanje snaga u prvoj rundi, svašta bi moglo da se desi i u derbiju prve runde. Ekipa Nemanje “k1ng0r” Boškovića, RESISTANCE, udara na bugarski ex-Outlaws. RESISTANCE ulazi u dobroj formi u ovu ligu, s obzirom da su pre desetak dana slavili na turniru NEST 2017. Sa druge strane, bivši roster organizacije Outlaws mogao bi da bude najveća pretnja svima i oni su jedni od glavnih favorita za trofej. “Zmajevi” još uvek pamte onaj bolan poraz u finalu ESL Southeast Europen šampionata u Sofiji upravo od Bugara.

Foto: balkanesports.com

Komentari